2015. március 19. 13:54 - Csibussz

Korábbi rövidebb értékeléseink

Megesett korábban, hogy vagy nem a teljes csapattal (jelen állás szerint 12 főnél ez elég gyakran előfordult), vagy külső szervezésben, más emberekkel mentünk szabadulgatni. Ilyenkor ezt megosztottuk csapatunk többi tagjával egy pár mondatos kis kritika, értékelő tekintetében. Összeszedtem ezeket a posztokat, alább olvashatjátok őket szobákra, emberekre lebontva.

Escape House

KulcsKérdés - Bűnbarlang

Pincebörtön - Zárka (Reloaded)

MindQuest - Mátrix

Észvesztő - I. Pálya





Escape House


sasy.png
Az eleje kicsit nyakatekert, de rá lehet jönni (összehasonlításképp: mi eltöltöttünk vele ~15 percet, az átlagos csapat meg olyan ~30at szokott, legalábbis a moderátorsrác ezt mondta).
A többi része fun amúgy, a feladatok ötletesek, csak szerintem nagyon kevés van belőlük, ezért is jutottunk ki ilyen hamar. Nehézségben egyébként kábé középpályás, egy rutinos csapat fél óra alatt kijuthat akár.

Vissza

chicken-icon.png
Sasy példáját követve mi is nekiveselkedtünk Gáborral és a +3-al az Escape House egy szemi szobájának. 
A játékmesternek nem sok dolga akadt, ugyanis segítség nélkül végigsöpörtünk mind a 4 szobán mint valami tornádó 30 perc 21 másodperc alatt. (29:39 maradt)
A feladatok egész kreatívak voltak, sok új megoldással találkoztunk, csak én elég kevésnek ítéltem meg a hely méretéhez képest. 
Kezdő szobának, meg "gyakorlásnak" mindenképpen ajánlott. Akivel mi találkoztunk játékmester pasas nagyon kedves és jófej volt (amikor említettem neki, hogy ez lesz a 18. szobám, rögtön felpattant, hogy akkor még mielőtt bemegyünk az elsőbe rendbe teszi a többi szobát, nehogy rá nyissunk pakolás közben ).
Értékeljünk:
- Nehézség: 2
Ez a szoba úgymond sima-liba. Vannak benne agyat megmozgató dolgok, de egy kezdő csapat is könnyen venné szerintem.
- Látvány: 2
Abszolút funkció központú, történet nincs. Egy egyszerű szoba lakatokkal és egyéb zárakkal, juss ki.
- Egyedi ötletek: 4
Egész sok jó megoldás van amivel még nem találkoztam, vagy csak ritkán. A második szobában ami az ajtót nyitotta az különösen tetszett. 
Egy szóval: Ajánljuk!

Vissza

 

KulcsKérdés - Bűnbarlang


gabor.png
Kacskaringós kálváriánk során a Bűnbarlagba kaptunk bebocsátást (rossz címet küldtek emailban, a Kéjlakba vettünk kupont, de közvetlen előttünk egy TESZT(már vendégek és még mindig test csapata, jesszusssss???!!!)csapat tönkretette előttünk a szobát, így oda mentünk.
A szobát ajánlani azoknak tudom, akik felesleges agysejtektől óhajtanak megszabadulni, és a szoba ára éppenséggel kisebb egy tetszőlegesen kicsi epszilonnál. A szobában az egyik, kulcsfontosságú nyom nem volt rendesen visszarendezve, illetve a hozzá tartozó lakat sem nyílt rendesen. Ott kaptunk egyszerre 11,5 nyomot 6,87 lakathoz. Ténylegesen csak számzáras lakat számzáras lakat hátán.
Nehézség: 3 + x (x függ a jól visszarendezett tárgyak számától)
Látvány: 5 (jók a poszterek, de tényleg!)
Egyedi ötletek: 2

chicken-icon.png
Egy részt a hely túl sokat hibázott ahhoz képest hogy már ideje rajta vannak a palettán, viszont a hibakezelésük nem hagyott sok kivetni valót maga után. Kaptunk egy ingyen kupont abba a szobájukba amelyikbe eredetileg mentünk volna (Kéjlak), szóval ingyé szoba, de tény, hogy ez nyomot hagy.
Engem kicsit meglepett a kamerák tökéletes hiánya, a kint ülők azt se tudták, hogy hol járunk, mit csinálunk, mikor kiszóltunk, hogy help kéne, el kellett magyarázni mindent Ádámtól és Évától, ezzel is értékes másodperceket veszítve.
A visszaszámláló is érdekes volt, egy bent hagyott kis méretű visszaszámláló óra amit a nőci indított saját kézzel a bezárás előtt, ami nem állt volna meg ha végeztünk, csak ha lejár sípol, oszt jóvan.
A szoba régen is futott csak másik helyen, ott a férőhely 6 ember volt, itt jó esetben 3 ember elfér a max 4 fős szobában.
A lakatok lakatokat értek, egyetlenegy érdekes megoldás volt, de azzal is találkoztam már másik szobában, szóval semmi igazán nagy hűűűha.

Vissza

Pincebörtön - Zárka (Reloaded)


chicken-icon.png
Gáborral és néhány barátjával (3) voltunk a Pincebörtön Zárka szobájában. Eddig se csalódtam, most se. A szoba rendkívüli egyedi megoldásokkal van tele, nagyon ötletes, jól követhető. Egy profibb csapat gyorsabban is kijut (a másik három emberünknek ez első szabadulás volt), nekünk 4:49 maradt hátra a 60 percből és 2 segítséget kértünk.
Az átalakítás a korábbi zárkájukhoz képest sokkal jobban sikerült. Több az egyediség benne, nem a szokásos találj egy kombinációt és nyiss lakatot kategória.
Mi mindenképpen ajánljuk, nagyon jó móka.
Értékeljünk (0-5):
- Nehézség: 3
Nem vészes, kijutni esélyes, viszont vannak benne furfangos elemek
- Látvány: 3
Az előző verziónak jobban szimpla zárka érzete volt, ez inkább egy ráccsal elválasztott iroda, olyan, mintha összevonták volna a Zárkát és az Őrszobát, csak ebben még ágy sincs szerencsétlen raboknak.
- Egyedi ötletek: 5
Nem egyszerű számzárak meg kulcsos lakatok tömkelege, sok saját ötletű megoldás van a részletekre, és mondjuk van egy amiben már a Code13-ban is találkoztunk, de attól eltekintve teljesen szuper.
Ajánljuk.

Vissza

MindQuest - Mátrix


sasy.png
A szoba 10-ből 11-es, zseniálisan van összerakva, nagyon profi. Két teremből áll, mindkét szoba játszik végig, nem az van, mint általában vagyis hogy amelyik szobát elhagyod, azt el kell felejteni. Amit el is mond a moderátorsrác az elején: vannak gonosz helyre elrejtett nyomok, úgyhogy mindent jó alaposan át kell nézni, akár többször is. Nincsenek benne fölösleges elemek, amit megtalálsz, használni fogod egészen biztosan (lol, /spoiler, mert lehet, hogy hazudok ).
Ami még külön jó volt a kreatív feladatokon kívül, hogy mind a négyen mind az ötvenegynéhány percet végigjátszottuk, nekem összesen talán 3-4 perc volt, amikor nem kellett semmit csinálnom, de akkor is éppen agyaltam egy feladványon.
Összességében nagyon ajánlott szoba, bőven megéri az amúgy picit borsos árát (10k volt, nem kuponnal mentünk).

Vissza

Észvesztő - I. Pálya


chicken-icon.png
Észvesztő I. pálya teljesítve Kristóf, Angyal és Tojcsi társaságában.
Akkor lássuk a kritikát részemről.
A szobának kifejezett tematikája nincsen, de amit magában rejt, az bőven kárpótol ezért a lényegtelen kis apróságért. Az eleje nehezen indult helyenként, de amint megküzdöttünk egy apró szervezőbakival mintha megtáltosodtunk volna. A látvány helyenként zseniális volt, a feladatok nagyon kreatívak, egy szó mint száz: megéri.
Értékeljünk:
- Nehézség: 3
Alapvetően nem egy könnyű szoba, kell a csapatmunka és a mindenre felkészültség.
- Látvány: 4
A berendezés és a dekoráció nem mindennapi.
- Egyedi ötletek: 4
Nagyon sok egyedi megoldással találkoztunk feladatok terén ami abszolút pozitívum.
Summa summarum: mindenképpen ajánlott!

Vissza

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr457023147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása