2017. október 28. 22:30 - Csibussz

LogIQrooms - Zero Level Energy

Értékelés: 83,75 %

zerolvl_mod_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-6 fő
Alap ár:
     • 12 000 Ft - 2-6 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek:
     • https://logiqrooms.hu/p...
Honlapcím: http://logiqrooms.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/logiqrooms/

Ha Szabadulószobák Éjszakája, akkor szabadulunk! Idén 3 helyet is kitűztünk arra a hétvégére. Ezek közül az első állomás a LogIQrooms újdonsült Zero Level Energy játéka volt.

Némi címbéli kavarodás után még sikerült időben odaérni a helyre Sasy sasy.png, Gerifield paper-mario-icon48.png és Viki viki.png társaságában, majd kezdődött az útbaigazítás. Játékmesterünk régi ismerősökként üdvözölt bennünket, majd néhány mondatos beszélgetés után megkezdődött a bevezető. Lássuk a történetünk:

Egy gigantikus napkitörés következtében a Föld levegője átmenetileg mérgezővé vált. A hatalmas erejű napviharokkal olyan részecskék kerültek a légkörbe, melyek a tüdőbe jutva azonnal ölnek.
Ti egy földalatti bunkerben vészelitek át a legkritikusabb napokat, ahol egy szuperszámítógép biztosítja az életben maradáshoz szükséges feltételeket. Az elmúlt napokban a kinti műszerek jelezték, hogy a levegő újra tiszta, ám ahhoz nem kaptatok információt, hogy hogyan tudtok kijutni a bunkerből, mely eddig az életben maradásotokat jelentette. Ez azért is nagy probléma, mert a bunker saját energiatárolóból nyeri az energiáját, ám mostanra az energiatelepek szinte teljesen lemerültek.
Mivel a levegő utánpótlást és a kijárati ajtót is a számítógép vezérli, be kell indítanotok egy tartalék energiaforrást, hogy ki tudjatok jutni a bunkerből, mielőtt leállnak a gépek és a levegő hiányában a bunker válna végső sírhelyetekké.

Ez a honlapon közzétett hivatalos történet, amit persze egyikőnk sem olvasott a szobába lépés előtt, játékmesterünk pedig annyira nem volt tisztában vele részleteibe menőleg, így rögtönzött nekünk egy nagyon hasonlót, miszerint (néhány szóban):

Egy hatalmas katasztrófa áldozatává vált kedvenc Földünk, ami a felszínét élhetetlennél tette, így mi egy bunkerbe menekültünk, amit sajnos még nem sikerült befejezni a tervezőknek. Nekünk a feladatunk, hogy tápegységek felkutatásával, és annak az áramot szolgáltató gépezetbe való csatlakoztatásával generáljunk elektromosságot, valamint, hogy befejezzük bunkerünk generátorát, különben végünk.

A történetet nagyon izgalmasnak találtuk, és azonnal bele is vetettük magunkat a posztapokaliptikusnak szánt bunkerbe, hogy megkezdjük a munkálkodást túlélésünk érdekében.

Játékmester

csibe.png

sasy.png

viki.png

paper-mario-icon48.png

5   

5   

5   

5   

Hogy Sasy szavaival indítsak: "Nem úgy nézett ránk, mint parlamenti képviselő az adóbevallásra, hogy úristen, mi ez?" Közvetlenül állt hozzánk, kedves és segítőkész volt, a történetet élvezhetően mondta el, nem traktált bennünket fölösleges információkkal, nem segített idő előtt, röviden-tömören: minden a helyén volt. Még Sasy sem tudott belekötni a hölgyeménybe, ami viszont nagy szó!

Flow

csibe.png

sasy.png

viki.png

paper-mario-icon48.png

4,5  

4,5  

5   

5   

A szoba szálainak párhuzamossága miatt többé-kevésbé mindenkinek akadt mindig munkája, ha más nem is, besegített valakinek. Viszont pont a párhuzamosság miatt előfordulhatott olyan is, hogy amikor a szálak összefutottak, a csapat egyik fele már készen állt, míg a másik még mindig dolgozott. Ilyenkor persze nincs más választás, mint odamenni, és megnézni, hogy "mikor lesztek már készen, lusta banda?", de míg máshol éltünk már olyat, hogy ez 10-15 perc volt, itt hála az égnek maximum 5 percbe fájt. Ezen túl a feladatok élvezetesek és érdekesek voltak, ez pedig hajtott bennünket egyre tovább és tovább.

Story

csibe.png

sasy.png

viki.png

paper-mario-icon48.png

4   

4   

4   

4   

Így utólag itt most bajban vagyok csöppet. Az a történet, amit játékmesterünk adott át nekünk, a szoba feladataihoz az eredetinél szerintem sokkal jobban passzol, viszont az a történet csak nekünk volt úgy átadva, ahogy a hölgyemény azt ott megejtette.
Vegyük sorra akkor mindkettőt:
- Az eredeti történet első olvasásra és a játékmenet ismeretében számomra néhol picit mintha sántítana. Ha már napok óta egy bunkerben élek, fel kellett volna térképeznem azt tetőtől talpig, legalább az alap funkcionalitások miatt, hogy ne haljak meg bent, ebből kiindulva minden dolgot, amit játékidőben találtunk, már valamilyen szinten meg kellett volna találnunk, így szerintem a tartalék generátort is. Ez a többieket egyáltalán nem zavarta, ők egyetértettek, hogy ez a történet is teljes mértékben passzol a játékmenethez.
- A nekünk kreált történet egész szépen helytállt a feladatokhoz. Egy teljesen új bunkerbe léptünk be, ebből kifolyólag keresnünk kellett mindent, többek között az időnket jelentő tápegységeket is, majd be kellett fejezni a félbemaradt generátort az épségben maradásunkhoz. Ez eddig rendben. Egy dolog zavart minket elég alaposan, mégpedig az, hogy játékmesterünk minden alkalommal konzekvensen ragaszkodott a katasztrófa jelzőhöz. Az, hogy milyen katasztrófa miatt kényszerültünk remete életre, az nem derült ki, nemhogy az elején, de többünk számára a végére sem. Gerifieldnek volt kijövetelünk után egy olyan sejtése, hogy egy napkitörés miatt, de ebben nem lehettünk 100%-ban biztosak, így ezt a részletet homály borította végig.

Nehézség

csibe.png

sasy.png

viki.png

paper-mario-icon48.png

4   

4   

3,5  

4   

Maga a játék inkább logikai típusú, ügyességi, illetve szerencsén alapuló dolog egyáltalán nincs benne, így az egyénektől függ, hogy kijutnak-e a csapatok, nem Fortuna kegyeitől. Amivel volt egy pici probléma, az a szobák feladatmennyiségének, illetve az azokban eltöltött időnek a súlyozása. Míg a kezdeti részen elhasználtuk az időnk háromnegyedét, a végén összesen maximum 10 percet tartózkodtunk a végső feladatoknak teret adó helyiségben. Maga a feladatok száma is olyan 95%-os volt, véleményünk szerint jól jött volna egy, az egész játékon átívelő nagy feladat, ami a végén teljesedik ki, de alapvetően nehézség tekintetében ez már most megállja a helyét.

Feladatok kreativitása

csibe.png

sasy.png

viki.png

paper-mario-icon48.png

4,5  

4   

4,5  

4,5  

Kreativitást tekintve nem számít kifejezetten nagyon egyedinek, viszont bőven megüti a mércét. Végső megállapodásunk alapján minden szabadulószobának ezt a mércét kellene megütni, és akkor nem lenne túl sok dolgunk, minden lenne annyira jó, hogy érdemes legyen kipróbálni. Viszont ez még csak egy alap, ezt még lehetne bőven turbózni, hogy kifejezetten egyedi legyen. Hiányoltunk egy már korábban említett összefüggő feladatot, mely átível az egész játékon, valamint a vége véleményünk szerint egy hatalmas kihasználatlan lyuk. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy személy szerint én nem is éreztem, hogy hol volt a vége. De hogy ne csak rosszat írjunk: akadt bőven olyan ötlet, amire rácsodálkoztunk, a feladatok nagy része tökéletesen tematizált volt, a megjelenítés is nagyon ügyes, az időszámlálás meg egyenesen zseniális!

Látványvilág

csibe.png

sasy.png

viki.png

paper-mario-icon48.png

3   

3   

3,5  

3   

Akkor jöjjön a fekete leves, Sasy-t idézve: "Látvány, mit mondjak a látványról? Nehezen tudok nyilatkozni valamiről, ami nincs." Ez egy alap berendezésnek nem rossz, de a kiegészítők nagyon hiányoztak nekünk. Egy bunkerbe, melyet nem hagyhatunk el, oda nem ártana néhány kiegészítő, mint például pár könyv, valami játék, művirág, Sasy kívánsága alapján plüssmacska, ha már élő nem lehet, valami, ami miatt otthonosabbnak érzi szerencsétlen katasztrófa sújtotta csapat. Az a steril üresség, ami bent volt (Viki legnagyobb örömére még tökéletes tisztaság is volt), lehet a játékosokat legalább nem zavarja össze, de nem is segít beleélni magunkat, hogy egy lakórésznek kialakított bunkerben vagyunk, ahol nekünk minimum néhány napot el kell tölteni anélkül, hogy kimehetünk az utcára. Látjuk, hogy van benne energia, kreativitás, pénz, látszik, hogy bőven dolgoztak vele, de kellett volna még körülbelül egy hónap, hogy hogyan nézhetett volna ki ütősen.
A másik hatalmas szívfájdalmunk a generátor, az egész játék központi eleme. Őszinte leszek, nekem nem tűnt fel, hogy az a generátor. Épp ezért nem is éreztem, hogy mikor van vége a játéknak, egész addig a pontig, míg játékmesterünk be nem lépett, hogy amúgy kijöttünk. Azt a szerkezetet egy egész falat betöltő hatalmas gépezetként tudtam volna elképzelni, amiből kábelek, kapcsolók, gombok tömkelegei állnak ki. És ha már ez megvan, mondjuk gyűjthettünk volna kábeleket, amiket ha jó helyre dugunk be, azzal kapcsoljuk be a generátort, és voilà, máris kész az egész játékon átívelő feladat.

Összesítve tehát:

csibe.png

sasy.png

viki.png

paper-mario-icon48.png

25  

24,5 

25,5 

25,5 


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

83,75 %


Ez alapjait nézve egy nagyon jó, szórakoztató, kreatív játék. Persze volna még mit javítani, változtatni rajta, de alapvetően egy kezdetleges játékként megállja a helyét. Mint azt korábban is írtuk, ha minden szabadulószoba minimum ezt a szintet hozná, kevesebb problémánk lenne, de persze akad bőven olyan is, ami még túl is tesz ezen. Ettől függetlenül merjük kipróbálásra ajánlani.

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

zerolvl_mod_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr2113551811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása