2014. október 14. 22:30 - Sasy.

E-Exit - Borzadályos Cirkusz

Értékelés: 80 %

 sasy_cirkusz_kesz2_kicsi.jpgtobbiek_cirkusz_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-6 fő
Alap ár: 
     • 7 500 Ft - 2-3 fő esetén
     • 10 000 Ft - 4-6 fő esetén
Kedvezménylehetőségek: 
     • 4 490 Ft körül - Amikor kuponoznak
     • 7 000 Ft - Exitgames.hu kupon
Honlapcím: https://szabadulos-jatek.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/eexithu

 

A történet:

"Lépj be a rémségek kicsiny cirkuszába, egy olyan helyre, ahol ha nem vigyázol, te is örökre a gonosz cirk1.jpgcirkuszigazgató markában maradsz. Most éppen az előadás előtti összevisszaságot láthatod a sátor porondján, ahol keverednek a cirkusz körül tanyát vert vurstli, és az esti előadás eszközei. A ketrecekben, ládákban, cirkuszi öltözékükben szomorú szemű állatok, és artisták várnak a fellépésükre, miközben a zsarnok igazgató a délutáni egyórás pihenőjét tölti. Most van tehát 60 perced arra, hogy a fejtörők, és ügyességi játékok megoldásával, kódok, lakatok, zárak kinyitásával végül te is és az állatok is újra szabadok lehessetek. A jósnő talán segítségedre lesz az akció folyamán. Egy óra elteltével azonban a gonosz igazgató visszatér, és a cirkusz ajtaja mindörökre rád zárul, és te is csak egy szomorú szemű bohócruhás szereplő leszel. Hacsak valaki ki nem szabadít!"

Mivel a barátnőm szervezte le a szabadulást, így nekem semmiről nem volt fogalmam, a szoba tematikáját is csak odafelé útközben tudtam meg. Nagyon lelkes csapatunk volt, előre biztos voltam benne, hogy ha ki secirk2.jpg jutunk, egészen biztosan jól fogunk szórakozni - szerencsére erre a szoba rá tudott tenni még egy lapáttal. Eleve kellemes hangulatú volt már a fogadtatás is, az előszoba is már stílusosan, tematikusan volt berendezve, emellett még kellően tágas is volt. Kinyomtatott lapokon megkaptuk a keretsztorit, amíg párunk olvasgatott, a többiek a kirakott játékokat nézegették. Mivel bőven előbb érkeztünk, tudtunk még egy kicsit előtte is beszélgetni az animátor sráccal, és mivel sikerült a szobát jóval előttünk visszarendezni, kezdhettünk egy picit korábban. Kíváncsiságból, meg amúgy is hagyomány a csapatunkban, megkérdeztem, mennyi a pályarekord. Itt láttam egy futó mosolyt végigsuhanni az animátor arcán, majd mondta, hogy egy tesztcsapat tartja a rekordot, harmincvalahány perc. Kicsit elkerekedett a szemem, de mindnyájan magabiztosak voltunk: "Mi ezt bizony megdöntjük!"...

...és így is lett; 33 és fél perc múlva elégedetten vigyorogva léptünk ki az ajtón.

Fél évvel később, 2015. május 6.-án Csibecsibe.png, Kristófkristof.png, Tojcsitojcsi.png, Vikiviki.png, és Viki párja, Qbi, úgy döntöttek, hogy megdöntik az általunk felállított rekordot. Ami nekünk 33 és fél percbe tellett, ők megcsinálták 26 és fél perc alatt. Gratulálunk nekik!

Lássuk akkor a pontozást (a szöveges értékelés a mi játékunkra vonatkozik):

Játékmester:

sasy.png

3   

csibe.png

kristof.png

tojcsi.png

viki.png

5   

5    

4   

3,5  

Szerencsére nem volt dolga játék közben az animátorunknak, úgyhogy a segítségnyújtási skilljét nem tudom külön értékelni.
Amikor a játék előtti bevezető tájékoztatást hallgattuk, én vártam volna, hogy picit jobban elmeséli, körbeírja magát a történetet, de mivel ezt elolvastuk papírról, valószínűleg nem tartotta szükségesnek.
Picit úgy éreztem, mintha zavarban lenne a srác, ehhez a melóhoz extrovertált egyén illik a legjobban, ő nem ilyennek tűnt, de ez nem volt igazából probléma.
A végén, amikor kijöttünk, láthatóan megleptük őket (őket, mert közben előkerült még egy lány is), láthatóan örültek a gyors sikerünknek, és nagyon lelkesen invitáltak a másik szobájukba is.

Flow élmény:

sasy.png

4   

csibe.png

kristof.png

tojcsi.png

viki.png

4   

4    

4   

3,5  

Mi öten mentünk, szinte folyamatosan volt mindannyiunknak dolga, nem nagyon unatkoztunk egy percig sem. Talán kétszer akadtunk csak el, de mindkétszer sikerült egy kis agyalás után továbblendülnünk. Találtunk olyan feladatot (nem spoilerezek!), melyet "túlhasználtunk", egy apróságot kellett volna csak kibogarászni, de mi lelkesek voltunk, és kiszedtünk mindent.

Story:

sasy.png

4   

csibe.png

kristof.png

tojcsi.png

viki.png

5   

4    

4,5  

4,5  

A story ötlete nagyon jó, nem is értettem korábban, hogy eddig miért nem találkoztunk valami cirkuszos témával, pedig szerintem szinte adja magát a téma: a cirkuszba és egy escape roomba is szórakozni mész, miért ne lehetne a kettőt ötvözni?
Külön megfűszerezte az egészet, hogy nemcsak egy átlagos cirkuszba csöppenünk be, hanem a "borzadályos cirkuszba", ahol tétje is van a szabadulásnak, mindent szépen megmagyarázva - ez nagyon nagy plusz az én szememben!

Nehézség: 

sasy.png

3   

csibe.png

kristof.png

tojcsi.png

viki.png

4   

4    

5   

4   

Kicsit felemás értékelni a nehézséget, mivel sikerült megdöntenünk a pálya rekordidejét, tehát ha azt mondom, hogy "ja, amúgy nehéz volt", akkor saját magunkat fényezem, ha pedig azt mondom, hogy túl könnyű, akkor se objektív nem vagyok, se igazat nem mondok.
Mivel sok feladat volt, ahol együtt kellett működnie legalább két embernek, így ha szólózni szerető csapattagok vannak, akkor lehet, kevés is az egy óra (team trainingre tehát nem igazán ajánlott, céges programként), viszont ha van egy szabad órátok a haverokkal, akkor szinte tökéletes, bőven elég az idő.

Feladatok kreativitása:

sasy.png

5   

csibe.png

kristof.png

tojcsi.png

viki.png

5   

4    

4,5  

4   

Itt kettébontanám az értékelést: feladatok összetettsége és ötletessége, illetve kivitelezése.
Ha csak az előbbi szempont alapján szeretnék véleményt mondani, akkor 5-öst kapna a szoba, mivel szépen vannak egymás után felépítve progresszíven a területek, az egyes feladatok kigondolásába, látszik, sok időt fektettek, és mire közel tökéletesre csiszolták, beleadtak apait-anyait.
Viszont az utóbbi szempont, a feladatok kivitelezése, hagy némi kívánnivalót maga után. Voltak olyan feladatok, melyeket nem úgy hajtottunk végre, ahogy az a nagykönyvben meg volt írva (értsd: nem pont azt csináltuk, ami el volt tervezve), egyes nyomokhoz korábban jutottunk, mint a sztoriszál szerint kellett volna, aminek az lett az eredménye, hogy csak mosolyogtunk, amikor ténylegesen eljutottunk egy kulcs megszerzéséhez, de addigra már jó 5 perce a kezünkben pihent. Emiatt kapna a szoba 3-ast.
Sasy-san átlagolva jó szívvel adok erre a pontra mégis 5-öst, mivel láttam olyan megoldásokat, amilyeneket máshol még hírből sem vagy csak nagyon bénán megvalósítva, szóval összességében nagyon látszik a szobán, hogy a visszarendezésre és eleve a berendezésre is sok munkát fektettek.

Látványvilág:

sasy.png

5   

csibe.png

kristof.png

tojcsi.png

viki.png

4,5  

4    

4,5  

4   

A látványvilág is kiérdemelte az 5-öst, mivel bár sok volt az egyszerű régi gyerekjáték (babák, gagyi műanyag izék, stb.), ezek pont kellettek és jól jöttek a hangulat megteremtéséhez - bármi más lett volna, csak elvonta volna a figyelmünket.
A nyitóterület egy elég pici, viszont nagyon hangulatos, a plazmagömb nagyon jó helyen van, az átjutás a többi területre is jól van megoldva, egy picit meg is lepődtünk, szinte elvesztünk, pont jó volt ez, kellett is a hely, annyira pörögtünk.

Összesítve:

sasy.png

24  

csibe.png

kristof.png

tojcsi.png

viki.png

27,5 

25   

26,5 

23,5 


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve: 

84 %


Nagyjából azt tudom mondani, hogy ez a szoba bőven ajánlott akkor, ha még nem voltál túl sok szabadulószobában, főleg, ha szeretsz molyolni apróságokkal, de nem ijedsz meg egy kis biciklizéstől sem. ;)

Legelső szabadulásnak én nem ajánlanám, annál azért picit bonyolultabb. Ha már sokadik szabadulásod, akkor is jól fogsz szórakozni, de unatkozni nem hinném, ez nem az a hely.

Ideális hely haverokkal beugrani, ha valamikor van egy üres órátok, jó helyen van, könnyen hozzáférhető, és nem mellékesen jó pár kocsma van a környéken, ha előtte be akartok dobni valami szíverősítőt (kávéra gondolok természetesen), vagy esetleg utána akartok beülni egy bambira, megbeszélni az élményeket és hogy milyen jó volt :)

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látom!

Köszönöm, hogy végigolvastad, remélem, hogy mint az Esc-Apes csapat többi tagjának, neked is meghoztam a kedved hozzá!

 sasy_cirkusz_kesz2_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr366858715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása