2015. március 22. 22:30 - GaI3or

PánIQ Szoba - Sherlock

Értékelés: 85 %

sherlock.JPG

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-6 fő
Alap ár: 
     • 2 990 Ft játékosonként
Kedvezménylehetőségek: 
     • 2 490 Ft játékosonként, minimum 3 főtől, H-Cs 16:15-ig
     • 0 Ft a szülinaposnak - minimum 3 főtől, maximum 1 szülinapos

Honlapcím: http://paniqszoba.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/paniqszoba

Hűvös tavaszi este volt. A köd már teljesen rátelepült London városára. Az állandóan fúvó szélen kívül már alig volt pár rohanó avagy támolygó lélek a kietlen utcákon. Látszólag ez az éjjel sem különbözött a többitől. De valami mégis más volt. Valami furcsán nyomasztó érzés mégis eluralkodott. Egy újabb rejtélyes gyilkosság történt. El is indultunk hát a Baker street 221/B-hez. Itt már csak Sherlock Holmes segíthet.
A lakáson Dr. Watson feleségének aggódó, furcsálló arca fogad minket. Úgy néz, ahogy Robert Downey Junior nézne az üres Whiskey-s üvegre. Mintha nem értené, hogy történhetett ez. A helyszínen kiderült, hogy éppen Sherlockot gyanúsítják, aki az utolsó mentsvárunk lett volna, és a yard már le is tartóztatta. Lehetséges ez? A logika nagymestere? Az igazság elkötelezett híve ilyet tett volna? Állítása szerint nem. A címen találtunk egy borítékot, mely egy levelet tartalmazott Watsontól. Arra kér minket, hogy bizonyítsuk ártatlanságát. Kezünkbe helyezte a sorsát. Honnan tudhatta volna, hogy lyukas markúak vagyunk!?
De azért kis csapatunk megpróbált eleget tenni Watson kérésének. Hozzákezdtünk tehát a Baker streeti lakás átkutatásához, felforgatásához a szükséges bizonyítékok megtalálása érdekében. Végül 33 percre volt szükségünk, hogy elhagyhassuk a helyszínt.

Játékmester

gabor.png

chicken-icon.png

bakti.png

rizi.png

rss-icon.png

angel-icon.png

4,5  

5   

5   

5   

4,5  

4,5  

A hölgyemény rendkívül nyílt és kedves személyiség, az első pillanattól feldobta a hangulatot a csapatban. Igazodva ahhoz, hogy tapasztalt csapatként mutatkoztunk be, nem is nyújtotta hosszadalmasra a bevezetőt és szabályismertetést, azokra a dolgokra ment rá, melyek az ő szobájukban kifejezetten fontosak. Ami a segítségnyújtást illeti, ügyesen belecsempészett egy kis történethűséget is, nem mint kívülről figyelő játékmester adott segítséget, hanem mint a történetben szereplő karakter, és akkor is csak rávezetett minket, nem mondta meg egy az egyben a megoldást.

Flow

gabor.png

chicken-icon.png

bakti.png

rizi.png

rss-icon.png

angel-icon.png

4,5  

3   

4   

5   

5   

5   

Míg a keresgélés és a kijutás kulcsának felkutatása folyt, többé-kevésbé mindenki kivette a részét a dolgokból, és mindent feledve játszott. Többé-kevésbé, mivel a magas létszámunknak köszönhetően ez alkalommal sem volt elkerülhető, hogy valaki ne "unatkozzon". A pontokból is látszik, most Csibe érezte úgy, hogy csak adogatja az éppen kinyitott szekrényből a dolgokat annak, aki éppen foglalkozik a megtalált nyomhoz tartozó feladattal, de ő konkrétan szinte semmivel sem foglalkozik. Neki tökéletes ellentéte volt Rizi és Angyal, akik viszont pörögtek folyamatosan, és mindig csináltak valamit. Mikor a kulcs meglett, és már csak Sherlock ártatlanságának bebizonyítása volt hátra, akkor már többen mondták, hogy csak ültek, és néztek ki a fejükből. A feladaton dolgoztak körülbelül hárman, a többiek pedig hallgatták a vitáikat.

Story

gabor.png

chicken-icon.png

bakti.png

rizi.png

rss-icon.png

angel-icon.png

5   

5   

5   

5   

4,5  

5   

A történet nagyon szépen lett összerakva a szobához, egyszerűre alkották meg, nem kellett egy szappanoperányi történést nyomon követni, könnyen átérezhető, átélhető. A Watson írta levél az eredeti történetvilágba is szépen belepasszolt, valamint a nyomok is egészen korhűen lettek megalkotva, itt arra gondolok, hogy nem egy frissen nyomtatott, hófehér papírral találkozott az ember. Összefoglalva, egy szép, kerek, nyomon követhető története van, és a szobát is szépen hozzáigazították.

Nehézség

gabor.png

chicken-icon.png

bakti.png

rizi.png

rss-icon.png

angel-icon.png

3   

2,5  

2,5  

3,5  

3,5  

3   

Ha figyelembe vesszük, hogy nekünk a kijutás kulcsának megtalálásához mindössze 33 percre volt szükségünk a 60-ból, bátran állíthatjuk, hogy ez egy könnyű szoba. Ami a nyomkutatást és Sherlock ártatlanságának bizonyítását illeti, az okozhat egy kis fejtörőt, de ha nem csúsztok el egy apróságon, amit mi megtettük, cirka 5 perces agyalás alatt ki lehet azt is következtetni, hogy mit csinált tavaly nyáron. Illetve a gyilkosság ideje alatt.

Feladatok kreativitása

gabor.png

chicken-icon.png

bakti.png

rizi.png

rss-icon.png

angel-icon.png

5   

4   

4   

4   

4,5  

4   

Találkoztunk egy-két kitűnően kreatív feladattal, de többünk is megjegyezte, hogy az egyik kvázi egyszer használatos "ha elrontod, nem tudod újrakezdeni, se megoldani" típusú feladat kissé bosszantó volt. Mi is egy figyelmetlenségnek köszönhetően elrontottuk, így a megoldást a játékmesternek kellett elmondania, különben nem tudtunk volna továbbjutni. Ezt és még pár technikai bakit leszámítva igyekeztek a feladatokat is a korhoz, valamint Sherlock karakteréhez hűen összerakni, többnyire sikerrel.

Látványvilág

gabor.png

chicken-icon.png

bakti.png

rizi.png

rss-icon.png

angel-icon.png

3,5  

4   

5   

3,5  

4   

4,5  

Történet-hűen, s emellett feladatcentrikusan lett berendezve. Habár ez abszolút nem róható fel, és nem von le a szoba értékéből, nekem személyes szívfájdalmam a Sherlock sapka és kabát hiánya (természetesen értem én, hogy az előzetes letartóztatáson sem meztelen feltehetőleg, de akkor is), Csibéé pedig a plafon félig-meddig kilógó téglái. Mindezt leszámítva a bútorok korhűek voltak, a könyvek néhol már túlontúl elnyűttek, az íróasztal szorgos munkát sejtető, és persze az elmaradhatatlan pipa sem hiányzott, szóval mindent összevetve korrekt.

Összesítve tehát:

gabor.png

chicken-icon.png

bakti.png

rizi.png

rss-icon.png

angel-icon.png

25,5 

23,5 

25,5 

26  

26  

26  


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

85 %


Összességében, leszámítva a kisebb hibákat, ez egy egészen jó, felső-közép kategóriás, bár relatíve könnyű szoba, remek háttértörténettel és zömében kreatív feladatokkal. Megközelítését tekintve pedig nem egy ördöngösség, az Oktogontól nincs messze, két megálló a sárga metróval, és már majdnem ott is van az ember.
Ha valaki szereti a Sherlock Holmes történeteket, annak ez a szoba tuti élmény lesz, és ő maga is Sherlockká válhat, míg aki nem ismeri, az csak egyszerűen szórakozik egy jót. Egy dologra viszont oda kell figyelni: hogy ne legyetek túl sokan. Ez a szoba véleményünk szerint 4-5 főt bír el, a 6 ember már mindenképpen sok. 

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

sherlock.JPG

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr967305214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása