2015. március 17. 22:30 - Csibussz

Királyok Kincse

Értékelés: 96 %

koronas_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-7 fő
Alap ár:
     • 7 990 Ft - 2 fő esetén
     • 11 990 Ft - 3-5 fő esetén
     • 11 990 Ft - 3-7 fő esetén, gyerekeknek

Kedvezménylehetőségek:
     • -10% kedvezmény érvényes diákigazolvány esetén
Honlapcím: http://kiralyokvolgye.hu/kincs
Facebook oldal: https://www.facebook.com/Kiralyokvolgye

jatek_kep1.jpgMég tavaly augusztus 20-án voltunk a Királyok Völgye szabadulós játék egyiptomi tematikájú szobájában, és egy-két elemétől teljesen el voltunk ájulva (tőlem 100%-os értékelést kapott). Már akkor pedzegették, hogy nyílik majd egy másik szobájuk is, amit tűkön ülve vártunk. Olyan hosszú ideje, hogy lassacskán már csak halovány emlékként élt bennünk, hogy mintha ott dolgoznának egy új szobán.
November 30-án úgy döntöttem, megkérdem tőlük, hogy mi a helyzet, írtam is a falukra, és 20 percbe se telt, már jött is a válasz, hogy "...reméljük addig már nem kell sokat aludni. Addig is annyit elárulhatok róla, hogy háromszor jatek_kep2.jpgekkora területen lesz, és igyekszünk az első szobát is felülmúlni." Szuper, gondoltam magamban, még idén (2014) meglesz.
Mikor még február elején se láttam semmi mozgást a dolog körül, megkértem Vikit, hogy írjon nekik ő is, hátha vannak most már pontosabb információk. Nem sokkal a kérésem után kaptam is tőle egy linket, ami egy számomra ismeretlen honlapra mutatott, a Királyok Kincse oldalára, és leesett az állam. jatek_kep4.jpgSzó szoros értelmében kiguvadt szemekkel ültem a gép előtt, és az a mondat visszhangzott a fejemben, akárcsak Vikinek, hogy "Ide minél hamarabb el kell jutni!" A honlap dizájnja és a feltett képek nagyon csábítóak voltak, és azonnal foglalni akartunk, mit sem törődve csapatlétszámmal és árakkal. Persze nem engedtünk a csábításnak, helyette megkérdeztük a többieket, hogy ki szeretne velünk jönni. Merő véletlenségből majdnem pont ugyanaz a csapat jött össze, mint legutóbb, vagyis Sasy, Gábor és Viki, csak most Gábor nővére helyett Angyal egészített ki minket 5 főre.

sasy_kedvenc.jpgVégre eljött a várva várt nap, ott álltunk a helyre levezető lépcső előtt, míg végül egy kedves, mosolygós hölgyemény ki nem nyitotta az ajtót és be nem engedett bennünket. Röpke előkészületek és még röpkébb bevezető után pedig már nyílt is a szoba ajtaja, és végre a valóságban is láthattuk azt, aminek láttán már a monitor előtt is nyálunkat csorgatva ültünk.

Akkor lássuk: igyekezetük elérte-e a célját, sikerült-e felülmúlniuk önmagukat?

Játékmester

chicken-icon.png

sasy.png

gabor.png

angel-icon.png

viki.png

5   

5   

4,5  

5   

5   

A hölgy nagyon kedvesen állt hozzánk, ügyesen felmérte a helyzetet, hogy nem kell litániát regélni, jártunk már hasonló helyen, lényegre törően csak annyit mondott el, ami akkor és ott kellett nekünk. Valamint a segítségkérés és -nyújtás terén is remekül csinálta, csak annyit mondott, ami kellett ahhoz, hogy továbblendüljünk. Sose a megoldást, mindig valami kis rávezetést. Amikor úgy látta, hogy elkélne lassan egy segítség, mert mintha valamivel elakadtunk volna, akkor sem egyből a segítséget adta, hanem rákérdezett, hogy szeretnénk-e még gondolkodni, vagy segíthet-e egy kicsit.

Flow

chicken-icon.png

sasy.png

gabor.png

angel-icon.png

viki.png

5   

4   

4   

5   

5   

A játék nagyon szépen fel van építve, mindig van annyi feladat, ami képes lekötni egy esetünkben 5 fős csapatot. Senki sem unatkozott, senki se járkált fel és alá, hogy feladatot keressen magának, mindenki sodródott az árral, dolgozott valamin, és élvezte, amit csinált. Persze, az szinte elkerülhetetlen, hogy egy-két alkalommal ne rekedjünk meg, vagy 1-2 ember ne érezze, hogy kicsúszik a keze közül az irányítás, de végül minden szál visszakerült az őt fogó kézbe, és mindannyian remekül szórakoztunk.

Story

chicken-icon.png

sasy.png

gabor.png

angel-icon.png

viki.png

5   

4   

4   

5   

5   

Ez azon szobák egyike, ahol amellett, hogy volt sztori, azt ténylegesen át is lehetett érezni. A látványnak is köszönhetően tökéletesen bele tudtuk élni magunkat, hogy egy középkori várban rohangálunk, a cseles térelosztásnak köszönhetően nemcsak egy központi teremben, hanem az egész vár területén, és a történet vonala is teljesen jól ki volt alakítva, nemcsak egy előre elmesélt storynak lehettünk a részesei, hanem egyenesen küldetésünk volt. Rendhagyó módon a történetet most itt idézem:

Egy csodás királyság királya hirtelen eltűnt, az alattvalóival együtt. A boszorkány gonosz kacaja nem hagy kétséget az elkövető személye felől... Az ő átkát kell megtörni egy mesébe illő várban! Egy órátok van… Vajon ennyi idő alatt megtaláltok minden darabot, amire szükség van?

Már itt sejteti, hogy keresgélős szobáról beszélünk, és ez a keresgélés váltotta ki a küldetéstudatunkat is. Ez nem egy szokványos kijutós játék, sokkal inkább egy izgalmas, keresgélős, átoktörős küldetés. 

Nehézség

chicken-icon.png

sasy.png

gabor.png

angel-icon.png

viki.png

5   

5   

4   

5   

5   

Nem volt eget rengető, de akadt benne, ami meg tudott akasztani. Nem kifejezetten logikai szoba, inkább a keresgélős tábort bővíti. Van azért olyan feladat is, melyhez nem árt használni a fejed, de túlnyomó részt a keresés dominált. Viszont az teljesen optimálisra lett belőve. Se nem túl nehéz, se nem túl könnyű, egyszerű, pörgős, és ráadásul, ha az ember rá tudott hangolódni a szoba logikai felépítésére, onnantól Vikit idézve: "a szoba nem csinált olyat, ami nem jellemző rá". A vége felé már adta magát, de ez nem rontott a nehézségi szintjén, sőt, ott lett a legpörgősebb, a szoba is éreztette veled, hogy mindjárt megtöröd az átkot, már nincs sok hátra.

Feladatok kreativitása

chicken-icon.png

sasy.png

gabor.png

angel-icon.png

viki.png

5   

5   

5   

5   

5   

Nem igazán lehetett érezni, hogy az ember gyakorlatilag az egész szoba alatt szinte ugyanazt csinálja: keres. Nagyon szépen el van fedve, fel van dobva az egész nagyon látványos és nagyon kreatív feladatokkal, valamint egy gyönyörű látványvilággal. Maguk a dolgok is, melyek után kutatni kell, nagyon kreatívan el lettek elrejtve, nem csak egyszerűen bedugva egy szekrény mögé, és itt újra megemlíteném a szoba tökéletes helykihasználtságát. A központi elválasztó rész egyszerűen zseniális, és sokkalta nagyobbnak érződik az egész terület, mint amekkora a való életben. Ráadásul ennek köszönhetően a várnak nemcsak 1-2 részét ismerhetjük meg, hanem tényleg olyan illúziót ad, mintha az egészet felkutatnánk az átok megtöréséhez szükséges holmik után. Vitathatatlanul megérdemli az 5 pontot mindenkitől!

Látványvilág

chicken-icon.png

sasy.png

gabor.png

angel-icon.png

viki.png

5   

5   

5   

5   

5   

Csodaszép! Gyönyörűen elkülöníthető volt, hogy az egyes részek a vár mely részeit hivatottak jelképezni, a trónteremtől kezdve a börtönön át a boszorkány rejtekhelyén keresztül az udvarig mindent megjelenített rendkívül gazdag és részlet dús díszlettel. Talán annyi kritikával élhetünk, hogy a "Nem a játék része" matricák kicsit sok helyen jelentek meg, és véleményünk szerint kevesebb is elég lenne belőlük. Igaz, logikailag jól el vannak helyezve, hogy ami tényleg nem kell, arra ne pazaroljon a kedves játékos időt, de egy picit sajna illúzióromboló, hogy hűűűűűű, egy seprű! Matrica. Hűűűű, egy kandalló! Matrica... Hűűűű, egy tükör! MATRICA! De az egész szoba látványvilágát úgy tudnám jellemezni, hogy mesésen-fantasztikusan-gyönyörűen-lélegzetelállítóan-elhiszem.

Összesítve tehát:

chicken-icon.png

sasy.png

gabor.png

angel-icon.png

viki.png

30  

28  

26,5 

30  

30  


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

96 %


Azt hiszem, az értékelés elején feltett kérdés ezennel meg is lett válaszolva, a szoba bőven felülmúlta önmagát. Ez abból is látszik, hogy míg a Királyok Völgye egyedül tőlem kapott tisztán 100%-os értékelést, a Királyok Kincse nemcsak tőlem, de Vikitől és Angyaltól is. Ezzel pedig még történelmet is írunk, ugyanis amellett, hogy jelen pillanatban ez a játék büszkélkedhet a legtöbb 100%-os értékeléssel, először fordult elő, hogy egy hely legalább egy tagtól az összes szobájára 100%-ot kapjon. Mindezek következtében a TOP 10-es listánk újfent frissítésre szorul, a Királyok Kincse felkerült a tábla második helyére! Gratulálunk neki! Megérdemelte!

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

koronas_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr637279441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása