2014. október 07. 22:30 - Csibussz

Észvesztő - II. Pálya (PánIQ Szoba)

Értékelés: 70 %

 A játékot átvette a PánIQ Szoba.

Eszveszto2_kicsi.jpgvikiek_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-4 fő
Alap ár: 10 000 Ft
Kedvezménylehetőségek: 
     • Vodafone Kedd - 50 %  
     • időszakos akciók a Facebook oldalukon.
Honlapcím: http://eszveszto.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/eszveszto


2_kulcs.pngPont, mint az első alkalommal, amint beléptünk a váróterembe, a díszlet újra magával ragadott. Alapvetően úgymond nem nagy szám, kis méretű fa pallók, azokról damilon kulcsok lógnak le, de ez már a második alkalom volt, hogy megfogadtam: ilyet én is csinálok otthon a szobámban.


Három csapattársammal együtt, Angyallal angel-icon.png, Kristóffal Music-icon.png és Tojcsival rss-icon.png, megkezdtük lélekben a felkészülést, hiszen előző alkalommal nehezebbnek lett beharangozva a szoba. Azzal viccelődtünk, hogy az első pályájukról kijutottunk 35 perc alatt, most megengedjük magunknak a 45-öt is.

Az operátor hölgy általi alapos felkészítés után megcéloztuk az utcáról nyíló játékhelyszínt, és elkezdődött...

...37 percnyi móka, kacagás, fejtörés, rohangálás után végre sikerült kinyitni 3.pngaz utolsó zárat is, és örömmel konstatáltuk, hogy jobb időt futottunk, mint reméltük.
Ami fura volt nekem ennél, valamint a másik szobájuknál is, hogy az idő olyan mértékben közömbössé vált számomra, mint szinte eddig sehol máshol. Megszoktam, hogy az ilyen játékok nagy részében azért ott van egy óra a teremben, vagy teremrendszerben, melyen nyomon tudod követni, hogy mennyi van még hátra. Ebben a két szobában nem volt, és fel se tűnt, nem is hiányoltam, nem is érdekelt. Annyira lekötöttek a feladatok, és a rajtuk való agyalás, hogy az elején észre se vettem, hogy nincs bent óra.

4.pngAz egyetlen dolog, amit mindannyian nagyon hiányoltunk, az egy kerettörténet; bár visszagondolva a szoba berendezéseire, be kell vallani, elég nehéz volna kerettörténetet szőni köré. Ennek ellenére a látvány (főleg az egyik szobájukban, aki elmegy, az tudni fogja, melyikről beszélek) és az egyedi feladványok azért kárpótolnak érte.

A későbbiekben Vikiviki.png és Öccse is meglátogatták ezt a játékot. Viki pontjait a második sorban olvashatjátok.

Nézzük akkor a pontozást:

Játékmester:

chicken-icon.png

angel-icon.png

 Music-icon.png

rss-icon.png

3

3

4

4

viki.png

3

Az operátor hölgy, bár a hangulathoz nem tett hozzá vagy vett el belőle számottevően, nagyon kedvesen és minden fontos részletre kiterjedően ismertette velünk a feladatunkat és lehetőségeinket, valamint ha kezdeményeztük, vidáman el tudtunk beszélgetni vele.

 Flow élmény:

chicken-icon.png

angel-icon.png

 Music-icon.png

rss-icon.png

5

5

4

4

viki.png

5

Még így, kerettörténet nélkül is teljesen jól bele tudtuk élni magunkat a játékba, az időérzékünk és igényünk is eltűnt vele kapcsolatban, kinek jobban, kinek kicsit kevésbé. Egyetlen egy technikai baki zavarta csak meg a szórakozásunkat, de ez is eltörpül a pálya egészét nézve.

Story:

chicken-icon.png

angel-icon.png

 Music-icon.png

rss-icon.png

0

0

0

0

viki.png

0

Mivel a szobának nem volt kerettörténete, ezeken a pontokon sajnos nincs mit kifejteni.

Nehézség:

chicken-icon.png

angel-icon.png

 Music-icon.png

rss-icon.png

4

4

4

5

viki.png

4

A szoba, a beharagozásokkal ellentétben, nem kifejezetten nehéz, ezt mutatja a tény is, hogy 60 percből 37 perc alatt kijutottunk. Igaz, mi egy eléggé összehangolt csapat vagyunk, és néhányunknak nem kifejezetten ez volt a legelső szoba, amelyet életében látott, ennek ellenére tartom, hogy a szoba nem könnyű, nem nehéz, hanem gyorsan teljesíthető, ha rajta vagy az ügyön, pörögsz és agyalsz, no meg próbálod kiszűrni az elterelő feladványokat, melyek csak az időd húzása végett szerepelnek a játékban.

Feladatok kreativitása:

chicken-icon.png

angel-icon.png

 Music-icon.png

rss-icon.png

5

5

5

5

viki.png

5

Ebben az egy pontban mindannyian egyet értettünk, hogy kreativitás szinten ez a szoba nagyon magas helyen áll. Kifejezetten az a terem tetszett nekünk a legjobban, ahol a kép is készült rólunk. Poént nem akarok lelőni, Spoilert nem akarok útjára engedni, inkább csak annyit mondok, hogy nem egy átlagos, lakat-zár-lakat-zár szobára készüljön, aki megy, bár tény, ami tény, van azokból is bőven.

Látványvilág:

chicken-icon.png

angel-icon.png

 Music-icon.png

rss-icon.png

4

4

3

4

viki.png

4

Ugyan nincs tematikához kötve a játék, de ettől függetlenül sikerült olyan berendezést és elrendezést létrehozni, melyből, ha az ember bemegy, abszolút nem az jön le, hogy: oké, bent vagyok egy öregasszony lakásában, nézzük, melyik széke alá rejtette a kulcsot a betörők elől... Találkoztunk már ilyen szobával, pedig tematikailag többet is ki lehetett volna hozni belőle. Itt sem akarok részleteket elárulni, de annyit mondhatok, hogy a magasabb pontokat itt is a képünkön szereplő részlet adta hozzá. 

Összesítve tehát:

chicken-icon.png

angel-icon.png

 Music-icon.png

rss-icon.png

21

21

20

22

viki.png

21

 

Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

70 %


Egy szó mint száz, ez egy nagyon szuperül összerakott szoba, a feladatai helyenként zseniálisak, maximális csapatlétszámú gyülekezetet is tökéletesen leköt, és még kedvezményeket is lehet hozzá találni egész könnyen; valamint, mivel a belvárosban van, az elhelyezkedését is a pozitívumok listájára tudjuk írni, hiszen a 4-es vagy 6-os villamosokkal könnyen megközelíthető.

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

Eszveszto2_kicsi.jpg

vikiek_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr266768991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása