2015. december 28. 22:30 - V.!.k.!

Időcsapda - Börtöncsapda

Értékelés: 60 %

csapat_bortoncsapda_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-4 fő
Alap ár:
     • 10 000 Ft - 2-4 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek:
     • 9 000 Ft - Diákkedvezmény
Honlapcím: http://www.idocsapda.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/idocsapda

December 28-án nagy találkozót szerveztem a haverokkal a születésnapomra, de Csibe jelezte, hogy este nem tud jönni, délelőtt viszont még ráér egy szabadulásra. Mondom magamban: uccu neki, úgyis rég voltam, jól esne egy kis bezártság! Az érkezés miatt kicsit aggódtam, mert Qbira (a páromra) volt rábízva a navigálás, aki debreceni, viszont félelmem végül alaptalannak bizonyult, egyben és időben megérkeztünk, még várnunk is kellett nyitásig. Sajnos a játékmesterünk késett egy kicsit, de szerencsére ebből sem lett aztán komolyabb probléma. Nem lövöm le a poént, de a börtönbe be kellett minket vezetnie egyesével, és elég izgalmasan indult az egész. Az ajtók záródtak, a patkányok és egyéb fura hangú lények előbújtak, és elkezdődött a játék. Szoros volt, de 7 perccel a vége előtt sikeresen kitörtünk.

Játékmester

viki.png

csibe.png

-qbi.png

3,5  

3,5  

4    

Ahogy már említettem, játékmesterünk késett, és Csibével ezt nagyon nem díjaztuk. Számomra ráadásul a személye a kevésbé szimpatikus felé hajlott, de ez nem járt pontlevonással, és tökéletesen ellensúlyozta az elején, amikor bevezetett minket. Végig nagyon kedvesen viselkedett velünk, és a segítségnyújtásnál is igyekezett kivárni, bár mintha kissé türelmetlennek hangzott volna. Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy mi sem voltunk a legjobban szereplő csapat, de a türelmetlenség volt az, amit mindannyian éreztünk rajta. Az alapvető operátori kötelezettségeit azonban teljesítette.

Flow

viki.png

csibe.png

-qbi.png

3   

4   

3,5   

Itt megint én adtam a legalacsonyabb pontszámot, ám ennek a szobának az esetében kicsit komplexebb problémám volt. Kezdjük a pozitívumokkal! Az eleje nagyon jó volt. Kettéválasztották a csapatot, és jól vették az akadályt. A probléma a kiszabadulás után jött, de nem a szokott hibába estek, hogy az összeeresztés után káosz van, hanem rosszabba, amit egy sokadik szobánál azért nem várnék: a feladatok mennyisége és minősége. Ezekről még szó fog esni később, de egy dolgot leszögeznék már itt: nem voltunk irányítva. Ez alapvetően nem gond, jól is elsülhet, de itt nem ez történt. Nem volt tiszta, hogy éppen kire kell várni, és ha nem láttunk meg egy-egy nyomot - melyekre semmi nem utalt az utólagos segítségen kívül - akkor kvázi rápacsáltunk. Az is hozzátartozott az egészhez, hogy nagyon kicsi volt minden; kissé talán klausztrofób is.

Tematika

viki.png

csibe.png

-qbi.png

2,5  

3   

3    

Nem volt történet, így csak tematikát pontoztunk, ahol a maximálisan adható pont 3.
A szobára magára a szorongás jelzőt használnám, mert sikerült elérniük különböző hatásokkal, hogy nagyon feszült legyen az egész légkör - bár tény, hogy nem annyira börtönös, mint inkább elmegyógyintézetes lett. Az eleje, mint ahogy többször jeleztem, nagyon ott volt. Ami viszont számomra negatívumként csapódott le, az a kinézet, és a hatás, melyet okozott. Nagyon low-budget volt az egész, ami kizökkentően hatott mind a flow kapcsán, mind pedig a szoba tematikus jellegében.

Nehézség

viki.png

csibe.png

-qbi.png

3   

3   

3    

Mindenkitől hármas: a középút, de nem az arany.
A pozitív oldal: ez egy 4 fős szoba, és ezzel tisztában vannak a készítők, többet nem is engednek be. Korábbi kritikáinkban láthatók, hogy miért tud problémát okozni, ha nem jut elég feladat vagy hely a játékosoknak, ezért ezt nem is fejtegetném tovább.
A negatív oldal: alapvetően kevés feladat van, de nagyon meg tudják akasztani a csapatokat. Arra a konklúzióra jutottunk, hogy a nehézség itt a bezárt emberek képességeitől függ, és ezzel nem akarok senkit sem megbántani (sem olvasókat, sem csapattársakat), de tudtuk, hogy ha például jött volna Sasy, a fő megoldója bizonyos típusú feladványoknak, akkor körülbelül feleennyi idő alatt kijutottunk volna. A másik probléma, hogy kicsi volt a szoba, ami fizikailag hátráltatott minket, és emiatt én személy szerint egy kicsivel kreatívabb keresgélős feladatokat vártam volna.

Feladatok kreativitása

viki.png

csibe.png

-qbi.png

2,5  

3   

2,5   

Újfajta feladattal sajnos nem igazán találkoztunk, talán egy volt, amelyik annyira nem elterjedt. Kevésnek tűnt a feladat, és akadt köztük, mely nem rajtunk múlt. Ha jobban figyeltünk volna, rájöhettünk volna, hogy szinte mindent ugyanolyan módon kellett volna keresnünk - azonban ez a mód kiábrándítóan egyszerű volt. És nem, nem szemtelenül egyszerű.
Magukon a feladatokon nem éreztük, hogy akkora munkát öltek volna a kitalálásukba és megvalósításukba, némelyik kicsit utógondozottnak, foltozottnak érződött.

Látványvilág

viki.png

csibe.png

-qbi.png

2,5  

2   

2,5   

Minden probléma forrása. Egyrészt sérülésveszélyes (apróbb sérülésekre gondolok), és nem "bolondbiztos". Itt most nem a matricákat hiányoltuk, hogy ne nyúlj hozzá, de én ajánlanám a kesztyű viselését. Senki nem akar egy szobából úgy kijönni, hogy sebes a keze, vagy a ruhája elszakadt egy kicsit is, mert épp nem úgy fordult, ahogy kell - amire az egyik feladat miatt kifejezetten van is esély. Másrészt láttunk már nagyon jó alacsony költségvetésű szobát (TOP10-ben a mai napig megtalálható, és az egyik kedvenc szobánk), de ez kissé össze volt dobálva, már-már igénytelenül.

Összesítve tehát:

viki.png

csibe.png

-qbi.png

17  

18,5 

18,5  


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

60 %


Kicsit fázva és kicsit félve - egyúttal meg is könnyebbülve - kijutottunk. Borzongós volt, a hideg futkosott a hátunkon, szó szerint és átvitt értelemben is. Aki horrorszobába szeretne menni, és szeretne felkészülni rá, annak tudom ajánlani. Kissé zord és kicsi, de kellőképpen idegőrlő. Talán ezért is fogtam az új tapadókorongos íjat a játékmesterre. Utólag is bocsi!

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

csapat_bortoncsapda_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr998206338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása