2016. február 08. 22:30 - Csibussz

TRAP - Amazon

Értékelés: 85,4 %

amazon_csapat_mod_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-5 fő
Alap ár:
     • 12 000 Ft - 2-5 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek:
     • 10 000 Ft - Ha már teljesítetted az egyik pályájukat, adnak kedvezménykupont
Honlapcím: http://trap.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/trap.hu

Karácsony alkalmából Angyaltól egy szabadulást kaptam ajándékba, méghozzá nem is akárhová, hanem a TRAP utolsó általam még nem próbált és egyben legújabb szobájába, az Amazonba. Mivel Gábor gabor.png is jelen volt az ajándékozás során, ezért egy percig sem vált kérdésessé, hogy ő is jön velem, és persze mivel Angyaltól angyal.png kaptam, az ő jelenléte is erősen indokolt volt számomra. A gondot a negyedik fő kiválasztása jelentette inkább, de végül ez a döntés is megszületett: Kristófnak kristof.png történetesen pont karácsony napján van a szülinapja, így egy utólagos ajándékként elhívtam magammal, hogy jöjjön ő is szabadulni. A csapat készen állt, az időpontot összeegyeztettük, kezdődhet a játék!

Megérkezésünkkor operátorunk már megalapozta a hangulatot megnyerő és humoros stílusával, bevezetett minket a szabályok rejtelmeibe, kisebb kérlelés után a történetünket is kifejtette, miszerint:

Kalandos túrára indultok az AMAZONAS dzsungelbe, de egy szerencsétlenség folytán elvesztitek indián vezetőtöket, aki nélkül esélyetek sincs a túlélésre ebben a vadonban. Vagy mégis? Nem lesz egyszerű, de volt már, akinek sikerült.

Ezek után ránk zárta az ajtót, és a visszaszámláló elindult... majd 12 perccel és 51 másodperccel a játék vége előtt sikeresen kitaláltunk az Amazonas dzsungeléből.

Játékmester

csibe.png

kristof.png

gabor.png

angyal.png

5   

5    

4,5  

5   

Az úriember rendkívül kedves, közvetlen és humoros volt, egyből feldobta a mi hangulatunkat is, látszott rajta, hogy szereti ezt a munkát, és szívesen is csinálja. Valamint van saját véleménye. A történetet azért csak egy adag kérlelés után mondta el, mert személy szerint ő nem tartotta túl hitelesnek a világító számos panelek és modern lakatok közepette, hogy mi egy dzsungelben kóborolunk étlen-szomjan. Ettől eltekintve kérésünkre szívesen megosztotta velünk az információt, és azt olyan hangnemben és energiával, ami attól eltekintve, hogy a teremben volt bőven modern technika, már majdhogynem el is hitette velünk, hogy tényleg egy dzsungel foglyai vagyunk. A bent töltött idő alatt rendkívül jól, és jó időben segített nekünk, egyedül Gábornak volt gondja a segítség mibenlétével, zavarta, hogy nem rávezetés volt, hanem egyből a megoldás maga, egy kivetített képen keresztül.
Operátorunk a játék után is nagyon szívesen beszélgetett velünk mindennemű témáról, kifaggatott minket, hogy milyennek találtuk a játékot, rendkívül kommunikatív és pozitív jellemével mindannyiunkban jó érzéseket és emlékeket hagyott.

Flow

csibe.png

kristof.png

gabor.png

angyal.png

4,5  

4    

4,5  

4,5  

Maga a játék nagyon jó hangulatot tudott teremteni a környezettel és a feladatok érdekességével egyaránt. Azonban volt egy apró gond, ezért is a pontlevonások. Időnként összezavaróan sok dolog került egyszerre a kezünkbe, és a felét még használni sem tudtuk, avagy nem tudtuk, mi nyitja, így ez eléggé megakasztott bennünket. Sajnos előfordult párszor, hogy előkerült egy idő után 4 lakat, de egy kulcsot, egy kombinációt nem sikerült megszülni hozzájuk még jó ideig, így csak zavaró tényező volt a sok kinyitatlan dolog. Ezen kívül a látvány, a feladatok mibenléte, érdekessége, nehézsége egyértelműen lökött minket előre, hogy gondolkozz, csináld, töprengj, és nem igazán éreztük egy órának azt az egy órát.

Story

csibe.png

kristof.png

gabor.png

angyal.png

3   

2,5   

3   

2,5  

Mint azt operátorunk is megjegyezte, a játékhoz kreált történet szép, szép, csak a lakatok, a parketta, a világító számos panelek és egyéb tematikába nem illő tényezők miatt kicsit sántít. Ettől eltekintve, hogy Angyal szavaival éljek: "Nyilván egy szabadulószobának alapvetően nem róható fel, hogy még egy dzsungel közepére is tesz néhány lakatot, de itt úgy éreztem, hogy több 'zavaró elem' van, mint ami az én komfortérzetemnek megfelelt volna." Maga a történet, ha eltekintünk a zavaró tényezőktől, igencsak tetszetős lett volna, és valamennyire a játék során is be tudtuk illeszteni, hiszen nem egy tematikába tökéletesen passzoló feladvánnyal találkoztunk, csak egy picit lehetett volna javítani a látványon ahhoz, hogy tényleg átérezhessük az elveszett túrázók szerepét.

Nehézség

csibe.png

kristof.png

gabor.png

angyal.png

4,5  

4    

5   

5   

Ezt a szobát a "tapasztalatot mindenképp igénylő" játékok közé sorolnánk, ugyanis előfordul néhány olyan feladat, mely egy kezdő csapat számára eléggé megakasztó lehet. A honlapjukon is feltüntetik a szoba leírásánál, hogy: "Haladó pálya, tapasztalat nélkül nem ajánlott", és ezzel mi tökéletesen egyet is értünk.
Találkoztunk már hasonló titulussal rendelkező pályával - ha ujjal akarunk mutogatni, akkor mondjuk ki, a Logikamra, Team Börtön nevű szobájával -, ahol a feladatok némelyikénél inkább az volt a benyomásunk, hogy a feladat elkészítésénél az járt a felelős ember fejében, hogy "Bármilyen tapasztaltak vagytok, innen úgyse jöttök ki, muhaha!" Itt egyáltalán nem volt ilyen érzésünk: minden nehéz feladat úgy volt nehéz, hogy láttuk a megoldás árnyékát, csak jó szögből kellett megvilágítanunk, és a szög megtalálása jelentette a kihívást. Gondolkozni kellett, de nem éreztük reménytelennek a helyzetet, és ez felüdítő érzés volt, végre kellett használnunk az agyunkat is!

Feladatok kreativitása

csibe.png

kristof.png

gabor.png

angyal.png

5   

4    

5   

5   

A feladatokat nagyon kreatívnak és jól összerakottnak éreztük, érdekesnek, és távolról sem unalmasnak. Ha esetleg találkoztunk is velük máshol hasonló formában, ez egyáltalán nem volt feltűnő vagy zavaró. Minden egyes feladatot egy új kihívásnak éltünk meg, és ez a változatosságuknak köszönhető. Egyedül Kristófnak volt problémája, de neki se konkrétan a feladatok milyenségével, inkább a szoba alapvető felépítésével, hogy ha egy feladatot megoldottunk, az egy "dobozhoz" vezetett, azon megint volt egy feladat, melyet ha megoldottunk, akkor végre kinyithattuk, és így tovább, nem csak egy esetben. Egy idő után rendkívül monotonnak találta, de mint említettem, maguk a feladatok mindenkinek felettébb mód tetszettek, és kellemesen gondolkodtatónak találtuk őket.

Látványvilág

csibe.png

kristof.png

gabor.png

angyal.png

4   

4    

4,5  

4,5  

A látványban, ami elemet a dzsungelhez tudtunk kötni, az fantasztikusan gyönyörű és meglepetésekkel teli volt. Újra és újra rácsodálkoztunk a különböző technikai megoldásokra, és szerkezetekre, mindig tudtak új dolgot mutatni nekünk. A problémáink a story-nál is említett zavaró tényezőkkel kezdődtek. Én például, ha már dzsungelben járunk, egy műfüves szőnyegpadlót vagy műfák cserepébe való fadarabkákkal felszórt "talajt" és/vagy akár egy kellemes kis erdőt illusztráló falfestést, tapétát hangulatosabbnak találtam volna. Kristóf a fényt találta túlontúl soknak, szerinte lehetett volna kicsit sötétebb, kicsit esősebb, villámlósabb, ha már dzsungelben vesztünk el. Mindent összevetve: ami zavaró volt, zavaró volt, de ami odaillő volt, annál odaillőbbet és helyenként meglepőbbet nem is kreálhattak volna. 

Összesítve tehát:

csibe.png

kristof.png

gabor.png

angyal.png

26  

23,5  

26,5 

26,5 


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

85,4 %


Egy nagyon jó, gondolkodást igénylő, nem épp kezdőknek való szoba, ahol a csapatnak össze kell kicsit kapnia magát, de egyáltalán nem lehetetlen az időben való kijutás. Nekünk, de főleg Gábornak nagyon tetszett, hogy végre nemcsak a keresési képességünkre, hanem a logikus gondolkodásunkra, feladatmegoldási képességeinkre is építettek. Aki szeretne végre kiszabadulni a hétköznapok monotonitásából, és jól esne egy kis agytorna, annak ezt teljes szívünkből ajánlani tudjuk. Kellemes kis kihívást képes az ember elé állítani.

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

amazon_csapat_mod_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr888394616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása