2014. december 30. 22:30 - GaI3or

Escape Legends - Titanic

Értékelés: 57 %

titanic_mod_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-6 fő
Alap ár: 
     •   8 000 Ft - 2 fős csapat esetén
     •   9 000 Ft - 3 fős csapat esetén
     • 10 000 Ft - 4 fős csapat esetén
     • 12 000 Ft - 5 fős csapat esetén
     • 13 000 Ft - 6 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek: 
     • Diákigazolvány felmutatásával 10% engedmény a tulajdonosa árából.
     • Szülinapos kedvezmény: az ünnepelt ingyen játszik.
     • Facebook Like kedvezmény: 4-6 fő esetén 1 személy, aki like-olta az
        oldalukat, ingyen játszik.

Honlapcím: http://www.titanic-aszabadulas.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/TitanicSzabadulas


Először is, kezdjük egy kedvcsinálóval:
- Mondja meg, mit jelent a következő:
- 1 TV, 2 TV, 3 TV, 4 TV, ...
- TV sorozat!

Na jó, ez nem volt egy Barátok közt színvonalú sem, lássuk inkább a történetünket:

10458375_142655722571705_2148775223510901923_n.jpgA Titanic-hoz tettünk látogatást az év utolsó napjainak egyikén. Könnyedén megtaláltuk a helyszínt a Kodály Körönd környékén, bejutni viszont már kalandosabb volt. Csengőt nem találtunk, a kirakott plakátjukon található telefonszám pedig nem kapcsolt, így a célra vezető módszer a kitartó kopogás és beszólogatás volt, hátha meghallják. (Talán bemelegítésnek szánták?) Ez egy bő 5 perc múlva végül meghozta gyümölcsét, és bebocsátást nyertünk a helyiségbe.

Négy mindenre elszánt, rosszcsont matróz lépett a Titanic tatjára. A fedélzeten már várta az első tiszt a csapatot. Tagjai két kevésbé rutinosabb versenyző (3-4 10488185_142655682571709_8762949556535108272_n.jpgszabadulással a hátuk mögött) és mi ketten Csibével a csapatból, akik megéltünk már egy-két nagy csatát. Fülest kaptunk az első tiszttől, hogy egy nagyon gazdag hölgyemény egy nagyon sokat érő nyakláncát is elhozta az útra. Mivel félti a drágaságot, megkérte a kapitányt, hogy vigyázzon rá, aki úgy döntött, a kabinjában rejti el az értékes ékszert. Kiszagoltuk, hogy a kapitány mikor hagyja üresen a kabinját. Megbeszéltük hát, hogy egy ilyen alkalommal be fogunk hozzá törni. Csakhogy a tengerjáró elkezdett süllyedni...

Még akciónk előtt megtudhattuk a játékmestertől a szokásos, szükséges 10356701_142655679238376_3438886143045204975_n.jpgtudnivalókat is, mindent, amivel a szoba kapcsán tisztában kellett lennünk. És itt vagyok komoly bajban, hiszen amit elmondott, abban a teljes kritika benne is van. Ám legyen, mert szebben összefoglalni úgy sem lehet: "Az első feladatot itt és itt találjátok, melynek megoldása egy egyértelműen megjelölt zárat nyit, amiben található egy újabb rejtvény, ami egy újabb egyértelműen megjelölt zárat nyit, amiben találh..." És így is történt, segítség nélkül 35 perc kellett a lakatok sorozatos kinyitásához. A látványon kívül valóban nem is lepődtünk meg semmin.

És a pontok:

Játékmester

gabor.png chicken-icon.png

3   

3  

Szépen, kereken elmondta a történetet és a tudnivalókat, talán ez esetben kicsit többet is, mint amit kellett volna. Segítenie viszont nem kellett, így ezt a részt nem tudjuk az értékelésbe belevenni.

Flow

gabor.png chicken-icon.png

2   

3  

Első feladat, második feladat, harmadik feladat... A feladatok rettentő fokú linearitása rendkívül ki tudja venni az embert a játékból. Egyszerre egy feladaton tudtok dolgozni, viszont azon maximum 2-3 ember. A kiválasztottakon kívül szó szerint semmi dolga a többieknek. Bár olvasni való azért van bent, ha valakit az érdekelne!

Story

gabor.png chicken-icon.png

4   

5  

Szó, ami szó, egész kreatívan lett kitalálva. A történet elvárhatóan a Titanichoz kapcsolódik, de nem egy, a filmből kivett rész (Ahogy korábban olvasható is volt, szóval Uraim, meg lehet nyugodni, nem a hajó orránál kell DiCaprio előtt ácsorogni. Hölgyeim, bocsánat, de tényleg nem kell.), és szépen meg is fogalmazták, valamint a feladatok is többnyire jól illeszkednek bele, könnyen átélhető.

Nehézség

gabor.png chicken-icon.png

1   

1  

Minden feladat megoldható egy ember számára is, legfeljebb csak az idő lesz egy kicsit több. Ha belevesszük a rohangálás elkerülését is, legyen inkább a duplája. Hamar rá lehet jönni, hogy melyik rejtvény mire akar kilyukadni, komolyabb rutin, fineszesség, kreativitás sem szükségeltetik a megoldásukhoz, számolni azonban nem árt tudni. Illetve nem ártott volna. Ha tudtunk volna. Meg olvasni. Ennyi bőven elég. De nekünk többek között ezért lett 35 perc.

Feladatok kreativitása

gabor.png chicken-icon.png

1   

2  

Akad egy-két kicsit kreatívabb feladat, de a többsége (és a megoldás is) egy sémára épül, sőt, található egy az egyben ismétlődő feladat, ami nagyon le tudja lohasztani az ember lelkesedését. Még Kiss Ádám sem ugyanolyan vicces az ismétlésben.

Látványvilág

gabor.png chicken-icon.png

5   

5  

Ami szép, az szép, meg kell hagyni. Keresve is nehezen lehetne kivetni valót találni benne. Részletesen és ötletesen lett berendezve a szoba. Bennünk is volt az érzés, hogy ameddig a csapat másik fele dolgozik az aktuális feladaton, már csak egy-egy szivar hiányzik a tökéletes képből, melyet elszívnánk a kapitány szobájában a tengert bámulva. Hmm... Mondjuk egy jó kis Cohiba...

Összesítve tehát:

gabor.png chicken-icon.png

15  

19  

 

Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:  

57 %


Viszont az operátornak igaza lett: valóban feladatok sorozata volt. (f : [1..x] -> { feladat }, 1 < x ∈ N) A szivar is bőven belefért volna, mert ez egyszerűen egy pontosan két fős szoba. A könnyű fajtából. Így az abszolút kezdőknek tudjuk ajánlani. Ha valaki szeretné egy ismerősét bevezetni a szabadulós szobák világába, akkor ez a hely a megfelelő. Feladatok nehézsége miatt nem fogja kudarc érni, és a látvány rendkívül lenyűgöző, tetszeni fog neki.

Engem azért egy kis sajnálattal tölt el, hogy több valós akadályt jelentett számunkra az épületbe való bejutás, mint a szoba teljesítése, mert a második fejtörőig ígéretesen indult minden...

 

titanic_mod_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr317026837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása