2015. június 02. 22:30 - Rizi.

Gozsdu Mission - Prison Mission

Értékelés: 85,3 %

foto_mod_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-6 fő
Alap ár:
     • 9 000 Ft - 2 fős csapat esetén
     • 10 000 Ft - 3 fős csapat esetén
     • 11 000 Ft - 4 fős csapat esetén
     • 12 000 Ft - 5 fős csapat esetén
     • 13 000 Ft - 6 fős csapat esetén
     • 14 000 Ft - 7 fős csapat esetén

Kedvezménylehetőségek:
     • 9 000 Ft Esc-Apes Kedvezmény
Honlapcím: http://www.gozsdumission.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/gozsdumission

Az egész egy buszos nyereményjátékkal kezdődött. Egyik este ülök a gép előtt, mire Csibe jön át a szomszéd szobából, hogy "Hugi, nyertél!". Azt sem tudtam, miről beszél, gyorsan utánanéztem, és megláttam, hogy - életemben először, teszem hozzá - nyertem egy ingyen szabadulást a csapatomnak. Írtam is nekik azonnal, és mivel Csibéék már korábban letudták a White Mission szobát, nem volt kérdés, hogy melyikbe is megyünk. Irány a börtön!

Elérkezett a nap. Félórás késés a találkozási ponton, eltévedés utcakeresés közben, de csak odaértünk negyedórával a foglalt időpont kezdete után. Az operátor nem is fecsérelte az időt, gyors információátadás a pályáról, és már le is csukott minket. Megtudtuk, hogy mindössze 1 óra áll rendelkezésünkre, hogy kiszabaduljunk Danny Ocean korábbi cellájából, és ha sikerrel járunk, mi is csatlakozhatunk a csapatához.
60 perc a rácsok mögött... és ha még mindig nem éreznéd magad eléggé fogolynak, akkor itt a slusszpoén: a bent töltött idő bilinccsel a kezeden is végigjátszható!

Hosszas idegtépés, korlátozott mozgás és a feladatok közötti váltogatás után, azonban 19 és fél perccel az őrület határa előtt mégiscsak sikerült megszöknünk.

Játékmester

rizi.png

csibe.png

tojcsi.png

angyal.png

viki.png

4,5  

4   

4,5  

4   

4,5  

Annak ellenére, hogy negyedórát késtünk egy ingyen játékról, egy nagyon korrekt operátorral akadt dolgunk. Korrekt volt, de nem kiemelkedő. Átlagos, viszont szimpatikus illető, aki, mivel már tudta, hogy tapasztalt csapattal áll szemben, nem is vesztegette az időt a regénymesélésre. Inkább gyorsan ránk zárta a rácsokat, és hagyott minket játszani. Hiába volt jó fej velünk, ezt a következő csapat sínylette meg, akik ahelyett, hogy gyorsan bemehettek volna játszani, végigvárhatták, amíg operátorunk elmagyarázza nekünk a pálya minden egyes kis részletét, hogy vajon ők hogyan is gondolták az egészet.

Flow

rizi.png

csibe.png

tojcsi.png

angyal.png

viki.png

4   

4   

4   

4   

4   

Hát, hogyan is érezhetné magát az ember egy börtönben? Ezt nem nehéz kitalálni! Nekünk is sikerült eléggé beleélnünk magunkat a sittes létbe, pláne, hogy Viki szerint a helyiségben elhelyezett WC pöcegödörszaga kifejezetten megadta a hangulatát az alkalomnak. Később persze megtudtuk, hogy ez csak egy szerencsétlen véletlen, és nem része a játéknak, de azért mégiscsak odaillett. A feladatok stílusa és kivitelezése illeszkedett a témakörhöz, így nem volt nehéz fenntartani a börtönfeelinget.

Story

rizi.png

csibe.png

tojcsi.png

angyal.png

viki.png

4,5  

4,5  

5   

4,5  

4,5  

Nem tudom, hogy a múltkori esetből tanulva, vagy csak egy jó pályaszervezés eredményeképpen, de ennek a szobának van sztorija, és elég jó is. Így erre a szobára már 5 pontból pontoztunk, és a fent látható pontszámok alapján lerí, hogy a többiek is meg voltak elégedve ezzel az egyszerű, de ütős történettel. A szobában végigvihető fejtörők és feladványok egy pillanatra sem térnek el a történet lényegétől, ami kifejezetten jó pont.

Nehézség

rizi.png

csibe.png

tojcsi.png

angyal.png

viki.png

4   

4,5  

4,5  

4   

4   

Hát igen... attól még, hogy a nagy lineáris feladatsort lebontjuk több kisebb lineáris feladatsorra, az még lineáris marad. Hiába futottunk több szálon, ha folyton-folyvást megakadtunk az egyes feladat-sorozatok közepén. Ugráltunk egyik feladatsorról a másik feladatsorra, de volt, hogy egyikkel sem tudtunk mit kezdeni. Ilyenkor szerencsére egy-egy jól időzített segítség megmentett jó néhány percet az eredményből, de talán ha azokat nem kapjuk, még mindig ott csücsülnénk a feladvány mellett, és vernénk a fejünket a falba, mert hiányzik az az egy elem.

Feladatok kreativitása

rizi.png

csibe.png

tojcsi.png

angyal.png

viki.png

4   

4   

4   

4   

4   

Erre azt kell mondjam, hogy jól megoldották. Helyhez mérten sikerült majdnem mindent felhasználnunk egy-egy feladat kedvéért, amit a szobában elhelyeztek. Amit nem lehetett mozgatni vagy elforgatni, az csak építési vagy technikai okok miatt történt, nem pedig szervezési feledékenységből. Külön újítást, amilyen még nem volt korábban, talán csak egy-két helyen fedeztünk fel, de azok emlékezetesek voltak. Ezenkívül a szokásos... számolás, lakat, kulcs, másféle lakat...

Látványvilág

rizi.png

csibe.png

tojcsi.png

angyal.png

viki.png

4   

5   

4   

4,5  

5   

Börtön, börtön. A látványt, azt hiszem, mindenki el tudja képzelni, aki látott már sittes filmet. Itt is hozták az elvárt kinézetet, nem volt semmi szokatlan, de nem volt semmi kiemelkedő sem. Tematikához illően nem is elvárható, viszont Csibének külön tetszett a már fentebb is említett WC. Járt már korábban is börtön tematikájú helyen, de ez volt az első, ahol ez is a helyén volt.

Összesítve tehát:

rizi.png

csibe.png

tojcsi.png

angyal.png

viki.png

25  

26  

26  

25  

26  


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

85,3 %


Mindent összevetve egy jó kis pályát szabadultunk végig, de azért örülök, hogy ingyen játékon vettünk részt. Habár a feladatokkal néha nem igazán boldogultunk, ennek a szobának a maximális kapacitása úgy 3-4 ember. Mi öten mentünk, hát meg is szenvedtük. Amíg valaki vagy valakik az egyik feladatsorral foglalkoztak, a többiek ültek a sarokban, és figyeltek, mert minden külön eredmény hatással volt a további műveletekre. A szoba méretét tekintve pedig indokolt a csökkentett létszám, ugyanis tényleg nincs annyi lehetőség, hogy mindenki elfoglalja magát, csak ha kevesebben mentek. Előfordult, hogy egyikünk a másikunk kezéből tépte ki az aktuális nyomot, mert ő is csinálni akart már végre valamit, mint például Angyalnál és Csibénél egy könyv esetében, míg én egy kulcsot téptem ki egy társam kezéből, mert már untam az ülést és a várakozást, és kifejezett örömmel töltött el, hogy végre találtunk egy újabb nyomot.
Egyszer érdemes kipróbálni, ha szereted a börtönhangulatot, de mindenképp olyan embert vigyél magaddal, aki csípi, ha a mozgásban kissé korlátozva be van zárva veled egy alig 30 négyzetméteres szobába. 
Sőt, ha profik vagytok, és még izgalmasabbra vágytok, bilincseljétek össze párban magatokat! Na, azt a játékot én is szívesen végignézném egy kamerán át!

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

foto_mod_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr617525218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása