2015. január 31. 22:30 - V.!.k.!

Enigma

Értékelés: 93 %

enigma_kicsi.jpg

Játékidő: 90 perc
Kapacitás: 3-6 fő
Alap ár:
     • 12 000 Ft - egységesen
     • +5000 - Speciális küldetés
Kedvezménylehetőségek:
     • Exitgames kupon: 9 900
     • Esc-Apes kedvezmény: Hamarosan...
Honlapcím: http://www.szabadulosjatek.com/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/szabadulosjatek

Barátnőm hosszú év(ek) után hazajött Angliából, és az ünneplésre egy szabadulószobát, az Enigmát találtam ki (mármint nem magát az Enigmát :P). Az alapfelállás szerint barátnőm és párja, én és párom, és egy másik barátnőm lett volna a csapat. Szombaton eljött a pillanat. Párommal már vigyázzban állva vártuk, hogy jöjjenek a haverok, de semmi. 16:00-tól volt időpontunk. 15:40-kor bejött az egyik, majd másik hívás is, hogy kicsit késünk. Mondom sebaj, úgyis csak 3 tömbnyire van tőlünk a szoba, hamar odaérünk. '55-kor befutott a páros. '58-kor már kicsit aggódtam másik barátosném miatt, így felhívtam az Enigmát, hogy pöppet késni fogunk, de ne izguljon, itt vagyunk nem messze. Sajnos az ötödik tag végül nem tudott eljönni és 15 perc késéssel értünk csak oda. Persze ebben benne volt az is, hogy a közeli horrorszobába kopogtunk be véletlen... :D

A történet szerint az Enigmát kell ellopni, mely egy hiper-szuper fejlett technológiát tartalmaz. Korábban már mások is megpróbálták előttünk ellopni, de nem sikerült, és mi is csak egy újabb szerencsétlen bagázs vagyunk. A többit nem mesélem el, mert szupertitkos, és a főnök leszedi a fejemet, ha kiszivárogtatom az információkat a lopás előtt. Elvégre, hogy is nézne az ki, hogy egy blogon közzéteszem a betörésünk körülményeit?


76 perc alatt loptuk el az Enigmát és jutottunk ki, ezzel bizonyítva a főnöknek, hogy mi igen is jók vagyunk! Talán a legközelebbi melónál már rögtön minket hív. Nem értem őt néha, komolyan mondom...

Játékmester

viki.png

5  

A játékmesterünk végtelen türelemmel fogadott minket és a késést se számolta fel végül - az ígérettel ellentétben. Nem sietettet minket, nem látszott rajta, hogy aggódna a késésünk miatt, pedig jelezte, hogy utánunk is jönnek (egy nagyon aranyos idős házaspár egyébként). Bár a segítséget nem ő adta közvetlen, de akkor adta, amikor kértük, vagy amikor kellett.

Flow

viki.png

4  

Ami az Enigma erőssége, az lehet kissé a gyengéje is. Sokat kell rohangálni a szobák között, nem nagyon lehet egy helyen megmaradni, ami számomra kissé megtörte az élményt. Csapatmunka ide vagy oda, az oda-vissza rohangálás alatt van idő jobban megfigyelni a dolgokat, sőt akár az egy perc üresjárat is lehetséges, ha túl sokan mennek.

Story

viki.png

5  

Az alapfelütés nagyon hangulatos volt, és végigkísérte a szobákat. Amikor szobáról szobára haladtam - talán egy enyhe kivétellel - végig valósnak éreztem a dolgot. A szobák és feladványok elrendezése tényleg egy lopásra emlékeztetett - nem az a filmes fajta, pl. Ocean's eleven - Tripla vagy semmis. Olyan valósághű volt na, nem tudom másképp elmondani :P

Nehézség

viki.png

5  

Ez azért is lett ötös, mert párom kifejezetten megjegyezte, hogy a feladványok pont jó arányban voltak, amivel a többiek is egyetértettek. Amikor egy kezdő azt mondja, hogy egyensúlyban érzett mindent, akkor a készítők valamit nagyon eltaláltak. És ezt a véleményt én is tartom. Logika, csapatmunka és kommunikáció egyaránt fontos, és ami a legszebb, vannak izgalmas (tényleg izgalmas) ügyességi feladatok is. Ennél a szobánál csapat kell szinte minden feladathoz, egyedül nem lehet megcsinálni.

Feladatok kreativitása

viki.png

5  

Teljesen egyedi feladatok, olyanok, amilyeneket még sosem láttam. Ahogy az előző pontban is említettem, sok feladat igényel csapatmunkát és kommunikációt. Nem egyszer van olyan, hogy több szoba kell egy feladat megfejtéséhez. Az egyik ember irányít, a másik navigál. Külön öröm volt, hogy ügyességi játékok is akadtak bőven, így az is tud szerepelni, akinek a logika nem feltétlen erőssége.

Látványvilág

viki.png

4  

A betöréshangulat nagyon ott volt, de az első szoba valahogy kilógott a képből. Továbbá a helyszín felépítéséből adódóan volt egy átvezető rész, mely engem kifejezetten megtévesztett és nézegettem, hogy most ott tovább lehet-e menni, vagy sem. Ha a szobák kicsit kisebbek lennének, akkor is ugyanazt a hatást tudnák elérni, így kicsit üresnek hatnak, viszont az egymáshoz képesti elhelyezésük remek. Nem szobák egymásután dobálva, hanem egy logikai sorrendet követnek. A kijutás meg egyszerű, de nagyszerű. Sehol máshol nem láttam még ilyen befejezést.

Összesítve tehát:

viki.png

28 

 

Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

93 %


Egy minőségi szoba, mely egyaránt logikai és ügyességi, egy kis humorral megfűszerezve. Nagyszerű élményt nyújt, és a 90 perc egy reális időmennyiség hozzá, legalább 60 perc kell a teljesítéshez, a maradék 30 pedig a szöszölésre és az elakadásra kell - mely bizonyos ügyességi feladatok miatt garantáltan lesz, de ezek egyáltalán nem idegesítőek, a szoba bizonyos eszközökkel remekül oldja ezt a feszültséget.

Egyébként a főnök elégedett volt velünk, de a részleteket akkor sem oszthatom meg. Bocsika :(

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

enigma_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr447132905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása