2016. február 15. 22:30 - Kr!StóF

E-Exit - 1984

Értékelés: 90,7 %

csapatkep_mod_kicsi_3.jpgsasyek_mod_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-6 fő
Alap ár:
     • 8 000 Ft - 2 fős csapat esetén
     • 9 000 Ft - 3 fős csapat esetén
     • 10 000 Ft - 4 fős csapat esetén
     • 11 000 Ft - 5-6 fős csapat esetén

Kedvezménylehetőségek:
     • Valami
Honlapcím: http://szabadulos-jatek.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/eexithu/

Hát ez a nap is eljött. Kedves csapatom engem ragasztott be a billentyűzet elé, hogy írjak pár sort legutóbbi szabadulós élményünkről.

Az egész történet ott kezdődik, hogy Sasy sasy.png egy külsős szabadulás keretében, 2015 márciusában már járt ebben a szobában, de a kritikát mindeddig sajnos nem sikerült kivitelezni, így Csibe nekem adta a stafétát, de azért Sasy-ról se feledkezünk meg, így az ő értékelési pontjai is láthatóak.

Meglepő módon mindenki időben odaért a találkozópontra, így fél órával előbb jutottunk a helyszínre, ami Tojcsinak tojcsi.png meg nekem nem jelentett problémát, mert legalább hódolhattunk káros szenvedélyünknek, és így, hogy volt még idő, Csibe csibe.png, Viki viki.png és Qbi (Viki párja) se nézett ránk rossz szemmel. Mikor lementünk, az operátor nagy szeretettel várt minket, és mivel még voltak a szobában, tájékoztatott a szembeni italellátóhely kínálatáról, de a késői időpont és a fáradtság miatt ehelyett az opció helyett inkább a beszélgetést választottuk. Az operátorunk szerint mi különleges vendégek vagyunk, ezért, hogy ne kelljen a szemünket dolgoztatni, felolvasta nekünk a szoba story-ját, mely a következő:


Szörnyű időket élünk. A Nagy Testvér és terrorszervezete mindent és mindenkit lát, hall, figyel. Még a gondolataid sincsenek biztonságban! Elég egy kellemes, felvillanó emlék, és a gondolatrendőrség azonnal lecsap… Most viszont egy aprócska hiba került a gépezetbe, és így – nagy szerencsédre – adódott 60 perced, hogy te és a társaid elszökjetek a folyamatos megfigyelés elől, és új életet kezdjetek. Vár rád a 101-es szoba, gyere, és próbáld ki magad ebben a sötét játszmában! De vigyázz, ha hibázol, neked és a gondolataidnak örökre befellegzett…

Ezek után jött a szokásos kérdés: "Készen álltok?" Az egybehangzó igen után bevetettük magunkat a szobába, majd 6:30 hátralévő idővel sikeresen teljesítettük a feladatot, és halleluja, kijutottunk! 

A játékon felül még egy videóval is megörvendeztettek bennünket:

Esc-apes.blog.hu

www.esc-apes.blog.hu

Közzétette: E-Exit szabadulószoba, real escape room – 2016. február 15.


Nincs is más hátra, nézzük a részletes értékelést:

Játékmester

sasy.png

4,5  

kristof.png

csibe.png

tojcsi.png

viki.png

5    

5   

5   

5   

A srác már várt minket, hallott rólunk, olvassa a blogot, szóval elég felkészült volt belőlünk. Mint fent már írtam, még a sztorit is felolvasta nekünk, szóval igazán kivételes helyzetben érezhettük magunkat. Várnunk kellett ugye egy negyedórát, de ez alatt, ahogy Csibe fogalmazott, "szórakoztatott bennünket".  Segítségadás terén is nagyon tapasztaltnak mondható az úriember, ezalatt azt értve, hogy tényleg kivárt addig, amíg úgy érezte, hogy nem tudunk továbbmenni, így amikor már épp segítséget akartunk kérni, szólnunk se kellett, hanem megszólalt egy hang, hogy "Elfogadtok egy kis segítséget?" Mi pedig heves bólogatásba kezdtünk, mert mi is úgy éreztük, hogy épp itt az ideje, de beszélhetnek helyettem a pontok.

Flow

sasy.png

4   

kristof.png

csibe.png

tojcsi.png

viki.png

4,5   

4   

3,5  

4   

Itt már kicsit megosztóbb a vélemény. Én nem nagyon estem ki a játékból, talán egyszer volt az, hogy kerestem a tennivalót, és nem találtam. A többiek is hasonló véleményeket fogalmaztak meg, ők kicsit többször érezték a tehetetlenséget. Sasy említette meg, hogy úgy érezte, az öt fő kicsit sok volt, és ezzel én is egyet tudok érteni, főleg a többiek véleményét figyelembe véve. Például Viki mondta a játék után: "Voltak helyzetek, nem is egy, ami kifejezetten megakasztó, és ez rendesen meg tudja fogni a flowt."  Tojcsi is hasonlóan fogalmazott. Szóval összességében eléggé különbözőek a vélemények, ha négyen mentünk volna, lehet, hogy kicsit máshogy alakul.

Story

sasy.png

4,5  

kristof.png

csibe.png

tojcsi.png

viki.png

4,5   

5   

5   

5   

A story, ha nem tévedek, George Orwell azonos című regényét dolgozza fel. Közülünk egyedül Csibe látta az irományból készült filmet, de elmondása szerint ő se emlékezett rá, így tulajdonképpen mindannyiunknak ismeretlen volt a háttértörténet. Ennek ellenére a kis szöveg, mely fent olvasható, tök hamar belerántott minket a szituációba. Sasy emelte ki, hogy talán bent a szobában a story alapján kicsit többre számított, de ettől függetlenül ötletesnek találta. Részemről pedig azért a fél pont levonás, mert én jobban értékelem az eredeti történeteket, amit a szoba megalkotója talál ki, szabadjára engedve a fantáziáját, de ez csak az én véleményem.

Nehézség

sasy.png

3,5  

kristof.png

csibe.png

tojcsi.png

viki.png

4,5   

4   

4   

4   

Nem egy egyszerű szoba, ezt szerintem le lehet szögezni. Nagyon könnyen el lehet menni a "málnásba", hogyha nem koncentrál megfelelően az ember, valamint nehezít a dolgon, hogy minden kinyitott dobozban és szekrényben nem csak olyan dolgok vannak, amik segítenek a továbbjutásban, hanem - a kijutás szempontjából - teljesen haszontalanok is, de még ha segít is, nem biztos, hogy kapásból tudtuk használni. Egyébként a feladatok megoldhatóak voltak, némi segítséget persze mi is igénybe vettünk, de ez természetesen a fáradtságnak tudható be. Alapvetően kezdő csapatnak nem biztos, hogy feltétlenül ajánlanám, de hát ki tudja, lehet, hogy valakinek jobban fekszik.

Feladatok kreativitása

sasy.png

5   

kristof.png

csibe.png

tojcsi.png

viki.png

4,5   

5   

5   

5   

Ezt a blokkot Viki szavaival nyitnám: " Zseniális!" A feladatok tényleg rendkívül kreatívak voltak, volt jó pár olyan ötlet, amivel még nem találkoztunk, és amikor megoldottuk, a megoldás véletlenül se ott volt, ahol az ember számítana rá. Az első szobában lehetett volna még egy feladat Sasy szerint, hogy több embert lekössön, ebben talán igaza is van, de a nagy szoba kárpótol mindenért. A nehézségnél jeleztem a feladatok sorrendjét, de ez a kreativitásnál plusz pontba megy át. Egy helyen a szobában még "szerelni" is lehet, de erről csak ennyit, ha kíváncsi vagy, látogasd meg őket.

Látványvilág

sasy.png

5   

kristof.png

csibe.png

tojcsi.png

viki.png

5    

4,5  

4,5  

4   

A szoba hangulata nyomasztó volt, de talán nem elég nyomasztó a story-hoz, legalábbis a többiek ezt fogalmazták meg. Nem igazán érezték magukat megfigyelve, pedig a leginkább Babits Mihályra hasonlító csávó elég sok helyen ott volt, de talán tényleg nem elég nagyban. Nekem pont elég volt. Az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy Csibének ez lett épp a 80. szabadulása (innen is gratulálok neki), úgyhogy ne csodálkozzunk, ha hozzászokott a megfigyeléshez. Tojás jegyezte meg, hogy van egy csomó tök jól elrejtett elem, mely elsőre nem csap arcon, viszont később nagyon sok dolgot dob a látványhoz és a hangulathoz. Összességében látványos volt, csak egy kicsi plusz hiányzott, amit nehéz megfogalmazni, hogy pontosan micsoda.

Összesítve tehát:

sasy.png

26,5 

kristof.png

csibe.png

tojcsi.png

viki.png

28   

27,5 

27  

27  


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

90,7 %


Na tehát összegezve, a szobát csak ajánlani tudom! Itt sajnos nem sikerült rekordot döntenünk, de a másik pályájukon még mindig mi tartjuk a csúcsot (ezt akár kihívásnak is tekintheted!). Mi ezt a szobát picit nehezebbnek éreztük, de ez teljesen személy- és időszakfüggő szerintem. Ha kicsit korábban mentünk volna, lehet, hogy itt is meg lett volna a rekord. Kristóf voltam, Tsáó!

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

csapatkep_mod_kicsi_3.jpg

sasyek_mod_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr748394618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása