2015. február 01. 22:30 - Csibussz

BezárLak - Science

Értékelés: 78 %

mazsiek_mod_kicsi.jpgmi01_mod_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-4 fő
Alap ár:
     • 8 490 Ft - 2-4 fős csapat esetén
     • 9 890 Ft - 5 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek:
     • 5 000 Ft - Esc-Apes kedvezmény >>szórólap<<
Honlapcím: http://www.bezarlak.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/bezarlak

Tavaly november óra tervezgetjük, hogy elmegyünk, és kipróbáljuk végre a BezárLak másik szobáját is, mert amelyikben voltunk (Vegas), az felettébb tetszett mindenkinek. Igaz, két nekifutás kellett hozzá, de mind a két alkalom felejthetetlen maradt számunkra, és úgy voltunk vele, hogy ide nekünk a másik szobát is, ezek után akárhonnan kijutunk!

Sok dolog volt betervezve, plusz egy vizsgaidőszakot is túl kellett élni, de végre valahára február elsején eljutottunk a várva várt Science-be.

Korábbi látogatásunk alkalmával említette a játékmester, hogy ennél a szobánál nekünk talán jobb volna, ha csak hárman mennénk, mivel mi már "profik" vagyunk, úgy talán nem unatkozik majd senki. Igaza is lett. Nem unatkoztunk. Twunkkal twunk.png és Sasy-val sasy.png mentem, gondoltuk, kemények leszünk, és életünkben először szervezünk három emberes szabadulást. Nem csalódtunk magunkban, kisebb utalásokkal ugyan, de sikeresen kivergődtünk a szobából. 

Még előttünk pár nappal Mazsi mazsi.png és munkatársai is meglátogatták a helyet. Mazsi egy Facebook-os akción nyert egy ingyen játékot a BezárLak-hoz, és úgy döntött, hogy munkatársaival osztja meg ezt az élményt. Ők is sikeresen kijutottak, sőt, majdnem egy egész perccel korábban is mint mi, de azért mentségünkre szóljon, mi csak hárman voltunk, ők pedig négyen. Mikor érdeklődtem, hogy milyen volt a szoba, csak annyit mondott: "Szerintem tetszeni fog." Nem tévedett.

Pár hónappal később, Viki az Öccsével és barátaikkal szintén meglátogatták a helyet. Viki is értékelt, így a pontozásokat időrendben olvashatjátok.

Játékmester

mazsi.png

5  

chicken-icon.png

twunk.png

sasy.png

5  

5  

4  

viki.png

3  

A játékmester hölgy, Zsuzsa, nagyon kedves volt velünk végig, vidáman elbeszélgettünk vele, és kellő mértékben ismertette a szabályokat, néha elkalandozva, ám mindig visszatérve a lényegre. Külön pluszpont, hogy a játék folyamán akárhányszor be kellett szólnia segítséget adni, azt mindig úgy tette, ahogy azt kell, pusztán rávezetett, de azt is nagyon ügyesen!
Vikinek volt sajnos egy félreértése a hölggyel, így ő kellemetlenebb szájízzel távozott.

Flow

mazsi.png

4  

chicken-icon.png

twunk.png

sasy.png

4  

5  

2  

viki.png

4  

Az elején, mikor beléptünk a terembe, kicsit megijedtünk attól, amit láttunk. Szép kidolgozás mellett kész lakatrengeteg! Döcögősen is indult kicsit a játék, de a közepétől kezdtük felvenni a fonalat, és a végére teljesen bele is lendültünk.

Tematika

mazsi.png

3  

chicken-icon.png

twunk.png

sasy.png

3  

2  

3  

viki.png

3  

Újfent sajnáltuk, hogy konkrét története nincs a szobának. Sasy szerint lehetett volna a bent lévő nevek köré egy kisebb sztorit szőni, de ettől eltekintve magának a helynek ez a tudományos tematikája nagyon magával ragadó volt. Belép az ember, ha körbenéz, egyből leesik neki, hogy hol is van. Pláne, ha vár egy kicsit, mondjuk a játék közepéig, na ott már félreérthetetlen a helyzet.

Nehézség

mazsi.png

4  

chicken-icon.png

twunk.png

sasy.png

4  

4  

4  

viki.png

4  

Mindannyian úgy ítéltük meg, hogy ez a szoba elég szépen fel van építve, nem teljes mértékben lineáris, hanem inkább párhuzamosabb, így senki se unatkozik. Konkrétan a nehézségét tekintve egyáltalán nem megoldhatatlan, sőt, de nem is olyan könnyű, hogy az ember egy pillanat alatt készen van mindennel. 

Feladatok kreativitása

mazsi.png

4  

chicken-icon.png

twunk.png

sasy.png

4  

4  

4  

viki.png

4  

A feladatok nagyon szépen voltak egymásra építve. A jelzések fantasztikusan voltak megoldva (pont, mint a másik szobájuknál), így a kezdeti lakattenger sem volt túlontúl zavaró egy idő után, mert mindegyiknél megvolt, hogy mi kell hozzá. Bár tény, pont emiatt a lakatrengeteg miatt kapott tőlünk "csak" 4 pontot erre. Véleményünk szerint van pár hely, ahol legalább egy lakatot a sorból ki lehetne szedni a feladatok megváltoztatása nélkül, de maguk a feladatok zseniálisak voltak. Nagyon szépen, tematikusan illeszkedtek a szoba hangulatához, és nem azok a hétköznapibb fajtájúak, hanem inkább agyat megmozgatóak, ami abszolút pozitívum.

Látványvilág

mazsi.png

5  

chicken-icon.png

twunk.png

sasy.png

4  

4  

4  

viki.png

4  

Nagyon sok tudományra utaló dolog volt, mindenkinek egyből leesik, hogy hol jár, néhányan mégis hiányoltunk egy-egy táblát teleírva szép, számunkra érthetetlen dolgokkal. Ettől eltekintve a pontokat növelte egy olyan részlet is, mely csak a játék közepétől lesz elérhető, viszont a látványon nagyon sokat dob, és engem rögtön felvillanyozott, amikor megláttam.

Összesítve tehát:

mazsi.png

25 

chicken-icon.png

twunk.png

sasy.png

24  

24 

21  

viki.png

22  



Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

77 %


Ez egy nagyon jó és kreatív felső kategóriás szoba. Nagyon kellemes kezdő és haladó csapatoknak egyaránt, és a nevével ellentétben egy szikrányi tárgyi tudás sem kell a teljesítéséhez, egyedül a már jól megszokott, és ilyen témában gyakran emlegetett jó megfigyelőképesség és logikus gondolkodás. 

Ha szereted a kreatív feladatokat, és szeretsz lakatokat tekergetni, mindenképpen itt a helyed! És szeretnénk újból megköszönni a kedvezményt, melyet kaptunk tőlük, bátran ajánljuk mindenkinek, ezt a szobát mindenképpen érdemes kipróbálni!

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

mazsiek_mod_kicsi.jpg

mi01_mod_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr907134711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása