2014. november 01. 22:30 - Csibussz

BezárLak - Vegas ~ Vol.1.

Értékelés: 74 %

bezarlak_modositott_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-5 fő
Alap ár:
     • 9 890 Ft

Kedvezménylehetőségek: 
     • 6 000 Ft - ha Foglalásnál a Megjegyzésbe írod, hogy:
       "Jelszó: Esc-Apes"

     • 7 890 Ft - Diákkedvezmény min. 2 db érvényes diákigazolvány esetén
     • Facebook-on időszakos akciók
Honlapcím: http://www.bezarlak.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/bezarlak

 

A Cowboy, a Róka, két Kalóz és a Halál ülnek a póker asztal körül...

No de ez itt nem a viccmesélés helye, bár sokat nem tévednék vele. 

Amint megláttam a BezárLak Facebook-on közzétett akcióját, miszerint, aki október 31-én vagy november 1-jén10609650_427324777405764_118225765356591233_n.jpg jelmezben jön, annak ingyenes a belépés, azonnal riadóztattam mindenkit, akiről tudtam, hogy az egyetemi szünet alatt végig Budapesten tartózkodik, és össze is jött egy öt fős csapatocska. Kezdetekben még Sasy volt az ötödik csapattagunk, de neki családi dolgok miatt vissza kellett mondania, ezért egy friss húst, Mazsi egyik barátnőjét üdvözölhettünk csapatunk vendégeként, Nikit. Így tehát a Nikivel niki.png, Mazsival mazsi.png, Gáborral gabor.png és Baktival bakti.png róttuk jelmezben az utcákat, míg meg nem találtuk a Bezár-Lak-ot. Úgy döntöttünk, hogy "Aki mer, az nyer" alapon kipróbáljuk egyből a nehezebb szobájukat, a Vegas névre hallgatót. Már a honlapjukon is a Nehézség jellemzésénél azt írták róla, hogy közepes-haladó szintű, valamint ha a Részleteket is megnézi az ember, ott még ki is emelik, hogy: "Ezt a szobánkat elsősorban tapasztaltabb játékosoknak ajánljuk." Úgy gondoltuk, majd mi leszünk azok a tapasztaltabb játékosok, és majd jóóól kijutunk! Még Facebookon is feltüntették, hogy: "Bár 10446262_429332640538311_3278034301760319377_o.jpgnehézsége, összetettsége a hazai játékok között kimagasló, 99%-os elégedettségi rátával rendelkezik – amihez sokkal alacsonyabb szabadulási arány társul"; erre csak még nagyobb lett az elszántság, hogy majd mi! #Szinti, a játékvezető, megérkezésünk után egy hosszabb és alaposabb szabály- és lehetőségismertetés után beengedett minket a szobába, aztán... 3, 2, 1... végül nem csalódtunk a szoba nevében, tényleg bezártak minket; méghozzá olyan jól, hogy ki se tudtuk nyitni az ajtót. A feladatoknak körülbelül 70-80 százalékát sikerült teljesíteni, de azért mosolyogva jöttünk ki. A helynek abszolút a javára írható, hogy miután letelt a játékra szánt 60 perc #Szinti megkérdezte, hogy 3000 Ft ellenében szeretnénk-e folytatni a játékot még 60 percig, vagy engedjen ki minket, és ad egy 40 százalékos kupont, mellyel visszamehetünk, és megpróbálhatjuk újra / befejezhetjük, amit elkezdtünk. Mi inkább az utóbbival éltünk, és majd később, kicsit tisztább fejjel és nagyobb alapossággal felvértezve "csakazértis" visszamegyünk, mert kíváncsiak vagyunk a játék végére. 

Akkor nézzük is a pontozást:

Játékmester:

chicken-icon.png bakti.png mazsi.png gabor.png niki.png

5  

Abban mindannyian tökéletesen megegyeztünk, hogy #Szinti nagyon kedves és aranyos nő, és tényleg szeretne mindenre felkészíteni minket, ami odabent vár, de többünknek volt olyan érzése, visszagondolva a kezdeti felkészítésre, hogy kicsit túl részletesen mentünk bele a dolgokba, így - más helyekhez képest - kicsit túlságosan is sokáig húzódott a játék előtti megbeszélés. Elképzelhető (nem kérdeztük meg), hogy azért nyúlt ilyen hosszadalmasra, mert volt köztünk egy újonc is, és úgy gondolta, hogy el kell akkor mondani mindent Ádámtól és Évától, de lényeg a lényeg, igen alapos felkészítést kaptunk. Egyedül Gábor adott alacsony pontot, neki az indoka egyrészt a már említett hosszadalmasság volt - Ő inkább szájbarágásként jellemezte, és kifejezetten nem szereti - másrészt pedig, hogy megesett egy baki, valami nem volt ott, ahol lennie kellett volna, és játék közben kellett beadni kívülről. Erre Ő kicsit jobban allergiás mint a többiek (ismerve szabaduló-múltját, nem csodálom, egyik-másik hasonló esetnél én is ott voltam, valóban bosszantó, főleg, ha neked kell az a valami, ami nincs a helyén, és nézel, hogy "most mit is kéne csinálod?")
Még annyit hozzá tennék, hogy segítség adás csak és kizárólag akkor volt, ha mi kértük. Én ezen annyit változtatnék, hogy meg lehetne a játék elején kérdezni, hogy hogyan szeretnének a játékosok segítséget: ők kérik, vagy a játékvezető, ha úgy látja, hogy el vannak akadva, adja. (Máshol tapasztaltuk ezt a verziót, ott mi kitaláltuk, hogy vegyesen, elsődlegesen csak kérnénk, de ha úgy látja, nagyon el vagyunk kavarodva, szívesen vesszük, és örülünk neki, ha magától adja.)

Flow élmény:

chicken-icon.png bakti.png mazsi.png gabor.png niki.png

3  

Akik 3 pontot adtunk, nekünk az volt a fő problémánk, hogy hiába futott több szálon is a játék, hiába volt annyi feladat, hogy mindenki kellőképp kivehesse a részét a dolgokból, hiába voltak frenetikus feladványok, időről időre jött egy-két olyan perc, amikor egyszerűen olyan akadályba bukkantunk, melyet nem tudtunk leküzdeni, és ilyenkor megakadtunk, csak néztünk ki a fejünkből pár másodpercig, vagy az órát néztük, körbejártuk a szobát, hátha tudunk olyat találni, amiben hasznosak lehetünk, de nem nagyon ment, végül persze visszazökkentünk, és ugyanúgy magával sodort, de ez az időnkénti megzavarodás és tehetetlenség érzés sajnos néha visszatért.

Tematika:

chicken-icon.png bakti.png mazsi.png gabor.png niki.png

3  

Mivel nem volt kifejezett kerettörténete a játéknak, itt a tematikát értékeljük, és ebben a kategóriában a hely maximális pontszámot érdemel. Póker témájú szobával még nem találkoztunk, és állításuk szerint most nem is találkozhatnánk, így mondhatjuk, hogy jelen pillanatban ez egyedi, és a feladatokat is nagyon ügyesen kapcsolták a szoba témájához. A feladatok szortírozását is tematikusan oldották meg, így erre abszolút jár az ebben az esetben adható max. pont. 

Nehézség:

chicken-icon.png bakti.png mazsi.png gabor.png niki.png

1  

Azt hiszem, ez a pontozás az eddigi legszétszórtabb, amit valaha láttam, 1-től 4-ig minden van benne. Akkor nézzük az egyeseket, ketteseket: Mondhatom, hogy nekünk, mert én is 2-t adtam, szóval nekünk ez a szoba minden eddiginél nehezebbnek tűnt, emiatt adtuk az alacsonyabb pontokat. Nem tudjuk, konkrétan mekkora a kijutási arány, és biztos azért kijutnak az emberek ennyi idő alatt, de véleményünk szerint ezek mellett a feladatok mellett esetleg egy kis időnövelés jó volna, mert 60 percre az ilyen mennyiségű és nehézségű feladatok úgy háromnegyed óra elteltével eléggé kilátástalannak számítottak. Körülbelül onnantól el is kezdtünk aktívan segítségeket kérni, hátha még kijutunk, de végül nem jött össze. Aki 3 és aki 4 pontot adott, ők kifejezetten ezeket a nagyon nehéz feladványokat kedvelik, melyeken úgy istenigazából lehet agyalni, de azért ők is eléggé soknak tartották a feladatok mennyiségét és magasnak a nehézségét, melyeken nincs kifejezetten sok idő agyalni. Amúgy utólag ezen nem is csodálkozunk, hiszen több helyen is elmondták, hogy a kijutási arány nagyon kicsi, a szoba nehéz, és tény, ami tény, akadt nálunk ez alkalommal figyelmetlenség is bőven, ami szintén nem könnyítette meg a dolgunkat.

Feladatok kreativitása:

chicken-icon.png bakti.png mazsi.png gabor.png niki.png

4  

A magas pontszámok tökéletesen tükrözik a szoba egyediségét. Konkrétan az utolsó zár, ahogy a szoba nyílik, nem jutottunk el odáig még, hogy használjuk is, de olyan zárat és "kulcsot" hozzá még nem láttunk. Zseniális elképzelés. Rengeteg minden akadt még ezen kívül, ami rendkívül egyedi volt, és egyszerűen zseniális. Többek között emiatt is akarunk visszamenni, ezt egyszerűen végig KELL játszani! 
(De nehéz itt úgy írni, hogy ne spoiler-ezzen az ember lánya...)

Látványvilág:

chicken-icon.png bakti.png mazsi.png gabor.png niki.png

5  

Ebben a pontban is kis híján megegyeztünk, egyedül én adtam a maximálisan adható pontnál egyel kevesebbet. Nagyon szépen, a tematikához illően be van rendezve a szoba, és tényleg elég jól tükrözi egy pókerterem hangulatát, a feladatok is tematikusak, de úgy néz ki, egyedül nekem nem volt meg az az ici-pici plusz benne, melytől az ember körülnéz, és "Hűű". Ettől függetlenül mindenképpen jár neki a magas pont, és a csapat 80%-a maximális pontot is adott, amit meg is értek. 

Összesítve tehát:

chicken-icon.png bakti.png mazsi.png gabor.png niki.png

21 

21 

25 

23 

21  

 

Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve: 

74 %


Pár szóval, nagyon jó játék, a feladatok tényleg zseniálisak, de az is igaz maximális mértékben, hogy ez a játék abszolút nem kezdőknek való. Nagyon csavaros logikai gondolkodást igényel, amihez nem árt egy kis tapasztalat, és a kutató tehetségét valamint a figyelmességét senki se hagyja otthon, aki ezt a szobát megpróbálja.

bezarlak_cam_mod_kicsi.jpg

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

bezarlak_modositott_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr106855635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása