2014. december 13. 22:30 - Csibussz

TRAP - Hős Lovagkor

Értékelés: 87 %

lovag1_2_kicsi.jpg

Játékidő: ~60 perc
Kapacitás: 2-5 fő
Alap ár: 
     • 12 000 Ft
Kedvezménylehetőségek: 
     • 10 000 Ft - Ha az egyik szobájukat próbáltad, kaphatsz egy kedvezménykártyát.
Honlapcím: http://trap.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/trap.hu


Gondoltam egyet, és úgy döntöttem, hogy karácsonyra nem személyenként apróságokat adogatok a Csapatnak, lovagg.jpghanem felajánlom inkább nekik, hogy két nem épp olcsónak nevezhető szabadulásra az első 4-4 leggyorsabb jelentkezőt elviszem ingyen. Így született a mai Rekord a TRAP Hős Lovagkorában.

A négy szerencsés gyors-jelentkezővel, Sasy-val sasy.png, Kristóffal Music-icon.png, Tojcsival rss-icon.png és Gáborral gabor.png ellátogattunk a Paulay Ede utca 20. szám alatt lévő középkorba. Mikor odaértünk a pince lejárata elé, többen a csapatból elgondolkodtak, hogy akkor magyar vagy angol játékvezetést fogunk-e kapni, ugyanis a foglalási rendszerük, a visszaigazoló levelük, a pincelejáraton a plakátjuk, mind-mind angol nyelvűek. Ráadásként, beléptünk után, az úriember, aki várt minket, angol akcentussal ejtett "Hello"-val üdvözölt, majd miután meghallotta a magyar kilétünkről árulkodó jeleket, ő is magyarra váltott. Később megtudtuk, hogy ő igazából Brazil származású (reméljük, jól emlékszünk), és magázni még nem igazán tud, ennek ellenére véleményünk szerint teljesen profin beszélt magyarul. Ezek után még az angol szövegekre és foglalási rendszerre is választ kaptunk, miszerint a hozzájuk ellátogató csapatok cirka 80lovaggg.jpg százaléka külföldi. Így már persze minden tökéletesen érthető volt.

Egy rövid, a tapasztalatunk utáni puhatolózást és az adataink megadását követően, ajánlására felöltöttük a lovag / lovagina jelmezeket, és bevezetett minket az igencsak látványos középkorba. Bent még elmondott egy-két dolgot, amire szükségünk lehet, elmesélte gyorsan, hogy az egyik csapatnak 1 órába és 20 percébe tellett kijutni, majd kattant a zár az ajtóban...

...később nagy izgalmak és nevetgélés kíséretében kiléptünk egy másik ajtón. Hogy milyen időt futottunk, arról lövésünk sem volt, lévén, hogy nem volt visszaszámláló a helyiségekben. A játékmester, kiléptünk után, mosolyogva jött elénk, és elkezdte mondani, hogy ha jól emlékszik, akkor mi óra 32-kor mentünk be, a rekordot egy norvég csapat tartja eddig 27 perc teljesítési idővel, szóval ha mi 32-kor mentünk be, akkor nekünk a szoba teljesítése 26 lovagggg.jpgpercbe került. Végre elmondhatják, hogy egy magyar csapat tartja a rekordot. Mi persze ujjongtunk, nem is számítottunk ilyenre, ezzel megdöntöttük a rekordjukat a Lovagkor szobában, valamint a saját csapaton belüli szabadulásos rekordunkat is. Ezt megkoronázandó, pózoltunk az összes helyiségben a nyereményként kapott üveg pezsgővel, majd a falra is felfirkáltuk magunkat, és kijöttünk után jóízűen el is fogyasztottuk nyereményünk tárgyát, a nap kellős közepének számító 3 óra környékén. 

Akkor nézzük is az értékelést:

Játékmester

chicken-icon.png sasy.png Music-icon.png rss-icon.png gabor.png

5  

4  

5  

5  

4  

A játék elején ici-picit talán több volt a bevezetés és játék előtti rávezetés, mint amennyi egy-két csapattag szerint szükségszerű lett volna, ennek ellenére a pozitív kisugárzása és a kedvessége mindent felülmúlt. Végig tartotta bennünk a lelkesedést, bár játék közben egy szót se kellett szólnia hozzánk. A játék végén kedvesen elbeszélgetett velünk, és kedvcsinálóként megengedte, hogy benézzünk a másik szobájukba, az Egyiptom témájú Kalandok a piramisban névre hallgató pályára.

Flow

chicken-icon.png sasy.png Music-icon.png rss-icon.png gabor.png

5  

5  

4  

4  

5  

Mint azt a pontok mutatják, többségében az emberek nem találtak semmilyen apróságot sem, mely kizökkentette volna őket, Kristóf és Tojcsi adott egyetlenegy ponttal kevesebbet. Tojcsi azt mondta, hogy nála csak az elejével volt gond, ott még nem sikerült sodródnia az élménnyel, viszont a későbbiekben maradéktalanul kialakult ez az érzés. Kristóf a berendezésben talált valamit, ami kevésbé tetszett neki, és ez az elején zavaróan hatott rá, de a közepétől ő is belelendült a dolgokba.

Tematika

chicken-icon.png sasy.png Music-icon.png rss-icon.png gabor.png

3  

3  

3  

3  

3  

Sajnos a szobának nem volt semmilyen története, mely köré szőhették volna a feladatokat, ez volt a legnagyobb szívfájdalmam, mert úgy adtam volna rá több pontot is. Sebaj, így is a Tematikára kapható maximum pontot megkapta mindenkitől, méghozzá nem is alaptalanul. Egyszerűen zseniális, és itt említeném meg, amit már korábban is említgettem, hogy még jelmezt is adnak annak, akinek van kedve felvenni, és tényleg lovagokként vonulhatunk be a Lovagkorba.

*UPDATE - 2015. január 24. ~ A napokban felnéztem a TRAP honlapjára, és kellemesen meglepődve vettem észre, hogy a honlap megújult, a szobák külön lapot kaptak, és ami a legnagyobb meglepetést okozta, hogy 1 kivételével mindegyik szobához írtak egy történetet. Egy kicsit el is gondolkoztam, hogy nem annak köszönhető-e ez a pozitív változás, hogy a szoba végigjátszása után direkt rákérdeztünk, hogy miért nem volt története a szobának, a fő, hogy lett, sok mindent meg is magyaráz, és ennek nagyon örülünk. Meg is osztjuk Veletek:

Artúr udvarába egy keletről jött varázsló érkezett azzal az Isteni küldetéssel, hogy minden lovagnak próbára kell tennie eszének forgását, hogy bizonyosan méltón szolgálhassa Isten szent akaratát. A varázsló vak mesterek segítségével építette fel a próbatételek kazamatáit a vár alatt. Azon lovagok, akik teljesítik a rájuk váró próbatételeket, méltóak a kerek asztal lovagjaihoz, és Isteni áldásban részesülnek. Te méltó vagy-e a lovagi címre?

Nehézség

chicken-icon.png sasy.png Music-icon.png rss-icon.png gabor.png

4  

4  

4  

3  

5  

Ezeknek a pontoknak az átlaga tökéletesen tükrözi a szoba nehézségi szintjét. Voltak elgondolkodtató feladatok, de kis rutinnal és kis agyalással egész könnyen rá lehetett jönni a dolgok nyitjára. A legfontosabb a figyelem és a körültekintés volt, valamint, hogy minden lehetőséget, avagy megoldási ötletet számításba kellett venni.

Feladatok kreativitása

chicken-icon.png sasy.png Music-icon.png rss-icon.png gabor.png

5  

5  

5  

5  

5  

Tökéletes egyetértésben megállapíthatjuk: a feladatok egyszerűen fantasztikusak voltak. Külön örömet okozott több tagunknak, hogy itt nem kifejezetten a keresd meg típusú feladatokra mentek rá, hanem inkább a megoldandókra. Maga a feladatok kivitelezése páratlan, volt logikai, volt ügyességi, és a többségük több emberre volt kitalálva, ami különösen tetszett a csapatnak.

Látványvilág

chicken-icon.png sasy.png Music-icon.png rss-icon.png gabor.png

5  

5  

4  

5  

5  

Egyedük Kristóf adott rá egy ponttal kevesebbet, mert neki kevésbé tetszett a feladatokhoz elhelyezett berendezés, de abban egyet ért velünk, hogy maga a látványvilág egyszerűen frenetikus! Bitang mód hangulatos az összes szobája a pályának, a díszlet csodaszép. Ez volt az első hely, ahol nem zavart, sőt, kifejezetten dobott a hangulaton a töredező, kicsit kopott-lepukkant téglafal.

Összesítve tehát:

chicken-icon.png sasy.png Music-icon.png rss-icon.png gabor.png

27 

26 

25 

25 

27 

 

Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:  

87 %


Összegzésképp, ez egy nagyon szuper szoba, és drága, drága, de én azt mondom, ha egyszer akad rá lehetőség, mindenképpen megéri elmenni kipróbálni, mert maradandó élményt okoz! Külön szép, hogy a 3 elsőnek alakult szabadulószoba egyikét tisztelhetjük benne, és hogy azóta is jól megy, valamint, hogy bőven átlagon felüli! Szerintünk.

Mindenképpen vissza fogunk menni hozzájuk, az Egyiptom témájú pályájukra már az időpontunk is le van foglalva 15-e estére és meghódítjuk azt is! A maradék két pályájuk még csak tervben van, arra lassanként elkezdődik a gyűjtögetési időszak, reméljük, hamar meglesz rá a pénzünk.

lovag1_2_kicsi.jpg

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

falfirka_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr876980501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása