2016. augusztus 03. 22:30 - Csibussz

Cseles Kelepce - Elítélve

Értékelés: 75 %

13920021_905720472862891_6885148422060736928_o.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-6 fő
Alap ár:
     • 12 000 Ft - 2-6 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek:
     • Kedvezmények ITT

Honlapcím: http://www.cseleskelepce.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/cseleskelepce/

Húgommal, Rizivel szeretnénk hagyományt csinálni abból, hogy minden egyes nyári családi nyaralásunk alkalmával elrángatjuk szüleinket egy közeli szabadulószobába, hiszen ekkor végre lehetőségünk akad arra, hogy vidéki játékokat is meglátogathassunk. Eddig két másik, a nyaralónkhoz nem épp közeli Balaton környéki játékot játszottunk már végig (Balaton Escape [Gyenesdiás] 80%, Zala Exit [Keszthely] 67%, értékelni értékeltünk, de kritika sajnos nem készült róluk), idén viszont egy néhány faluval arrébb lévő szobát szemeltünk ki, Balatonlellén a Cseles Kelepce, Elítélve című játékát.

Kicsit korábban érkeztünk a foglalt időpontunknál, a hölgyemény, aki a játékmester szerepét töltötte be, megkért bennünket, hogy várakozzunk kicsit, mielőtt beengedne, neki el kell intéznie néhány dolgot. Néhány perc elteltével már vissza is tért hozzánk, elkezdte a szabályok ismertetését, majd rákérdezés után néhány szóban összefoglalta a történetünket is, miszerint:

Egy gyilkosság helyszínén találod magad. Szép sorban kerülnek elő a bizonyítékok, melyek persze mind-mind ellened szólnak! Erre már a rendőrség is rájött, megtalált és börtönbe zárt. Annyira hihetően próbálod meggyőzni őket, hogy Téged csak belekevertek a gyilkosságba, meg hogy valaki szándékosan úgy tervelt ki mindent, úgy hagyott nyomokat, hogy Te legyél a gyanúsított, hogy végül kapsz 60 percet... vagy bebizonyítod az ártatlanságodat és szabadulsz vagy hosszú-hosszú évekre rács mögé zárnak! A végső, mindent eldöntő kódhoz meg kell találnod az egyetlen bizonyítékot, amely örökre tisztázhatja a neved! Sok sikert ....

Mindezek után beléptünk a szobába, ránk záródott az ajtó, és kezdődhetett a nyomozás. 

11 perccel és 35 másodperccel a vége előtt léptünk ki a szabadságunkat jelentő ajtón, újabb sikeres családi szabadulást tudva magunk mögött. A játékmester hölgyemény készített rólunk egy fotót az oldalukra, majd többségében mosolyogva távoztunk.

Lássuk, mit is takar az a többségében mosolyogva!

Játékmester

csibe.png

rizi.png

4   

4   

Játékmesterünk nagyon kedves volt velünk, egész szépen, összeszedetten adta elő a szabályokat, bár tény, kicsit hadart, ami miatt erősen kellett koncentrálnunk, viszont a történetet csak külön rákérdezés után, és akkor is csak egy-két tőmondatban ismertette velünk. Ami a segítségadást illeti, csöppet sem próbált meg árnyalni, egy az egyben megmondta, mit is kellett (volna) csinálnunk.

Flow

csibe.png

rizi.png

2   

3,5  

Őszintén szólva én eléggé szétszórtnak éreztem a dolgokat odabent. Sokszor előfordult, hogy csak néztünk ki a fejünkből, hogy most meg mihez kezdjünk, vagy fogtuk a kezünkben a kulcsot, amivel nem tudtunk mit kezdeni, és csak nagy nehezen vagy segítséggel tudtunk egyről a kettőre jutni. Rizi azt is megjegyezte, hogy őt az zavarta leginkább, hogy a végéig csöppet se érezte azt, hogy ő most épp azért küzd, hogy tisztázza magát. A végére, mire kijutottunk, csak-csak összeállt a kép (neki), úgyhogy olyan nagy problémája akkorra már nem akadt ezzel.

Story

csibe.png

rizi.png

4   

5   

Az alapötlet, az ő szavaival élve: "azért kellett bezárni minket, hogy megkeressük, miért ne zárjanak be" tetszett nekünk nagyon, és ahogy a flow élménynél már említettem, Rizinek a végére össze is állt a kép, hogy hogyan is lett végigvezetve a szobán ez a történet, viszont nekem nem igazán. Én egyáltalán nem éreztem azt, hogy most a saját tisztázásomért küzdök. Persze próbálkoztak, láttam a jeleit, amúgy egész szép próbálkozások is voltak, de egyszerűen nekem hiányzott, hogy a végén konkrét nevet kelljen mondani, mindennel alátámasztva, hogy miért ne engem csukjanak le emberölésért.

Nehézség

csibe.png

rizi.png

4   

3   

Rizi tökéletesen megfogalmazta az érzéseimet: "Nem feltétlen lehetett tudni, hogy mikor mi a feladat, ott sétafikáltunk tíz percig valamire várva, aztán kiderült, hogy valami bagatell feladaton buktunk el." Visszagondolva egy-két kevésbé egyértelmű feladaton kívül nem voltak kifejezetten nehezek, sem kifejezetten könnyűek, esetenként egyszerűen csak a dolgokra való rávezetés hiányát fájlaltuk a legjobban, ez okozta a legtöbb fejvakarós-álldogálós-üresjáratos tíz percet.

Feladatok kreativitása

csibe.png

rizi.png

4   

4   

Találkoztunk néhány határozottan elragadó feladattal, amik nagyon szépen voltak megoldva, viszont néhány kifejezetten kreatívabb esetében az alkotó gondolkodásmódjára való ráhangolás céljából elhintett segítségek hiányoztak, így az amúgy nagyon is kreatív feladat egyszerűen csak kusza lett számunkra. Persze távol álljon tőlünk, hogy letagadjuk a tényleg jó feladatok jelenlétét, ami megkérdőjelezhetetlen, viszont az a néhány, ami kevésbé vagy egyáltalán nem volt könnyen kibogozható, kicsit megmérgezte az összképet is.

Látványvilág

csibe.png

rizi.png

3,5  

4   

Ahhoz képest, hogy elvileg az áldozat lakásába léptünk be, és ott kutattunk ártatlanságunkat megerősítő bizonyítékok után, nem igazán éreztük át, hogy azon a helyen valaha laktak is. A falak majdnem mindenhol teljesen csupaszok voltak, a néhány kanapéról a huzat is le volt tépkedve, mintha egy lomtalanításból mentették volna meg, nem beszélve a bútorok hiányáról. Egy szó mint száz, nekünk nem jött át, hogy egy valaha élt ember lakásában rohangálunk. Bár tény, itt is meg kell jegyeznem, hogy láttuk az igyekezetet, az egyik szoba már-már egész szépen be volt rendezve, de sajnos az összképen ez se javított túl sokat.

Összesítve tehát:

csibe.png

rizi.png

21,5 

23,5 


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

75 %


Ha arrafelé jár az ember a családjával vagy a barátaival, nem rossz móka ez a szoba, de be kell vallanunk őszintén, minket nem kifejezetten mozgatott meg. Vannak benne megmosolyogtató elemek, de nekünk úgy igazán nem hozta meg az Elítélve életérzést.

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

13920021_905720472862891_6885148422060736928_o.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr5110407898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása