2017. június 11. 22:30 - Csibussz

nEXIT Play - Alien Escape

Értékelés: 95,83%

nexit_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-6 fő
Alap ár:
     • 6 000 Ft - 2 fős csapat esetén
     • 9 000 Ft - 3 fős csapat esetén
     • 11 000 Ft - 4 fős csapat esetén

     • 14 000 Ft - 5-6 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek:
     • 8 990 Ft - Esc-Apes kedvezmény
Honlapcím: http://www.alienescape.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/NExit-Play/

Újfent nagy öröm ért minket: felkérték csapatunkat egy játék tesztelésére, aminek örömmel eleget is tettünk. Átgondoltam, kikből állna ide egy tökéletes csapat, és úgy döntöttem, a ritkásokat kérem fel, tartsanak velem, név szerint Mazsitmazsi.png, Kristófotkristof.png és Angyaltangyal.png. Sajnos magánéleti elfoglaltságok miatt nem tudnak velünk jönni túl gyakran játszani, de erre az alkalomra majdhogynem gondolkodás nélkül mind rábólintottak.

Megérkezésünkkor a játékmesterünk már az utca túloldaláról kiszúrt bennünket, és át is kiabált, hogy ne is keressünk tovább, jó helyen járunk, így relatíve gyorsan rátaláltunk a helyre, ahol azonnal vízzel és cukorkával kínáltak, csak hogy kellemesebben teljen a várakozás, míg befut a csapatunk egyetlen késője is.

Miután végre teljes lett a létszám, úriemberünk azonnal rá is tért a lényegre: a szabályokra és a történetünkre, miszerint:

Egy vidáman induló erdei táborozás váratlan fordulatot vesz, amikor a fák lombjai közül hirtelen vakító fény szegeződik rátok, és pár másodperccel később egy idegen űrhajó laborjában ébredtek. Csak megfelelő csapatmunkával találhatjátok meg a kiutat, mielőtt túl késő... 60 percetek van arra, hogy az idegen lény érkezése előtt átprogramozzátok a fedélzeti számítógépet és kiszabaduljatok az UFO belsejéből. Ha nem vagytok eléggé gyorsak, az őrült földönkívüli kísérleti alanyaivá váltok és talán soha többé nem térhettek vissza a földre...

Ez már itt érdekesnek bizonyult, kíváncsiságunk egyre csak nőtt: vajon milyen meglepetésekkel tud szolgálni maga a játék?

Játékmester

csibe.png

kristof.png

mazsi.png

angyal.png

4,5  

5    

5   

5   

Játékmesterünk zseniálisan adta elő a történetünket, ezzel tökéletesen meg is alapozta a hangulatunkat. Rendkívül kedves ember, abszolút segítőkész, látszik rajta, hogy érdeke, hogy a játékosok jól érezzék magukat. A játék folyamán jól megérezte, mikor lenne szükségünk egy kis segítségre, és maguk a kapott tippek is kellőképp célirányosak voltak. Egyetlen dologba tudtunk belekötni, az pedig a bevezető. Rettentő hosszasan ecsetelte a szabályokat, ami alatt már történetfoszlányokat is belecsempészett a mondandójába, és ez nem volt feltétlen jó döntés, de azt ígérték, erre a jövőben jobban odafigyelnek majd, ami viszont teljes mértékben pozitív.

Flow

csibe.png

kristof.png

mazsi.png

angyal.png

5   

4,5   

4,5  

4,5  

A hangulatot frenetikusan teremtették meg, az első pillanattól beszippantott majdnem mindannyiunkat. Angyalnak kellett még várni csöppet, hogy kicsit előrébb haladjunk a feladatmegoldásokkal, de ott ő sem menekülhetett. Néhány alkalommal akadtunk csak meg, azt néhányan meg is érezték, viszont ezeken a megakadásokon is relatíve könnyen tovább tudtunk lendülni. Egyedül én fogtam ki a játékfolyamatnak egy olyan szeletét, ami alaposan lekötött, így nem volt szinte lehetőségem se unatkozni. 

Story

csibe.png

kristof.png

mazsi.png

angyal.png

5   

5    

5   

5   

Mind a történetért, mind a felvezetéséért külön dicséret jár. Hogy Angyalt idézzem: "nem egy Oscar díjas történet, de látszik, hogy nem úgy alkották meg, hogy készítettünk valami szobát... őőő... ja, kéne valami hülye sztori is". Minden részletre igyekeztek odafigyelni, kigondolni a magyarázatot, hogy mi miért van ott, nekünk mit miért kell megcsinálni, állítottak elénk küldetést is, nem csak egyszerűen elraboltak, juss ki, tehát minden megvolt ahhoz, hogy tökéletesen bele tudjuk élni magunkat a történetünkbe. Erre a látvány már csak hab volt azon a bizonyos hatalmas csokitortán.

Nehézség

csibe.png

kristof.png

mazsi.png

angyal.png

4   

4,5   

4   

4,5  

A feladatok nehézsége abszolút jól lett belőve. Akadtak egyszerűbbek, nehezebbek egyaránt, logikai, ügyességi, keresgélős, mindenből igyekeztek meríteni, így mindenki meg tudta találni azt a típust, ami neki jól állt. Igazából itt csak néhány dologba tudtunk belekötni. Az egyik a mennyiség volt. Úgy éreztük, néhány apróbb feladatot még elbírt volna a szoba, valamint a vége nekünk túl hirtelen érkezett, oda egy csavar jobb lett volna, mert így végtelenül egyszerű volt. Ezeket leszámítva, példás a művük.

Feladatok kreativitása

csibe.png

kristof.png

mazsi.png

angyal.png

5   

5    

5   

5   

Ez az a pont, amit egyáltalán nem tudtunk kritizálni. Mindenhonnan merítettek, ahonnan csak tudtak, olyan változatosra csinálták, amennyire csak lehetséges volt, az általuk kitalált, egyedi feladatok megvalósítása is teljes mértékben mintaszerű volt. Külön gratulálnék ahhoz, hogy az általam megjárt több mint 100 játék után is képesek voltak számomra is újat mutatni, ami felejthetetlenné tette ezt a kis űrhajós kiruccanást.

Látványvilág

csibe.png

kristof.png

mazsi.png

angyal.png

5   

5    

5   

5   

Ez vitathatatlanul megérdemli a maximálisan adható pontot. Annyira igyekeztek odafigyelni minden egyes apró részletre, hogy gyakorlatilag ha csak egyszerűen beejtettek volna minket a szobába, és csak annyi lett volna a dolgunk, hogy kitaláljuk, mi a történetünk, amondó vagyok, hogy még az is sikerült volna. Minden egyes részlet ott volt, ami tökéletesen megalapozta a hangulatunkat. A színhasználat gyönyörű és eszméletlen okos volt, amit ígértek, hogy pont annyi fény lesz bent, ami szükséges, azt tartották is, nem kellett szinte semmihez se erőltetni a szemünket, mindent, amit kellett, tökéletesen láttuk. Emberi betű a kijelzőkön sehol nem volt, ami csak erősítette bennünk, hogy nem egy emberi lény űrhajóján vagyunk. Ez egy az egyben egyszerűen frenetikus volt!

Összesítve tehát:

csibe.png

kristof.png

mazsi.png

angyal.png

28,5 

29   

28,5 

29  


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

95,83 %


Hát szabadulók, ide mindenképpentében érdemes elmenni! Persze, néhány finomítás szinte sehol sem árt, ahogy itt is elkelne, de ez a játék már a jelenlegi formájában is minden kétséget kizáróan fantasztikus élményt nyújt. A tulajok rendkívül a szívükön viselik a játékuk sorsát, igyekeznek a maximumot kihozni belőle, és ez az, ami egy szabadulós játékot az egyszerű jó kategóriából a rendkívülibe emel.

Köszönjük nekik ezt az élményt, és kíváncsian várjuk a következő alkotásukat!

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

nexit_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr9812696271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása