2015. június 13. 22:30 - Csibussz

Logic Arena - Katasztrófa

Értékelés: 83,9 %

csapatkep_mod_kicsi_1.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-6 fő
Alap ár:
     • 7 250 Ft - 2-3 fős csapat esetén
     • 11 900 Ft - 4-6 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek:
     • 5 800 Ft - 2-3 fős csapat esetén, diákkedvezmény
     • 9 520 Ft - 4-6 fős csapat esetén, diákkedvezmény
Honlapcím: http://www.szabadulojatek.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/LogicArenaBp

Egyik ismerősöm, név szerint Lydérch egy alkalommal odajött hozzám, és megkérdezte, hogy nincs-e kedvem vele és egy barátjával szabadulni egyet. Szedjek össze egy csapatot, 1-2 embert melléjük, akik nem kezdők, és nem nagyon fiatalok, hogy más bénázása ne zavarja őket, elég lesz nekik a maguké, és menjünk el valahova. Elkezdtem hát keresgélni. A csapatból Lydérch egyedül Sasy-t ismerte, így egyből rá esett a választásom, ő pedig örömmel el is fogadta a felkérést. Először a Sweet Escape egyik szobáját szemeltük ki, de az időpont, mely mindenkinek jó volt, az utolsó pillanatban derült ki, hogy Lydérch barátjának nem jó, így mivel aznap én mindenképpen szerettem volna szabadulni, kerestünk egy másik helyet, és a Sweet Escape-et elnapoltuk. Így került képbe a Logic Arena, Katasztrófa szobája és Sasy elhívta egy barátnőjét, Krisztát. A Bankrablást már régebben próbáltuk, arról egész jó emlékeket őrzünk, és elég nagy beharangozást kapott a Katasztrófa, így nem csoda, hogy kíváncsiak lettünk. 

Az időpont adott volt, a csapat összeállt, játékra fel!

Kis kóválygás után a közeli téren, megtaláltuk a helyet, és egy kedves, kicsit hiperaktív benyomást keltő operátor vázolta fel nekünk a helyzetet. Rákérdezés után még a történetünket is megismerhettük, melyet én most le is írok nektek:

Az eddigi legerősebb földrengés a Richter-skála szerint 9.5-ös erősségű volt.
A mai nap folyamán 9.9-es földrengést éltetek át, a károkat és az áldozatokat még megbecsülni sem tudjuk. Szerencsére a nehezén már túl vagytok, de a menekülés közben beszorultatok egy alagsor pincéjébe. Az utórengéseket még sokáig érezni fogjátok! Vigyázzatok!A levegő kevés ahogy az idő is! Mindössze 60 perc rendelkezésetekre, hogy kijussatok a katasztrófa sújtotta helyről különben….nem az lehetetlen, én segítek, látlak titeket! Szerencsére be volt kamerázva a pincerendszer, de a vonal szakadozik! Segítek ha él a vonal…Sok sikert…( A vétel megszakadt )

16 perccel és 40 másodperccel a játék vége előtt ki is nyitottuk a végső ajtót és ki is léptünk a már jól ismert folyosóra. Operátorunk még csinált egy képet, faggatott kicsit minket, majd egy "rövid" ráadás beszélgetés után kiléptünk a felszínre. 

Akkor lássuk a pontokat (Lydérch nem kívánt nyilatkozni, így csak hárman pontoztunk, értékeltünk):

Játékmester

csibe.png

sasy.png

random.png

4,5

5

4,5

Az operátor nagyon rendes volt, a játékkal kapcsolatban minden fontos információt átadott. A segítségnyújtást nem tudjuk értékelni, hiszen nem volt rá szükségünk, és a történetre nekem kellett rákérdeznem, különben el se mondta volna, de ezeken kívül minden rendben volt, sőt, még egy üveg vizet is kaptunk a meleg időre való tekintettel, amiért nagyon hálásak is voltunk.

Flow

csibe.png

sasy.png

random.png

4

4,5

5

Mindenki jól érezte magát, hellyel közzel bele is tudtuk élni magunkat a történetbe egy két ügyes technikai húzásnak köszönhetően, de nekünk Sasy-val például az izgalmat kicsit kevésbé tudta meghozni. Kevésbé ragadott magával, bár élveztük az első percétől az utolsóig.

Story

csibe.png

sasy.png

random.png

4

4

4,5

A sztori maga jó volt, a szobán is egész szépen végigvezették, egész szépen megjelenítették, de megjeleníthették volna jobban is. Sasy szavaival élve: "Túlságosan rendezett volt a szoba ahhoz képest, hogy ránk omlott egy épület. Tehát egy erős nyitás után egy gyenge folytatás".

Nehézség

csibe.png

sasy.png

random.png

4

3,5

3

A szoba körülbelül átlagos nehézségű. Négyen relatíve gyorsan kijutottunk, három fővel talán kicsit nehezebb lett volna, de öt, hat fővel sokkal gyorsabban is teljesíthető, sőt, néhol még talán páran unnák is magukat.

Feladatok kreativitása

csibe.png

sasy.png

random.png

5

5

5

Egész sok egyedi feladattal találkoztunk, és ami kifejezetten tetszett nekünk, hogy szépen egymásra építette a szoba a feladatait, nagyon összetett játék benyomását keltette. Nem volt szétszórt, nem volt kusza, nem volt benne fejetlenség (igaz, a tematika megkövetelhette volna), szóval szép megoldás volt.

Látványvilág

csibe.png

sasy.png

random.png

3,5

3,5

3

Szépen oldották meg a látványt, bár így, hogy a történetünk az volt, hogy egy hatalmas nagy földrengést éltünk át, nem igazán értettük, hogy hogy lehet, hogy mégis minden tökéletesen a helyén állt, semmi omladék, semmi hungarocell-festett-kőtömb rengeteg a földön össze vissza, cserepek, törött vázák, csak a takaros tisztaság. Szépen feldíszítették, kicsinosították a helyet magát, de ilyen tekintetben az első szobán kívül nem érzékeltük, hogy egy földrengés sújtotta helyen ragadtunk volna.

Összesítve tehát:

csibe.png

sasy.png

random.png

25

25,5

25


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

83,9 %


Ez egy kellemes felső-közép kategóriás szoba, abból is inkább a felső, hiszen a 84%, az mégis csak 84%. A feladatai nagyon érdekesek, néhányhoz igencsak jól jön a csapatmunka is, de nem spoilerezünk annyit, menjetek és próbáljátok ki magatok!

Megközelítését tekintve, ha nem vesztek el a közeli téren, akkor nagyon könnyen oda lehet találni, és a fogadtatás is nagyon szívélyes, mi végig remekül éreztünk magunkat.

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

csapatkep_mod_kicsi_1.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr607591188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása