2014. december 21. 22:30 - Csibussz

Escaper - SafeHouse

>> Bezárt <<

radio_vege_1_kicsi.jpg

Játékidő: ~65 perc
Kapacitás: 2-5 fő
Alap ár: 
     • 10 000 Ft - 3-5 fős csapat esetén
     •   6 000 Ft - 2 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek: 
    • 7 000 Ft - Esc-Apes kedvezmény
                        Az időszakos >>szórólapot<< keresd Facebookon!
Honlapcím: http://escaper.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Escaperhu


November 25-én, majdnem egy hónappal ezelőtt bukkantam rá az örömhírre: Nyertünk egy ingyen játékot! A sok 10402614_375101685991580_8996188289985659834_n.jpgmegosztás közül Vikiét emelték ki elsőként, így ő, és ez által a csapatunk kapta az ingyen kört. Új szoba, érdekes, poszt-apokaliptikus tematikával, így hát gyorsan összejött az érdeklődő, 5 főnyi csapat. Az időpontot is relatíve gyorsan le tudtuk egyeztetni, az volt a fontos, hogy még idén ki akartuk próbálni. 

Mikor eljött a nagy nap, sikerült azt is megérni, hogy mindenki közel időben, pontosan azon a helyen volt, melyet előre megbeszéltünk. Így hát Sasy-val sasy.png, Mazsival mazsi.png, Gáborral gabor.png és Vikivelviki.png elindultunk a hely felé. Elfelejtettem megnézni indulás előtt, merre is kell menni, de hála a jó égnek Viki készült, így teljesen simán odataláltunk a Kálvin tér környékén lévő lakásba.

Belépésünk után Péter, az operátor, alias Játékmester üdvözölt minket, puhatolózott kicsit, hogy ki milyen vén 10687220_375101652658250_9034551748184639272_n.jpgróka, majd aláíratott velünk egy felelősségvállalási nyilatkozatot, ahol közösen megegyeztünk, hogy neki vesék, nekünk tüdők kellenek, szóval már a játék elején a tetőfokára hágott a hangulat egy "kis" sütizés és nevetés közepette.

Miután mindenki újra légzőképessé vált, Péter elmesélte nekünk a történetet, hogy hol is vagyunk, kik is vagyunk, mi is a feladatunk, ezt én itt át is másolnám a honlapjukról, szerintem nagyon jól lett összeszerkesztve:

Túlélők vagytok. Az emberiség a kipusztulás szélére került. Földi egyeduralmának vége. Nincsenek többé nemzetek, országhatárok, elektromos hálózat vagy világháló. A fertőzés teljesen váratlanul söpört végig a túlnépesedett nagyvárosokon, majd a szórványosabban lakott részeken és az utolsó híradások szerint egyetlen kontinens sem maradt ki pusztításból.
Hosszú hónapok teltek el. Készleteitek mostanra kifogytak és a felszínre kényszerültök. Elvadult állatok, fegyveres fosztogatók, fertőzöttek és a karbantartó személyzet hiányában halálos veszélyeket rejtő ipari körzetek keresztezik utatokat.
Mégis hová mehetnétek?
Kihez fordulhattok segítségért?
Hogyan fogjátok túlélni az elkövetkező napokat egy olyan világban, ami nem szolgája többé a túléléseteket?...
...Egy napon aztán sikerül elfogni egy ismétlődő rádióadást. A felvétel a tengeren rekedt kereskedelmi és katonai flották egyesüléséből létrejött új kormányzatról beszél.
Az Egyesült Föld nevű szervezet katonája egy Budapest belvárosában található menedékbe invitál benneteket, ahol feltölthetitek a készleteiteket és további eligazítást is kaphattok. Az újrakezdés reményében útra keltek...

Ezen a ponton kaptuk az apró sugallatot, hogy ez a szoba nem olyan lesz, mint amilyenből néhányan már tucatján is túl vagyunk, ugyanis jelen esetben a rendelkezésünkre álló idő tőlünk függ. Itt nem csak a megoldásokat, az időt is gyűjteni kell. Ez határozottan felkeltette az érdeklődésünket, úgyhogy már izgatottan léptünk be...

...53 perccel és kb 18 másodperccel később részben vigyorogva, részben a fejünket fogva léptünk ki. A végére nagyon elfáradhattunk, <egófényezés> vagy csak én nem voltam bent a végső dolog megszülésénél </egófényezés>, de alig tudtunk kijönni azon az ajtón. Az eleje nagyon pörgött, sokakat lenyűgözött a szoba 10393963_375101665991582_2931403827398856626_n.jpgváltozatossága, kreativitása és újszerűsége, de a végére kicsit elkavarodtunk talán, úgyhogy nem volt könnyű dolgunk. Meg kell hagyni, hogy nem mindennapi szobával volt dolgunk. Kedvenc feladatom sajnos nem részletezhetem, de annyit leírhatok, hogy volt bent egy olyan feladat, melyet én még nem láttam sehol, és szerelem volt első látásra. Kicsit önző módon senkit nem engedtem a közelébe a megoldás alatt, mely azért jó ideig futott a játékban, de remélem nem hagyott az elzavartakban rossz szájízt a dolog, egyszerűen rajongtam érte, én akartam befejezni. Aki elmegy ebbe a szobába, kis körbenézés után azonnal rá fog jönni, hogy miről beszélek. Eléggé adja magát.

Ezen felül őszintén szólva nem tudok mást mondani, csak annyit, hogy végre! Hosszú idő után találkoztam egy olyan szobával, mely ki bírt váltani belőlem egy plusz érzelmet is! Általában a céltudatosság, kalandvágy, felderítés izgalma, ilyenek szoktak kavarogni bennem, de most végre egy résznél éreztem mellé még mást is, de kellemes úton-módon. Maradjunk annyiban, hogy egyet értek azzal, amit a honlapjukon is írnak: "14 év felett bárkinek, 14 év alatt szülői felügyelettel."

Ennyi ajnározás után lássuk is az értékelést: 

Játékmester

chicken-icon.png sasy.png mazsi.png gabor.png viki.png

5  

5   

5  

5  

5   

Péter nagyon kedves, jó humorérzékű embernek bizonyult, és ami külön tetszett nekünk, amellett, hogy mindent érdekesen és közvetlenül, határozottan fejtett ki, amikor úgy látta, hogy kell, pont jókor, pont jó segítségeket adott nekünk. Külön köszönet azért a fergeteges hahotáért, melyet részben Gábornak, részben Péternek köszönhetően összerittyentettünk az elején, valamint a játék utáni kellemes traccspartiért. Egyszerűen nem találtunk kivetni valót, hogy Mazsit idézzem: "Kevés jobb fej játékmesterhez volt szerencsém, ha egyáltalán volt, csillagos ötös! (Meg, hogy megkínált szörppel/vízzel, eddig példátlan. Pozitívum!)"

Flow

chicken-icon.png sasy.png mazsi.png gabor.png viki.png

5  

4   

5  

5  

5   

Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat bent, mindig volt valami, ami lekötötte az egyes embereket, egyedül Sasy volt kicsit talán feszélyezettebb egyes helyeken a fényviszonyok miatt, és neki alkalmanként teljesen nem állt össze, mikor mit kellene csinálni, de ezt leszámítva pörgős játék volt, sodort magával mindenkit, a látvány is dobott rajta, hogy az időnk rajtunk múlt, meg pláne.

Story

chicken-icon.png sasy.png mazsi.png gabor.png viki.png

5  

3   

5  

4  

4   

A történet maga zseniális, többünket a benti berendezés is teljesen ebbe rántott bele. Sasy érezte kicsit úgy, hogy mesterségesen van beleszuszakolva a történetbe, szerinte kicsit több díszlet elfért volna, de ez már nem ehhez a ponthoz tartozik. Ami magát a történetet és a szoba hangulatát illeti, szerintem abszolút szuper volt. Főleg a "későbbi bevezető" dobott nagyot a hangulaton és rántott bele sokunkat a sztoriba. 

Nehézség

chicken-icon.png sasy.png mazsi.png gabor.png viki.png

5  

4   

5  

5  

5   

A szoba nehézségi szintje nagyon tetszett a csapatnak. Meg kell dolgozni azért, hogy kijuss, de nem állít eléd lehetetlen feladatot. Kevésbé rutinos csapat nem biztos, hogy olyan könnyen kijut, de ettől függetlenül abszolút ajánlott mindenkinek, aki nem idegenkedik a poszt-apokaliptikus hangulattól és a kihívásoktól. Nagyon szépen, párhuzamosan fut a játék, Gábor szerint nagyon is sok szálon, így véleménye szerint nem igazán bölcs döntés ide 2-3 fős csapattal menni, bár bátraké a szerencse, de itt meg kell majd küzdeniük a szabadságukért.

Feladatok kreativitása

chicken-icon.png sasy.png mazsi.png gabor.png viki.png

5  

5   

5  

5  

5   

Viki: "Ha valaki játszott már online escape the room típusú játékkal, akkor egy az egyben azt fogja visszaadni. Nagyon örültem, hogy bizonyos dolgok kreatívan voltak elrejtve - ezt eddig nagyon sok helyről hiányoltam és külön öröm, sikerélmény volt így egy csomó dolgot megtalálni."
A másik oldalon, Gábor szerint viszont túl sok volt a keresősdi, és ha nem lett volna velünk pár olyan ember, aki szisztematikusan áttúrja a szobát, akkor még mindig ott ülnénk a szoba közepén, a fejünket a tenyerünkbe támasztva, és néznénk ki a fejünkből, hogy most mi legyen. Viszont azt ő is elismeri, hogy amit elrejtettek, azt hihetetlen mód jól rejtették el, valamint a feladatok kialakítása is egyszerűen zseniális volt. Mindenki azt a központi feladatot emlegeti ennél a pontnál lelkesen, melyet én stoppoltam. Nem véletlenül!

Látványvilág

chicken-icon.png sasy.png mazsi.png gabor.png viki.png

5  

4   

4  

4  

5   

Gábor szavaival élve: "Lepukkantságot megcsinálni látványilag nem igazán kihívás." Ettől eltekintve a hangulat és a berendezettség abszolút el volt találva. Ugyan Sasy-nak hiányzott a harmóniájához még egy pár gázmaszk vagy szakadt gumicsizma, Mazsi még fel tudná kicsit tuningolni a szobát, de utána sorban elkezdték emlegetni a különféle látványelemeket, melyek meg kifejezetten tetszettek nekik, hogy mennyire belepasszolt, hogy mennyire jól lett megoldva. Összességében nagyon hangulatos (nem hittem volna, hogy ilyet fogok mondani valaha egy poszt-apokaliptikus szobára), nagyon összetett látványvilágot hoztak össze. Külön tetszett nekünk az egyik látványelemhez fűzött kis történet a játékunk utáni traccsparti alatt. És végre! Az a plusz érzelem! Végre!

Összesítve tehát:

chicken-icon.png sasy.png mazsi.png gabor.png viki.png

30 

25  

29 

28 

29  

 

Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:  

94 %


Összegzésképpen, ez ugyan egy újonnan nyitott szoba, de ha nem nyílt volna meg, sokat vesztett volna vele a szabadulós kultúra. A megközelítése pofonegyszerű, a szoba maga már nem annyira, de kihívás nélkül nem is élet az élet, itt akad néhány bőven! Már várjuk a következő szobát! Nagyon!

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

radio_vege_1_kicsi.jpg

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr387005691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása