2017. július 12. 22:30 - Csibussz

Magic Escape - Harry Potter

Értékelés: 75%

magicescape_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-5 fő
Alap ár:
     • 2 500 Ft /fő - 2-4 fős csapat esetén

     • 2 000 Ft  /fő- 5 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek:
     • Részletek
Honlapcím: http://kiszabadulo.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/kiszabadulunk/

Harry Potter rajongók lévén amint kiszúrtuk Sasy-valsasy.png karöltve, hogy nyílt egy harmadik Harry Potter tematikájú szabadulószoba, azonnal elgondolkodtunk, hogy hogyan, mikor, kikkel. Végül minden körülményt számításba vettünk, és úgy döntöttünk, kipróbáljuk, milyen kettesben szabadulni, így még úgyse voltunk. Foglaltunk is egy szimpatikus időpontot, és eddigi tapasztalataink miatt kicsit félve, de vártuk a játékot.

Aznap mondhatni minden simán ment. Megérkezésünkkor már a helyre belépés után elkezdődött az állaink felkaparása a földről, ugyanis csodaszép falfestmények fogadtak bennünket, természetesen Harry Potter tematikában. Röpke (úgy körülbelül 20 perc) kezdeti beszélgetés után a jelenlévő hölgyeménnyel, mindketten átvettük szabadulós pólónkat, és átszellemültünk szabadulóművésszé, hogy meghallgathassuk a szabályokat, és megkapjuk a jegyünk a Roxfort Expresszre a 9 és 3/4-dik vágányra.

Néhány percen múlt a dolog, de sikeresen teljesítettük küldetésünket, aminek következtében hasunkat fogtuk a nevetéstől, úgy kecmeregtünk ki a játék helyszínéről. Zseniális végjátéknak lehettünk részesei, de lássuk, milyen volt az egész összességében!

Játékmester

csibe.png

sasy.png

4   

4   

Játékmesterünkön látszódott, hogy kezdő még, viszont annál lelkesebb és rendkívül segítőkész. Sajnos akadt néhány gondunk - a walkie-talkie használata még csöppet nehézkesnek bizonyult, volt, hogy négyszer-ötször vissza kellett kérdeznünk, valamint maguk a segítségek a teljes mértékben evidens dolgokra vonatkoztak, amik a szemünk előtt voltak, és csak visszakérdezéssel sikerült előrelendítő segítséget kapnunk - de biztosak vagyunk benne, hogy ez idővel és tapasztalattal változni fog.

Flow

csibe.png

sasy.png

4   

4   

Magával az élménnyel, hogy játszunk, feladatokat oldunk meg és keresünk, nem volt probléma. Mindig akadt mit tenni, köszönhetően annak, hogy csak ketten mentünk játszani, viszont a dinamikával voltak gondok. Hiányzottak, hogy úgy mondjam, a "Hűha!" élmények. Amikor - kiindulva abból, hogy egy varázslatos világban vagyunk - ténylegesen történik is valami teljesen véletlenül vagy akár a létezésünkre reagálva.

Story

csibe.png

sasy.png

3   

3   

Hogy Sasy szavaival éljek: "Ekkora kihagyott ziccert...!" Jelen helyzetben nem igazán véltünk felfedezni konkrét történetet. Játékmesterünk az elején nem beszélt ilyenről, odabent a szobában pedig nem igazán jött velünk szembe sem. Maximum egy küldetést tudtunk felhozni, hogy mi a feladatunk, de hogy miért, arról nem tudtunk semmit. Jelen helyzetben inkább tematikát értékeltünk, mert az viszont a helyén volt! Majdhogynem a játék teljes egészében egyértelmű volt számunkra, hogy Harry Potter világában járunk, ha valami a kezünkbe akadt, egy percig sem volt kétséges, mi az a valami, akadtak bent bőven a világra utaló dolgok, a hangulat teljes mértékben jó volt, tehát a tematikára kapható maximális pontot szó nélkül meg is adtuk neki.

Nehézség

csibe.png

sasy.png

4   

4   

Egyetlen nagyobb problémánk volt: láttuk, hogy a feladatok mintha sorszámozva lettek volna, hogy mit kell megcsinálni mi után, viszont ott, játék közben sokszor nem éreztük azonnal, mihez kellene épp nyúlnunk. Tehát relatíve könnyen rámászik az ember a kitaposott ösvényre, csak a Tiltott Rengetegben baromi nehéz megtalálni. Nem voltunk annyira elveszve, mint sok másik helyen, de sajnos tökéletes sem volt.

Feladatok kreativitása

csibe.png

sasy.png

2,5  

2,5  

Jöjjön a fekete leves. Egyértelműen ez volt a játék gyenge pontja. Sasy véleménye szerint kifejezetten bolondbiztosra alkották meg a feladatokat, hogy az 5 évestől a 60 évesig mindenki meg tudja oldani bármilyen körülmények között, még akkor is, ha fél keze van. Úgy éreztük, hogy nem mertek egy bizonyos bonyolultsági szint fölé menni. Örültünk volna, ha lett volna néhány logikai puzzle, hogy egy csöppet használni kelljen a szürkeállományunkat.
Ezen felül sajnos még a kulcsban kulcsban kulcsban kulcs is megjelent, azaz hogy doboz, kinyitod, benne kulcs, még egy doboz, kinyitod, benne egy másik kulcs, és a többi. Ezt se szoktuk annyira szeretni, mert számunkra a kreativitás tökéletes hiányát jelenti. 
Nagyon sok kihasználatlan dolgot találtunk bent. Nem rossz a játék, viszont rendkívül egyszerű. Összesen talán két feladat volt, amin el kellett gondolkodni, a többi szinte csak keresés volt, viszont ez egy 60 perces szobához édeskevés. Szomorú szívvel adtuk ezt az alacsony pontszámot, de hiányoltuk az ötletet a játék egyes részeiből.
Itt szeretnénk megemlíteni viszont, hogy a végjátékért le a kalappal! Abban aztán volt ötlet bőven! Nem lőjük le a poént, próbáljátok ki, és meglátjátok! Megéri!

Látványvilág

csibe.png

sasy.png

5   

5   

Messze ez a legkimagaslóbb az eddig létrejött összes Harry Potteres szoba közül. Végre valaki kitett magáért, és kihasználta a lehetőségeket, nem csak odahányt valamit, mintha... A festések gyönyörűek voltak, a falakat betöltötték, a kellékeket beszerezték, össze tudtak hozni egy olyan látványvilágot, hogy végre ténylegesen azt éreztem, hogy Harry Potter világában mozgok! Ők vették a fáradtságot, és összegyűjtötték azokat a dolgokat, amiket használni szerettek volna, nem csak előszedték a nagymama egyik régi függőjét és rámázoltak egy S betűt. Egy szóval: gratulálunk!

Összesítve tehát:

csibe.png

sasy.png

22,5 

22,5 


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

75 %


Összességében, bár ez a játék sem rendelkezik kimagaslóan nagy összpontszámmal, az eddigi Harry Potteres játékok közül ez az egyetlen, amit nyugodtabb szívvel tudunk ajánlani. Persze, ebbe is bele tudtunk kötni, például rendkívül jót tenne neki egy történet, valamint lehetne bonyolultabb egy-két feladat, viszont hangulatilag és díszletileg még ők használták ki legjobban az univerzum adta lehetőségeket... eddig. Kíváncsi vagyok, vajon még hány tulaj adja a fejét arra, hogy megpróbáljon Harry Potteres szobát nyitni, és vajon ebből hánynak sikerül normális és korrekt játékot összehozni? Félreértések elkerülése végett: nincs gondom a hasonló tematikájú szobákkal, csak amik vannak, legalább legyenek színvonalasak. A Magic Escape végre az első olyan hely, aki tényleg szívét-lelkét beleadta a játékba, és ezzel létrehozott egy olyat, hogy már-már mi is úgy éreztük, a varázsvilágban mozgunk, ez mindenképpen pozitív. Aki Harry Potter szobát akar kipróbálni, ide menjen!

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

magicescape_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr7612730154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása