2014. december 27. 22:30 - V.!.k.!

Kalózbarlang

Értékelés: 97 %

kaloz_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-6 fő
Alap ár: 
     •   8 000 Ft - 2 fős csapat esetén

     • 12 000 Ft - 3-6 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek: 
     • 20% Esc-Apes kedvezmény, >>szórólap<< felmutatásával (3-6 fő, H-Cs)
Honlapcím: http://www.kalozbarlang.com/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/kalozbarlang

A kalózbarlangról anno már hallottam Csibééktől, akik ódákat zengtek róla. Mivel nekem a születésnapomkalozbarlang-szabadulos-jatek-04.jpg december 28-án van, és mindenféleképpen szabadulni szerettem volna, rájuk esett a választásom. Viccesen indult a harr-harr, mert 28. helyett 27-ére foglaltam időpontot, így a csapat is borult, és utolsó pillanatos beugróként anyám jött. Aztán aznap, amikor páromra vártam a peronon, még a vonat is késett 20 percet, de ennek ellenére időben érkeztünk oda. A tematika miatt nagyon kíváncsiak voltunk, és csak azon keseregtünk, hogy rumot nem hoztunk.

Édesanyám és párom jött velem, mindketten eddig csak 1-1 szobában kalozbarlang-szabadulos-jatek-05.jpgvoltak, egyedül csak nekem van nagyobb tapasztalatom a szobák terén. Elég hamar odaértünk, így még láttuk az előző csapatot kijönni, akik lelkesen beszélgettek a feladványokról. Halkan oda-odaszóltunk, hogy ne spoilerezzenek, nem figyeltek ránk, de szerencsére hamar elmentek, így semmit nem tudtunk meg, csak annyit, hogy "én már mondtam az elején is, hogy úgy kell csinálni". Aha, akkor nálunk is csipkelődés lesz, ha valaki kihagy valamit :D

A szobát hamar visszarendezte a játékmester. Rövid beszélgetés után ismertette velünk a történetet, miszerint a hajónkat megtámadták a kalózok, csak mi maradtunk életben, elhurcoltak minket a barlangjukba, és csak 1 óránk van megszökni a fogva tartóink elől. Meg mintha valamiféle kincset is emlegettek volna...

Egy kis kedvcsinálónak itt a Kalózbarlang hivatalos videója is:


Beléptünk a szobába, nagyot ámultunk...

...végül 52 perc 7 másodperc alatt jutottunk ki, és vigyorogva. Részletgazdag szoba, mely minden érzékszervet kihasznál. Nagyon élveztük a kincsvadászat minden percét. És nem jött el a világvége, anyám és párom nagyon jól kijöttek. Huh.

Lássuk a pontokat!

Játékmester

viki.png

5   

Játékmesterünk nagyon kedves és aranyos volt. Bár látszott rajta, hogy egész héten teltházuk van, nekünk is mindent ugyanúgy türelmesen elmagyarázott, és a játék után is készségesen beszélgetett velünk. A segítségnyújtásnál nemcsak úgy kaptunk valamit, hanem a hangulatot megőrizve válaszolt, így nem estünk ki a történetből sem.

Flow

viki.png

5   

A történet és a feladatok szépen egybe voltak fonva. Ha valahol elakadtunk, mehettünk másfelé, és visszatérhettünk később, de mivel maga a sztori nem volt annyira lineáris, nem éreztük azt, hogy ki kell szállni a történetből, és egy másik pontján kell elmélyedni. A hangulat, a zene és az effektek nem engedtek kibillenni minket, és csak néha-néha pillantottam rá az időre, mert annyira elmélyedtem a feladatokban, hogy elvesztettem az időérzékemet. 

Story

viki.png

5   

A sztori végigkísérte a játékot, a megtalált források nagyban hozzájárultak a sikeres kijutáshoz. Magában a történetben is kellett gondolkodni, ami nagyon tetszetős volt. A történet kettős szálon futott, a cél is kettős volt, ezek megfelelően voltak adagolva. A segítségkérés a történetet egészítette ki, és a források használatával is szépen kirajzolódott előttünk a történet.

Nehézség

viki.png

4   

Amikor megkérdeztük, mennyi a rekord eddig, akkor egy 26 perc körüli időt mondott nekünk a játékmester. Hárman voltunk csak, ebből egy tapasztalt, és mi 52:07 alatt jutottunk ki. Utólag áttekintve a feladatokat érthető, hogy miért tudtak egyes - valószínűleg tapasztaltabb - csapatok olyan könnyedén átrohanni a pályán. Egy másik probléma is felmerült utólag. A fényviszonyok miatt édesanyám szemüveggel is alig bírta elolvasni a feladványokat, így ránk bízta a dolgot. Nekünk annyira nem tűnt fel, de őt nagyon zavarta. Félre ne értsenek az olvasók! A feladatok gondolkodtatóak voltak, és élvezetesek, de nagyobb létszámmal nagyon gyorsan lehet végezni, és ez talán egy kis hiányérzetet okozhat. 

Feladatok kreativitása

viki.png

5   

Megdolgozták minden érzékszervünket. Tipp: legalább egy ember ne legyen náthás, ha ide jönnek. Csak egy elemet találtunk, mely máshol is megjelent - anno a másik helyen rosszul használta édesanyám, és vissza is utasította, hogy ő csinálja, de ezen csak jót nevettünk -, minden más teljesen egyedi volt és illett a hangulathoz. Még a lakatok is különlegesek voltak, de a legérdekesebb... nos, mi reméltük, hogy nem leszünk vizesek, és nem lövöm le a poént, hogy valóban megáztunk-e.

Látványvilág

viki.png

5   

Harr-harr! Mintha egy barlangban lettünk volna. A kialakítás szép, a megoldások tetszetősek. Az a bizonyos vizes rész kifejezetten tetszett, és a használata nagyon izgalmas volt. A másik nagyon jól megcsinált rész a segítségkérés módja volt, amikor megtaláltuk, akkor csapott le igazán az a kalózos-misztikus érzés, melyet vártam ettől a helytől.

Összesítve tehát:

viki.png

29  

 

Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:  

97 %


Nagyon tetszett mindenkinek a kis csapatból, nagyon tudom ajánlani. Tapasztaltabb csapatoknak kisebb létszámot ajánlanék, hogy ne rohanjanak gyorsan végig. A téma hálás, sok mindent ki lehet belőle hozni, és a Kalózbarlang ki is hozta. 

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

kaloz_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr357015017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása