2015. április 14. 22:30 - Csibussz

Gozsdu Mission - White Mission

Értékelés: 88 %

white_kicsi.jpg

Játékidő: 90 perc
Kapacitás: 2-7 fő
Alap ár:
     • 9 000 Ft - 2 fős csapat esetén
     • 10 000 Ft - 3 fős csapat esetén

     • 11 000 Ft - 4 fős csapat esetén
     • 12 000 Ft - 5 fős csapat esetén
     • 13 000 Ft - 6 fős csapat esetén
     • 14 000 Ft - 7 fős csapat esetén

Honlapcím: http://www.gozsdumission.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/gozsdumission

Pár hónapja kiszúrtam egy nemrégiben nyílt szabadulószobát. A két játékuk közül a White Mission fogott meg úgy igazán. Egy teljesen üres, fehér szoba, ahol még a képkeretekben sincsenek fotók, festmények. Semmi szín, csak a vakító fehérség mindenhol, és amerre látsz, üresség. Vagy mégse? A kijutás kulcsa ráadásul a szemed előtt lóg egy lánfeher3.JPGcon egy lakattal, vajon hol lehet a lakatot nyitó kulcs? Ez már annyira jó téma, hogy rögtön elgondolkodtam, de a pénz visszatartott most is, mint oly sokszor korábban. 

És akkor eljött A lehetőség. Qbi, Viki párja születésnapom alkalmából meghívott egy általam választott szabadulásra, azzal a feltétellel, hogy neki is ott kell lennie. Sokat gondolkoztam, hogy hova szeretnék úgy istenigazából eljutni, és a White Mission mindig beúszott a látóterembe. A harmadik ilyen eset után döntöttem. Megyünk a White Missionbe!

A szervezkedős beszélgetésben az időpont kiválasztása és lefoglalása után Qbi megemlítette, hogy milyen buli lenne csupa fehér ruhában menni. A csapattagok közül Viki viki.png meg én azonnal kapva kaptunk az ötleten, úgyis rég öltöztünk már be valahova. Angyal angel-icon.png kezdetben megpróbált lebeszélni minket, majd rádöbbent, hogy neki igenis van fehér nadrágja, Kristóf Music-icon.png pedig meggyőzhető volt annak fejében, hogy szerzünk neki egy fehér nadrágot. És össze is állt a terv. Egy fehér szobában, fehér ruhában. Már a gondolattól is lázba jöttünk.

Mikor odaértünk, egy kedves úriember fogadott minket. Kitűzőinket meglátva (melyek a csoporton belüli szabadulásaink számát hivatottak jelezni) faggatózott is keveset, majd az átöltözéseket és egy rövid bevezetőt követően be is engedett minket az ürességbe.

Később megtudtuk, hogy akkor nyugodott meg, mikor 35 percnél látotdsc_4396.JPGt minket egy csöppet megakadni egy feladatnál. Addig kissé aggódva figyelte, ahogy tornádó módjára végigsöprünk a szoba elején.

És nem sikerült! 8 percen múlt a rekord, 8 kemény percen. Többségben programozók mentünk, a deriválás és integrálás smafu, megcsináljuk, de a műveleti sorrend nagy falatnak bizonyult. Ugye, Angyal? De sebaj, így is szép idővel, 30 perccel és 38 másodperccel korábban kijutottunk, ami azért elég jó időnek számít.

Hát akkor értékeljünk. 

Játékmester

chicken-icon.png

Music-icon.png

angel-icon.png

viki.png

4,5  

4    

4,5  

4,5  

Az úriember nagyon korrekt bevezetőt tartott, semmivel se nyújtotta hosszabbra a mondanivalóját, mint ami indokolt lett volna. Mikor bent feltettünk egy kérdést, mert valami nem volt számunkra egyértelmű, akkor szívesen segített, de magától nem mondott semmit, amíg nem szorultunk rá. Még mielőtt beengedett volna minket, rá is kérdezett, hogy a segítség hogyan legyen, mi kérjük csak, vagy ő adja, és meg is egyeztünk egy köztes verzióban, mely a csapatunknak eddig beváltnak tűnt, miszerint alapvetően mi kérjük, de ha úgy látja, hogy nagyon elakadtunk, akkor szívesen vesszük, ha közbeavatkozik. Teljesen jól sikerült ezt a gyakorlatban is kivitelezni. Viki említett egy olyat, hogy: "Nyitott, a kommunikációja kicsit nehézkes talán, mintha kicsit óvatosan közelítene meg minket.", de ezt leszámítva teljesen jó benyomást keltett bennünk, és a játék utáni beszélgetést is felettébb mód élveztük.

Flow

chicken-icon.png

Music-icon.png

angel-icon.png

viki.png

5   

5    

4,5  

4,5  

Az egész játék magával ragadó. Mivel egy teljesen üres szobában kezd az ember, így a játék eleji keresgetéssel már megjön az alap löket, és ezt a löketet a játék a továbbiakban is teljesen jól szinten tartja. A feladatok minősége és mennyisége gondoskodik arról, hogy megfelelő mértékben elfoglalt legyél, és még élvezd is.

Tematika

chicken-icon.png

Music-icon.png

angel-icon.png

viki.png

3   

3    

3   

3   

Zseniális! Hogy ez eddig senkinek se jutott eszébe! Egy csupasz, fehér szoba, és mégis dugig van érdekességekkel és meglepetésekkel. Nem csoda, hogy mindenki maximális pontot adott rá. Egyedül azt sajnáltuk, hogy egy aprócska történetet nem körítettek köré, de ezt leszámítva is tökéletesen átéreztük, hogy hol is vagyunk. A környezet tett róla. 

Nehézség

chicken-icon.png

Music-icon.png

angel-icon.png

viki.png

5   

4    

5   

4   

Azt kell mondanunk, hogy a feladatok egy erős középhaladó szobához mértek. Nem kezdő, de nem is haladó, úgy a kettő között. Vannak benne könnyebbek, van egy-kettő nehezebb is, de nincs olyan, ami túl egyszerű, vagy lehetetlenül nehéz volna. Angyallal mi optimálisnak ítéltük meg, a többieknek is csak egy kicsit tűnt nehezebbnek a tökéletesnél.

Feladatok kreativitása

chicken-icon.png

Music-icon.png

angel-icon.png

viki.png

5   

4    

5   

5   

A szoba eszméletlen mód változatos feladatokkal büszkélkedhet. Igaz, esetenként ihletet merített az életben használatos logikai rejtvényekből és titkosításokból, de ezeket nagyon ügyesen formálta át és építette be saját használatra a játékba. 

Látványvilág

chicken-icon.png

Music-icon.png

angel-icon.png

viki.png

5   

5    

5   

5   

Ami fehér, az fehér, ami üres, nos, az nem mindig üres. Persze kívülről az, de ha jobban megnézi és megbolygatja az ember, már nem annyira. Eszméletlenül jól oldották meg! Mikor beléptünk, most nem attól ájultunk el, hogy mennyire korhű vagy élethű vagy szép a berendezés, hanem hogy mennyire fehér, és fehér, és fehér, és üres!

Összesítve tehát:

chicken-icon.png

Music-icon.png

angel-icon.png

viki.png

27,5 

25    

27  

26  


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

88 %


Hát, szabadulók, ez egy nagyon, nagyon, nagyon jó szoba! Nem feltétlenül ajánlanám teljesen kezdőknek, de egy 4-5 játék után már lazán belefér, és majdnem biztos, hogy a csapat sikerélménnyel távozik. A fehér az meggyőzően fehér, a feladatok nagyon változatosak, és nagyon szórakoztató, pörgős a játékmenete. Mi mindenképpen ajánljuk, hogy aki teheti, próbálja ki.

És hála a főnöknek és kedves operátorunknak, most ezt megtehetitek kicsit olcsóbban is, 8000 Ft-ért! Köszönjük a nagylelkű engedményt, használjátok ki minél többen! Megéri!

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

white_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr817369508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása