2015. szeptember 16. 22:30 - V.!.k.!

Gozsdu Mission - Maffia Mission

Értékelés: 92,7 %

jokep_regi_szines_kicsi.jpg

Játékidő: 75 perc
Kapacitás: 2-6 fő
Alap ár:
     • 9 000 Ft - 2 fős csapat esetén
     • 10 000 Ft - 3 fős csapat esetén
     • 11 000 Ft - 4 fős csapat esetén
     • 12 000 Ft - 5 fős csapat esetén
     • 13 000 Ft - 6 fős csapat esetén
     • 14 000 Ft - 7 fős csapat esetén

Honlapcím: http://www.gozsdumission.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/gozsdumission

Az elmúlt időszak nehéz volt. Nyáron nem jöttek össze annyira a játékok, mindenkinek volt valami dolga. Így amikor VÉGRE lett játék, lett csapat, és lett időpont, akkor mindenki nagy örömmel érkezett a helyszínre. Persze a találkozás körüli kavarodásokat nem tudtuk kinőni, és megdöbbenten tapasztaltam, hogy Sasy-nak rövid lett a haja! 

Korábban már kétszer voltunk a Gozsdu Mission-ben, így harmadjára sikerült tisztességesen oda is találnunk első próbálkozásra - de én megfogadtam, hogy erre a helyre kíséret nélkül nem megyek soha. A bulinegyeden belül mindig eltévedek.

A játékmester kedves régi vendégként üdvözölt minket, és kis csevej után pedig be is engedett bennünket Don Francesco szobájába.

Majd kiléptünk, 45 perc múlva nagyokat nevetve. A játékból leszűrt tanulság: ha azt mondják bízz valakiben, akkor tényleg bízz meg benne!

Játékmester

csibe.png

sasy.png

rizi.png

angyal.png

viki.png

5   

5   

4,5  

5   

5   

A magas pontszámok mutatják, hogy a játékmester nem kezdő. A szobából viszonylag hamar kijöttünk - annak ellenére, hogy elakadtunk. Az elakadásnál kiemelendő, hogy egyáltalán nem segített, aminek mi nagyon örültünk. A tippünk erre az volt, hogy egyrészt már korábban találkoztunk, és így volt tapasztalata velünk, másrészt az elakadás ellenére is nagyon jól álltunk időben, harmadrészt pedig, ahogy Sasy is megjegyezte, nem volt olyan szituáció, hogy:
   Játékmester: Srácok, most...
   Csapat: Hagyjál békén, dolgozunk!
Jó volt zavartalanul játszani, és a játékmesterünk ezt hagyta.

Flow

csibe.png

sasy.png

rizi.png

angyal.png

viki.png

4   

4   

3,5  

4,5  

4   

Rizi átment Sasy-ba. Általában Sasy az, aki "ötödik keréknek" érzi magát, de valahogy most úgy jött ki a lépés, hogy Rizi lett ebben a soros. Ez persze nem azt jelenti, hogy Rizire akarok mutogatni az alacsonyabb pont miatt, de tökéletesen megmutatja, hogy milyen az, amikor nem az optimális létszámú csapat játszik, és kimarad egy ember. Megint bebizonyosodott, hogy egyszerűen egy tapasztalt csapatnak érdemesebb alacsony létszámmal menni. Elgondolkoztam azon is, hogy jó volna, ha a szobák bevezetnék az ajánlott létszámot.
A feladatok mennyiségével nem lett volna annyi probléma, ha a szoba lineáris, de egy párhuzamos szobához kevés volt, és Rizi lett most ennek áldozata. A szoba és a feladatok méretei miatt egyszerűen nem tudott odaférni, és bizony akadt olyan rész, ahol egy kisebb létszámú csapatnál is maximum hárman lettek volna elfoglalva. Viszont a hely tervezői elkerülték, hogy végig csak egy feladat megoldásán múljon a továbbjutás, és ne legyen más, amivel a többiek foglalkozzanak közben.
És ahogy a játékmesternek adott pontoknál is említettem, hagytak minket dolgozni, és ez sokat emelt a flow élményen is. Nagyon.

Story

csibe.png

sasy.png

rizi.png

angyal.png

viki.png

5   

5   

5   

5   

5   

Reflexből öt. A sztori végig jelen volt a szobában, és átszőtte a feladatokat. Furcsán kezdődött, amikor a játékmester felvázolta a történetet, kicsit csalódásként ért minket, de annyira beért, és annyira jól lett eltalálva, hogy kellett az elején az a csalódás. Amit még fontos megjegyezni, hogy karakteres volt az egész. Nem hangulatos, karakteres. Don Francesco és a személyisége beitta magát az egész szobába. 

Nehézség

csibe.png

sasy.png

rizi.png

angyal.png

viki.png

4   

4   

4   

4   

4,5  

A 75 perc talán egy kicsit sok. Vagy nem. A vendégkönyvben láttunk olyan csapatot, akik 65 perc alatt jutottak ki. Így utólag belegondolva én ezt a 75 percet üzletpolitikának gondolom - mindenki tudjon kényelmesen játszani. Ebben a 75 percben benne van a kényelem, az elakadásra (ha nem figyelsz, tényleg el tudsz akadni!) és a gondolkodásra szánt idő. Mi arra jutottunk, hogy lehetett volna több feladat, hogy kitöltse az időt (a fent említett párhuzamosság miatt), de aki kezdőből szeretne valami haladóbba menni, annak jó lesz ez a szoba, hogy felmérje a képességeit.

Feladatok kreativitása

csibe.png

sasy.png

rizi.png

angyal.png

viki.png

5   

4,5  

5   

5   

4,5  

Sasy és én azért adtunk "csak" 4,5-et mert kihasználatlannak éreztük. Hiányoztak apróságok, feladatért visító helyekkel találkoztunk, és lehettek volna apróbb poénok. Viszont ahogy Angyal is mondta, a feladatok maguk nagyon is rendben voltak. Nem akadt olyan feladat, melyet  máshol is így, egy az egyben láttunk volna, és amelyik mégis hasonló volt egy korábbihoz, nem éreztük unalmasnak. Mindig benne tartott minket a flow élményben az adott rejtvény. 

Látványvilág

csibe.png

sasy.png

rizi.png

angyal.png

viki.png

5   

5   

5   

5   

5   

Nem árulok el nagy titkot, de azon a véleményen voltunk, hogy már csak a hulla hiányzott. Csibének kifejezetten tetszett az egész. " Jó volt belépni, és körbenézni". Kiemelte, hogy bizonyos részletek nem csak oda voltak hányva, mint borsó a falra, hanem szépen kivitelezettek voltak, beleolvadtak a környezetükbe, és bár sejthető volt, hogy meg kell nézni, nem neonként világítottak ki, hogy gyere, nézz ide, hanem odamentél, megnézted, megcsodáltad, és UTÁNA foglalkoztál vele.

Összesítve tehát:

csibe.png

sasy.png

rizi.png

angyal.png

viki.png

28  

27,5 

27  

28,5 

28  


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

92,7 %

 

Egy karakteres olasz maffiózó szobáját láttuk, mely kellemes élményt nyújtott. Nagyon hangulatos hely, mely méltán éri meg ezt a magas százalékot. Ha van egy néhány szobát már megjárt csapatod, és ki szeretnétek próbálni magatokat egy nehezebb pályán 75 percben, akkor biztos, hogy itt jól fogjátok érezni magatokat. Aki meg imádja az olasz vagy épp a maffiózó stílust, annak egyenesen kötelező darab!

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

jokep_regi_szines_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr97794234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása