2015. június 10. 22:30 - Csibussz

Mystique Room - A katedrális

Értékelés: 80,4 %

mystiqueroom_mod_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-7 fő
Alap ár:
     •   9 990 Ft - 2 fős csapat esetén
     • 10 990 Ft - 3 fős csapat esetén
     • 11 990 Ft - 4 fős csapat esetén
     • 12 450 Ft - 5 fős csapat esetén
     • 14 940 Ft - 6 fős csapat esetén
     • 17 430 Ft - 7 fős csapat esetén

Kedvezménylehetőségek:
     •   9 990 Ft - Exitgames.hu
Honlapcím: http://www.mystiqueroom.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/mystiqueroom


Viki születésnapom alkalmából úgy döntött, hogy meghív egy szabadulásra, és ki is választottuk a helyet, hogy hova menjünk, de amikor le akartuk volna foglalni, láttuk, hogy átmenetileg bezárta kapuit. Nagyon sajnáltuk, mert jó szoba hírében állt, és nagyon drukkolunk nekik, hogy sikerüljön mihamarabb új helyet találniuk. Így hát másik célpont után kellett néznünk. Ekkor találta meg Viki, hogy a MystiqueRoom kuponozik, méghozzá a Katedrálist, úgyhogy gyorsan le is csapott egyre, és máris meglett az új célpont. Sasy jelentkezése fix volt, de rajta kívül vártunk még 2 embert. Mikor szólt, hogy párja, Márti is nagyon szeretne jönni, úgy döntöttem, hogy akkor ez legyen a végső csapat, és reménykedtem benne, hogy lesz mindannyiunknak elég feladata majd a játék során. A foglalás megszületett, már csak várni kellett a napra.

Aznap, odaértünkkor egy kedves úriember fogadott minket, bár úgy tűnt, mintha sietne kicsit, hiszen a megérkezés és a szobába való belépés között alig telt el annyi idő, míg szöszmötöltünk a vesénk eladására vonatkozó nyilatkozattal (hogy saját felelősségre megyünk be, nem rongálunk, satöbbi...) és a folyó ügyek elintézésével. Már bent is voltunk, már ránk is zárult a kapu, kezdhettünk ásni...

No de azért ne rohanjunk előre ennyire, a történetünket még részletezném itt egy csöppet:

Sötét erők környékezték meg városunkat. Legújabb céljuk a gyönyörű, épülő katedrális befejezésének megakadályozása. Az éj leple alatt tolvaj osont be az apátságba, hogy ellopja a tervrajzokat...
Neked és szerzetestársaidnak kell visszaszerezned az ellopott tervrajzokat, hogy megakadályozzátok a botrányt.

Alig több mint 40 perc múlva már kint is voltunk, kicsit vegyes véleménnyel, de mindenkiben jó érzéssel.

Akkor nézzük is a pontokat!

Játékmester

csibe.png

sasy.png

viki.png

martii.png

3,5  

3   

3   

3,5  

Már megérkezésünkkor is feltűnt, hogy mintha operátorunk kicsit sietne, de ez a történet elmondásánál volt a legfeltűnőbb. Eléggé monoton hangon ledarálta a történetet, mintha mi már mindent tudnánk, és ezzel csöppet sem segítette elő a hangulat megteremtését. Ugyan egy alaphangulatot kreáltunk magunknak, de ezt azért lehetett volna fokozni, ha azt látjuk, hogy őt is érdekli a történet, melyet megpróbál átadni nekünk, elhitetni velünk.
Ezzel szemben a szabadulás után már sokkal nyíltabban beszélgetett velünk, mintha kellett volna neki is felőlünk egy kis feszültségoldás. A végén mind jó hangulatban jöttünk fel a föld alól.

Flow

csibe.png

sasy.png

viki.png

martii.png

3   

1,5  

2,5  

3,5  

Érzésünk szerint ez egy körülbelül 2, maximum 3 fős szoba, mi viszont négyen próbáltunk dolgot találni magunknak. Elég gyakran sikertelenül sajnos, így szinte mindig volt valaki, aki csak támasztotta az asztalt... vagy a várfalat. Hadd idézzem Sasy kicsit szurkálódó szavait: "Jobb helyeken az ilyen szobákhoz külön adnak kávét, hogy ne aludjon el benne az ember." A feladatok maguk jól következtek egymásból, alapvetően jól lehetett haladni velük, ennek ellenére néhol lineáris volt, és sokan voltunk még így is. Márti szavaival élve: "2 emberes, tehát 2 ember kellett hozzá, de egy harmadik nem feltétlenül." Vikit az zavarta, hogy sok "kulcsot" túl hamar megtaláltunk, mikor a "lakatnak" még sehol semmi nyomát nem leltük. Őt idézve: "Irritálta a perifériás látásomat, hogy ott egy feladat, és nem tudom, mert még mindig nem jutottunk el odáig."

Story

csibe.png

sasy.png

viki.png

martii.png

5   

4,5  

4   

4   

A történet maga nagyon jó volt, és úgy vettük észre, hogy a szobán belül, a feladatokban is teljesen jól végigvezették. Többen azért adtak kevesebb pontot, mert a játékmester nem tudta úgy igazán átadni a történetet, nem teremtette meg a hangulatot, így beleélni se tudták magukat olyan könnyen. Viszont a csuhák, melyeket közvetlenül a játék kezdete előtt felvehettünk, nagyot dobtak az egészen.

Nehézség

csibe.png

sasy.png

viki.png

martii.png

4,5  

4   

4,5  

4   

A feladatok vegyesen voltak könnyebbek, nehezebbek, egész korrekt eloszlással szerepeltették a játékban. És stílusban is tetszettek nekünk, Viki szavaival élve: "Jó volt, hogy tartotta magát, tehát a szoba megtanított arra, hogy mit kell csinálnod igazából, és azt követte. Azért nem adok rá 5-öt, mert tényleg egy alacsony létszámú szoba sajnos." Sasy-nak az tetszett a legjobban, hogy a feladatok arányosan nehezedtek. Az elején egy-két könnyebb bevezető feladat után jöhetett a lecsó. 

Feladatok kreativitása

csibe.png

sasy.png

viki.png

martii.png

5   

4   

4,5  

5   

Voltak kiemelkedően kreatív és egyedi feladatok, melyeket mi persze könnyen le is bonyolítottunk, de alapvetően a szoba bővelkedett az érdekes feladványokban. Sasy sajnos keveselte a feladatokat, és ő, Mártival ellentétben, nem érezte annyira a kapcsolatot köztük. Nekem ami a legjobban tetszett, hogy magukat a feladatokat is nagyon korhűre igyekeztek megcsinálni, és ez teljes mértékben érezhető is volt.

Látványvilág

csibe.png

sasy.png

viki.png

martii.png

5   

5   

5   

5   

A játék fenomenálisan nézett ki. Maga a szoba fantasztikusan teremtette meg a hangulatot. Igaz, volt egy-két kilógó pont, például a lakatok a ládákon, és a kéken világító billentyűzet a fő-fő ajtón (ami nekem a legjobban bökte a csőrömet), de ezt leszámítva teljesen korhűre csinálták meg. Pluszpont a két hatalmas, ősrégi lakat, mely a szobában van, azokat egy élmény volt kinyitni a hozzájuk tartozó hatalmas kulcsokkal. Ide még felhoznám a jelmezeket, melyekben volt szerencsénk végigjátszani a játékot, így mi sem lógtunk ki a díszletből. Gyönyörűen, igényesen lett minden kialakítva. Gratulálunk hozzá!

Összesítve tehát:

csibe.png

sasy.png

viki.png

martii.png

26  

22  

23,5 

25  


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

80,4 %


Hogy őszinték legyünk, a haladóbb körökben mi ezt a szobát elég erősen a 2 vagy maximum 3 emberes szobák közé sorolnánk. Négy ember esetén mindig lesz legalább egy, aki csak ül és unatkozik, ezzel szemben viszont a látvány magával ragadó, és a csuhák mellett nagyon nagy segítség a játék hangulatának átérzésében. Kezdőbbek nyugodtan próbálkozzanak négyen vagy akár öten is, bár utóbbit mi már mindenképpen sokalljuk. A feladatok száma egyszerűen nem indokolja a nagy létszámot. 

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

mystiqueroom_mod_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr757533204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása