2014. november 26. 22:30 - Csibussz

BezárLak - Vegas ~ Vol.2.

Értékelés: 82 %

bezarlak_modositott_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-5 fő
Alap ár:
     • 9 890 Ft

Kedvezménylehetőségek: 
     • 6 000 Ft - ha a Foglalásnál a Megjegyzésbe írod, hogy:
       "Jelszó: Esc-Apes"

     • 7 890 Ft - Diákkedvezmény min. 2 db érvényes diákigazolvány esetén
     • Facebook-on időszakos akciók
Honlapcím: http://www.bezarlak.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/bezarlak

 


blv1.jpgMint ahogy azt már korábban is ígértük, visszamentünk a BezárLak-hoz, hogy végre valahára megtudjuk, mi a szoba vége. (Az előző próbálkozásról a kritikát ITT tudod elolvasni.) Az időpontot ugyan eléggé nehezen egyeztettük össze, több, mint egy hétbe is beletelt, a végére csak sikerült megbeszélnünk egy olyan alkalmat, amikor mindenkinek alkalmas. 

A Vegas nevű szobájuknak készültünk újra nekifutni, hátha most könnyebbenblv2.jpg vesszük az akadályokat, mint legutóbb. Nem csalódtunk magunkban. A már korábban megfejtett feladványok megoldásai szinte már adták magukat, így addig az állapotig, ahol legutóbb abbahagytuk, eljutottunk körülbelül 15 perc alatt. Az ezt követő részeknél már mindenki aktívan pörgött, agyalt, ötletelt, és a maradékot is körülbelül 15 perc alatt végigcsináltuk, hogy aztán vigyorogva léphessünk ki a szoba ajtaján.

blv3.jpgA játék után még vidáman elbeszélgettünk az ott lévő operátor hölggyel, kölcsönösen ajánlottunk egymásnak szobákat, beszéltünk arról, hogy ha mi is tervezünk szobát nyitni (ami az egyik legdédelgetettebb vágyálmunk), akkor számítanunk kell majd arra, hogy ami úgy indult, hogy a tervek szerint megvalósítható 2 forintból, az a tényleges megvalósításnál már legalább 12 forint lesz. Erre szokták mondani, hogy " Ilyen ez a popszakma ". Pontosan emiatt nincs még saját szobánk, no meg tény, ami tény, helyünk sincsen hozzá még sajnos, de a remény hal meg utoljára. (Mert ő a gyilkos.)

No, hát akkor nézzük a második körös értékelést, immáron a teljes szobát megvilágítás alá helyezve:

Játékmester:

chicken-icon.png bakti.png mazsi.png gabor.png niki.png

5  

Mivel más hölgy volt, úgy döntött a csapat, hogy ezt a pontot is értékeljük újra. A segítségnyújtást ebben az esetben kifejezetten nem tudtuk pontozni, mert a bent töltött 30 perc alatt nem szorultunk kifejezetten segítségre. A magas pontszám itt a hölgy nyílt természetére és a kezdeti hangulatunk fokozására, valamint a kijöttünk utáni jóízű beszélgetésre vonatkozik.

Flow élmény:

chicken-icon.png bakti.png mazsi.png gabor.png niki.png

4  

Mivel a játék elejét, közepét, ezáltal a véleményünk szerinti nagyobb buktatókat már átvészeltük, a végére sokkal jobban ráállt az agyunk, hogy milyen gondolatmenetet kövessünk, és töretlenül szinte száguldottunk egy két kisebb pihenővel megfűszerezve. Gáborral kettőnket a mostani játék abszolút, a többieket jó nagy részben magával ragadta.

Tematika:

chicken-icon.png bakti.png mazsi.png gabor.png niki.png

3  

A tematikát még mindig nagyszerűnek tartjuk, ebben mindannyian tökéletesen egyet is értünk. Ahogy az első része a feladatoknak, úgy a további részük is teljesen tökéletesen a tematikához van kapcsolva, egyszóval: remek!

Nehézség:

chicken-icon.png bakti.png mazsi.png gabor.png niki.png

3  

Teljes képet kapva ez a rész egy csöppet változott. Ami engem illet, én úgy gondolom, hogy a nehezebb feladatok, a nagyobb buktató pontok inkább a játék első kétharmadában vannak, pont abban a részben, melyet az előző alkalommal, hol segítséggel, hol anélkül, de megfejtettünk. Az utolsó harmadában kicsit pörgősebb a felépítés, erősen arra hangol már a szoba is, hogy "mindjárt kijutsz, most húzz bele, és meglesz!". Konkrétan az utolsó percekben mint a villám, úgy cikáztunk pontról pontra. Tény, hogy azért akadt ott is bőven olyan dolog, amin agyalni kellett, ami kifejezett kihívást támasztott elénk, csak mivel már egyszer megcsináltuk a nagyját, és most újra végigszaladtunk rajta, úgy gondolom, talán jobban ráállt az agyunk arra a fajta logikára, melyre a szoba épül. De tény, ami tény, ez nem kifejezetten kezdő szoba, sőt, a haladókat is kellőképp meg tudja izzasztani, de ettől függetlenül nagy élmény.

Feladatok kreativitása:

chicken-icon.png bakti.png mazsi.png gabor.png niki.png

5  

Mazsi kivételével mindenki a maximálisan adható pontszámot adta, méghozzá nem is alaptalanul. Mint azt már a korábbi cikkben is említettem, ami a szoba végső zárját nyitja, az egyszerűen fenomenális! Én olyan szerkezetet még nem láttam, és az ötlet is zseniális. Miután még működni is láttuk, pláne ezt mondjuk! Fantasztikus ötlet volt, és gratulálunk a megvalósításhoz! Ezt egy másik feladat esetében is mondanánk, de spoilerek mellőzése érdekében inkább nem tesszük. Csak annyit tudunk javasolni, hogy aki kicsit is jártas a szabadulószobákban, és felkészült minden kihívásra, megbirkózik minden akadállyal, az mindenképpen menjen el, és próbálja ki ezt a szobát, mert a maga módján nem mindennapi!

Látványvilág:

chicken-icon.png bakti.png mazsi.png gabor.png niki.png

5  

A látvány még mindig szuperül van megcsinálva, nagy mértékben segíti a játékba való beleélést, és itt is számít, valamint pluszt jelent az, hogy a feladatok is tematikusak, így a látványvilágból nem ugrik ki számottevően semmi. Lefordítva nincs olyan, hogy mész egy tengeralattjáróban, és hirtelen kinő az orrod előtt egy fa.

Összesítve tehát:

chicken-icon.png bakti.png mazsi.png gabor.png niki.png

24 

26 

23 

25 

25  

 

Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve: 

82 %


Egy szó mint száz, abszolút ajánljuk, de arra tényleg figyelni kell, hogy nem csak a kreativitást tekintve, de a nehézséget véve is kimagasló ez a szoba. Tapasztaltabbaknak, kihívásokat kedvelőknek majdhogynem kötelező, kezdőbbeknek ajánlanék előtte még pár szobát, köztük a BezárLak másik szobáját, mely Science névre hallgat, és már a névből adódóan, a tudományon alapul.

Mindezeken kívül örömmel írhatom, hogy a BezárLak egy hatalmas és fantasztikus dologgal ajándékozott meg minket, és ez által titeket is. Aki szívesen kipróbálná akármelyik szobájukat, az, ha a Foglalásnál beírja a Megjegyzés mezőbe, hogy "Jelszó: Esc-Apes", 40%-os kedvezménnyel mehet szabadulni hozzájuk, ami a Science szobájuknál körülbelül 5000 Ft-ot, a Vegas-nál pedig 6000 Ft-ot jelent. Hatalmas hálával tartozunk nekik ezért, és remélem, sokan kihasználjátok, hiszen ez nem mindennapi akciónak számít. Ha valaki elment és játszott egyet náluk, az élménybeszámolókat, persze spoilermentesen, lent várjuk komment formájában, valamint ha készült kép is, arra is nagyon kíváncsiak vagyunk. Rólunk ez alkalommal sajnos nem készült kép, de sebaj, január-február környékén vissza fogunk térni hozzájuk a Science szobájukba, azt is kipróbálni, és ott biztos lesz kép, valamint egy újabb értékelés. Addig is jó szabadulást, és látogassatok el minél többen a BezárLakhoz is!

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

blv4.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr576936325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása