2015. november 21. 22:30 - Csibussz

MysteryGames - Maya Birodalom

Értékelés: 90,8 %

maya_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-6 fő
Alap ár:
     • 8 990 Ft - 2-3 fős csapat esetén

     • 11 990 Ft - 4-6 fős csapat esetén
Honlapcím: http://mysterygames.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/mysterygamesbudapest/

Még amikor a MystiqueRoom, A katedrális című szobájában voltunk Vikivel és Sasy-val, az operátor már akkor felhívta a figyelmünket arra, hogy nyílni fog majd egy új hely a közelben, melyet mindenképpen érdemes lesz majd kipróbálnunk, mert nagyon jó. Már a megnyitásuk pillanatában elkezdtük figyelni őket, és nagy örömmel tapasztaltam, hogy  végre valaki gondolt a majákra is. Épp azon gondolkodtam, hogy mennyi lehetőség rejlik a maják, inkák, aztékok világában, és még egyik szabadulós sem gondolt egy ilyen tematikájú szobára. Hát most valakinek eszébe jutott.

A csapat összeállítása és az időpont egyeztetése kissé nehézkesre sikerült, de végül csak összejött minden, és szabadulásra készen érkeztünk a Zichy Jenő utcába: Sasysasy.png, Rizirizi.png, Gáborgabor.png és én, vagyis Csibecsibe.png.

Operátorunktól szokás szerint minden instrukciót megkaptunk, valamint a történetünket is elmesélte, miszerint egy régi faluban járunk, ahol a tüzet, a vizet és a Napot imádták, de egy gonosz varázsló ellopta és bezárta az ezeket szimbolizáló obeliszkeket, a mi feladatunk pedig az lesz, hogy sorra visszaszerezzük őket. Ezután be is mehettünk a szobába, ahol megkezdődött az expedíciónk...

...majd 47 perccel később ki is jöttünk mosolyogva. Játék után még elbeszélgettünk kicsit játékmesterünkkel, megejtettük a szokásos fotózkodást, majd kiléptünk az utcára, hogy megcélozhassuk a legközelebbi McDonalds-ot egy értékelés erejére. 

Akkor lássuk is azt az értékelést!

Játékmester

csibe.png

sasy.png

rizi.png

gabor.png

4   

5   

5   

4   

Játékmesterünk, miután mindenki megérkezett, nagyon kedvesen elcsevegett velünk, a blogunkra is rákérdezett, ami engem kellemes meglepetésként ért, majd érthetően elmondta a játékszabályokat, bevezetett minket a történetünkbe, és beengedett a szobába. Engem egyedül az zavart, hogy míg nem volt teljes a csapat (Sasy-t feltartották egy macskakiállításon, így kicsit később érkezett, mint mi), az úriember a pultjánál ült, és szinte felénk se nézett. Ha nem próbálunk meg magunk között csevegni, akkor maradt volna a csöndes várakozás. Ezt persze utána ellensúlyozta a kedvességével és a beszélgetésekkel a játék előtt és után, de bennem az első benyomás is megmaradt sajnos.

Flow

csibe.png

sasy.png

rizi.png

gabor.png

4   

4,5  

5   

4   

Alapvetően minden hozzájárult ahhoz, hogy magával ragadjon minket a szoba, viszont időnként, amikor megakadtunk, mert nem értettünk néhány utalást, vagy nem találtunk egyértelmű jelölést, hogy mivel mit kellene kezdenünk, az néhányunkat elég erősen kirántott a játékból. Gábor - és valljuk be, a csapat 75%-a - szerint azzal még nem is volna baj, hogy félhomály uralkodik a szobában, viszont igazán megszánhattak volna bennünket még egy fényforrással, hogy ne mindig az után kelljen rohangálni, akinél az az egy árva lámpa van. Ezektől eltekintve a szoba hangulata, a díszlet és a feladatok is nagyon jól voltak megalkotva, így mindenki jól érezte magát a játék folyamán.

Story

csibe.png

sasy.png

rizi.png

gabor.png

5   

5   

5   

5   

A történetünk nagyon szépen volt összerakva. Az különösen tetszett nekem, hogy nem az a fajta történet volt, amit el lehet mondani 2 mondatban is, ha minden részletre ki akar térni az ember. Volt külön célunk, mely után kutattunk, és ez a végén tökéletesen meg is jelent. Gábornak akadt egyedül annyi problémája, hogy ugyan a varázsló volt az egész történet kulcsfigurája, de a játék alatt nem igazán találtunk rá utalásokat sem. Ettől eltekintve a sztori maga nagyon érdekes, az előadásmód teljesen jó volt, és a játékba is sikeresen beleépítették.

Nehézség

csibe.png

sasy.png

rizi.png

gabor.png

4   

3,5  

5   

3,5  

Az alacsonyabb pontokat nem a feladatok mennyisége, hanem inkább az összetettsége indokolta. Nem igazán találtunk bent olyan akadályt vagy feladványt, melyhez kifejezetten nagy logika kellett volna. Mennyiségre teljesen jó volt, viszont hiányoltuk az agyat megmozgató feladatokat. Általában mindent csak megtalálni kellett, sőt, volt olyan, ami szinte csak a szerencsén múlt. Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy egy szemfüles és csöppet logikás csapatnak ez egy egészen egyszerű szoba.

Feladatok kreativitása

csibe.png

sasy.png

rizi.png

gabor.png

5   

4   

5   

3,5  

Hogy Sasy-t idézzem: "Amit jól megcsináltak, azt kiemelkedően jól megcsinálták, viszont voltak hiányosságai egyszerűen a szobának. Igazából a sikerélmény volt kevés. Nem volt olyan, hogy: `B*szki, megcsináltam valamit!`". Itt jött elő megint, hogy nagyon kevés gondolkodtató feladat van a szobában. A különböző nyomok elrejtése egyszerűen zseniális, néhol csak fogtuk a fejünket, hogy hogy nem vettünk észre ennyire egyértelmű helyeket, viszont ez nem a feladatok, hanem a szoba összeállításának zsenialitása. Megoldandó feladatok terén talán inkább a megalkotásuk, kivitelezésük volt nagyon kreatív, így a magasabb pontszámok főleg ennek szólnak. 

Látványvilág

csibe.png

sasy.png

rizi.png

gabor.png

5   

5   

5   

5   

Egyszerűen fantasztikus. Gyönyörű volt a díszek és a feladatok kivitelezése is. Nem igazán találtunk oda nem illő dolgot, mindent igyekeztek a hangulathoz hűen megalkotni. Sasy monda, hogy ha nagyon szőrös szívű akarna lenni, felhozhatna olyanokat, hogy példának okáért a kamerát jobban elrejthették volna, de ez már csak szőrszálhasogatás volna. Maga az összkép egyszerűen varázslatos volt.

Összesítve tehát:

csibe.png

sasy.png

rizi.png

gabor.png

27  

27  

30  

25  


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

90,8 %


Mint ahogy a százalék is mutatja, ez egy nagyon jó szoba. Igaz, nem igényel túl sok gondolkodást, inkább kutatótehetséget, de hát ha egyszer régészeket kell alakítanunk, mi mást is várhat az ember? Mindenképpen érdemes ellátogatni hozzájuk, nagyon igényesen alakítottak ki mindent, és aki szereti a majákat, az végig fülig érő mosollyal fog játszani.

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

maya_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr708124486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása