2016. január 25. 22:30 - Csibussz

TRAP - Armageddon

Értékelés: 87 %

armageddon_mod_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-5 fő
Alap ár:
     • 12 000 Ft - 2-5 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek:
     • 10 000 Ft - Ha az egyik szobájukat próbáltad, kaphatsz kedvezménykártyát.
Honlapcím: http://trap.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/trap.hu

Ez az a szabadulás, mely már tavaly április vége óta húzódik. Ennek ellenére nagy nehezen végre sikerült időpontot egyeztetnünk, és elmennünk rá. Nem mintha nem érdekelt volna bennünket, egyszerűen csak mindig valaki miatt tolódott a dolog. Sose találtunk mindenkinek jó időpontot, vagy volt, amikor a pénz szólt közbe... Egy szó mint száz, csak sikerült! A csapat már régóta adott volt, Baktibakti.png, Rizirizi.png, Gáborgabor.png, Angyalangyal.png és jómagam, így legalább ezzel nem gyűlt meg a bajunk. Legutóbb a Sírkamra nevű pályájukat próbáltuk, mely be kell valljam, nekem annyira kifejezetten nem tetszett. De emiatt még nem érkeztünk előítéletekkel, hiszen a Hős Lovagkor és a Piramis pályájukat többen is a szívünkbe zártuk, így reménykedve léptünk be az pinceajtón a Mária utca 19. szám alatt.

Egy kedves operátor fogadott minket, beszélgetett velünk, majd engedett be a szobába. Kifejtette azokat a dolgokat, melyek szerinte számunkra még fontosak lehetnek, majd elindította az órát, és hajrá mi! Mentsük meg a Földet!

Világunkat borzasztó katasztrófa fenyegeti. Egy hatalmas aszteroida közelít a Föld felé, amely ha becsapódik, minden életet kipusztít bolygónkon. A játékosoknak lehetőségük van megállítani ezt a katasztrófát. Beléphetnek egy rég elhagyatott bunkerbe, ahol egy földalatti szervezet pont egy ilyen helyzetre készülve elhelyezett egy titkos fegyvert. Ezzel a fegyverrel megállíthatják az aszteroidát és elháríthatják a pusztulást. A játékosok feladata felfedezni a bunkert, rájönni, mi is ez a fegyver és működésbe hozni, még mielőtt az aszteroida becsapódna.

Cirka 34 perccel később megnyomtuk a Gombot, és a Karib Tenger Kalózai (!) zenéjét hallgatva vigyorogva néztük, amint a fegyverünk száguld a megsemmisítendő célpont felé.

Akkor értékeljünk!

Játékmester

csibe.png

bakti.png

rizi.png

gabor.png

angyal.png

4

4

4,5

5

4

Játékmesterünk nagyon kedves volt, bár látszódott kicsit rajta, hogy késői időpontban érkeztünk, Bakti visszahúzódóként is jellemezte. Az elején, amikor a "mit szabad, mit nem szabad" részt taglaltuk, néhol kicsit szétszórtnak tűnhetett. Próbálkozott bennünket, jártasabbakat kevésbé untatni az instrukciókkal, így amit kétszázszor hallottunk, nem akarta kétszázegyedszerre is elmondani, viszont ez helyben úgy hangzott, hogy: "Hát van akkor még az, hogy... de azt úgyis tudjátok, akkor az, hogy... de igazából ezt is tudjátok...". Rizi úgy fogalmazott, hogy az rendben, hogy tudjuk, de ebből nem derült ki, mi is az, amit igazán tudnunk kellene.
Ami a segítségnyújtást illeti, mi egyszer kaptunk segítséget. Éreztük rajta, hogy próbál árnyalni, hogy ne mondja el a dolgokat egyből, és ez nagyon tetszett a csapatnak. Még akkor is, ha épp egy olyan dologról volt szó, melyre elég nehezen tudott volna abszolút ködösítve rávezetni minket.

Flow

csibe.png

bakti.png

rizi.png

gabor.png

angyal.png

5

5

4,5

4

5

Az elején, mint a készült képeken is látható, felvehettünk néhány köpenyt, illetve Gábor magára kaphatott egy golyóálló mellényt, és ez rendkívül jól megalapozta a játékunkat. A későbbiekben, ahogy egyre beljebb és beljebb jutottunk, egyre több mindent aggattunk magunkra a szemüvegtől kezdve a hangtompítóig.
Rizi érezte úgy, hogy volt párszor egy öt-tíz perc, amikor csak járkált körbe körbe, keresett feladatot magának, majd végre talált, azt megoldotta, majd kezdődött minden elölről. De alapvetően mindenki teljesen jól szórakozott, mindig tartogatott valami újdonságot a játék.

Story

csibe.png

bakti.png

rizi.png

gabor.png

angyal.png

4,5

4,5

4

3

4,5

Rizi első reakciója az volt, hogy azért ad 4 pontot, mert nem saját ötletet találtak ki, hanem az egyik film (Rizi szerint Armageddon) alaptörténetét vették kölcsön. Bakti rukkolt elő erre egy igen frappáns válasszal, miszerint: "Nézd, bármi, amiről te azt hiszed, hogy új, abból már biztos, hogy kitaláltak egy pornót, és már meg is csinálták."
Ezenfelül Rizi legnagyobb szívfájdalma (ami valljuk be, nekünk is eléggé szemet szúrt), hogy az egész játék folyamán hallható szinte egyetlen hang a végkifejlet alatt felzengő Karib Tenger Kalózai filmzene volt. Értjük mi, hogy valami akciót sejtető pörgős, vidám zene kellett oda, de valahogy jobban passzolt volna számunkra egy vagy ismeretlen vidám zene, vagy Rizi javaslata alapján az Armageddon című film zenéje.
Gábor volt még kevésbé elégedett a történettel, őt nem igazán nyűgözte le a "jön egy meteor, melyet szét kell lőni" felállás, így ez az ő pontjain is meglátszik.
Ami minket, többieket illet, nekünk nagyon tetszett az egész megvalósítás, ezért adtunk több pontot. A szoba kialakítása, a történet végigvezetése, a hangulat megteremtése, ezek mind nagyon jól sikerültek a TRAP-nek. Ennek ellenére egy dolgot azért hiányoltunk. Valószínűleg ez már csak kákán csomó keresés, vagy szőrszálhasogatás, de egy kis légi riadó, vagy bármi veszélyjelző hang lehetett volna. Egyetlen sárga villogót láttunk, de ha az mondjuk negyed óránként, tíz percenként valami kellemes kis "Warning!" hangot ki is adott volna, talán mi is jobban veszélyben éreztük volna magunkat.

Nehézség

csibe.png

bakti.png

rizi.png

gabor.png

angyal.png

3,5

3

3

3

3,5

Ugyan operátorunk mondta, hogy sok csapatot megakaszt egy-két feladat, amit betettek a szobába, de ezeken mi majdnem az összesen egészen gyorsan túljutottunk. Alapvetően nem egy kifejezetten nehéz szoba, nem is bonyolult, ez egy alapvetően egyszerű, de annál élvezetesebb játék. Van benne néhány hangyányit nehezebb feladat, de ezt se tömték tele csupa logikai játékkal. Gábor éppen azt sajnálta, hogy alig volt bent olyan igazán gondolkodós rejtvény, legtöbb esetben csak megtalálni kellett dolgokat, ami valljuk be, általában nem szokott kihívást jelenteni.

Feladatok kreativitása

csibe.png

bakti.png

rizi.png

gabor.png

angyal.png

5

5

5

5

5

Ebben az egy pontban mindannyian tökéletesen egyetértettünk. A játék a feladatok kreativitását tekintve egyszerűen zseniális volt. Mint azt korábban is említettük, nem volt szinte egyik feladat se kifejezetten nehéz, sokkal inkább ötletesnek jellemeznénk. Ami tőlem még egy hatalmas pluszpont, hogy a játék során nem találkoztunk 2 egyforma lakattal, így nem állt fenn annak a szükségessége, hogy amint kaptunk egy kombinációt, rögtön mindenkinek el kellett kezdenie a lakatokat kipróbálni, mert volt bent hatszáz ugyanolyan. Itt amint kaptunk egy kulcsot vagy kombinációt, azonnal sejtettük, hogy hova illik. A feladatok terén is igyekeztek nagyon változatosak lenni. Nem igazán éreztük, hogy unatkoznánk, mert már nyolcvanszor végigcsináltunk egy-egy hasonló feladatot. Raktak be logikait, ügyességit, keresgélőset, látványosat, egy szó, mint száz, remek volt!

Látványvilág

csibe.png

bakti.png

rizi.png

gabor.png

angyal.png

5

5

4,5

5

4,5

Maga a szoba rendkívül jól átadta a fegyvert tartalmazó bunker hangulatát. Minden egyes helyiség a funkciójához híven lett berendezve, ráadásul nem volt semmi se "összehányva", mindent szépen kiviteleztek, látszott az egészen, hogy igényes munka. Rizinek és Angyalnak volt egy csöppnyi hiányérzetük, meg persze nekünk is ami a légiriadót illeti, de ezen felül a látvány maga teljesen jól el lett találva.

Összesítve tehát:

csibe.png

bakti.png

rizi.png

gabor.png

angyal.png

27

26,5

25,5

25

26,5


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

87 %


Ez a szoba visszaadta a TRAP-be vetett hitemet. Igaz, a személyes kedvencem még mindig a Lovagkor, de ez a játék is felkerült a legjobbak listájára. Véleményem szerint abszolút érdemes ellátogatni hozzájuk, ugyan nem szoktak kedvezmények terén 10.000 Ft alá menni, de ha valaki egyszer össze tudja szedni a pénzt rá, és elmegy, garantáltan nem fogja megbánni.

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

armageddon_mod_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr268345782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása