2014. november 17. 22:30 - GaI3or

Exit the Room - Mind-Boggling

Értékelés: 40 %

exittheroom_mod_kicsi.jpg

Játékidő: ~60 perc
Kapacitás: 2-5 fő
Alap ár: 
     • 7 900 Ft

Kedvezménylehetőségek: 
     • 5 990 Ft - ExitGames.hu kupon
Honlapcím: http://exittheroom.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/ExitTheRoom


Hogyan is szokás egy kívülálló laikusnak röviden és tömören bemutatni a szabadulós szobák világát? Bezárnak egy szobába, oszt gyere ki onnan! Az Exit The Room-nál jártunk.

A helyszín egy belvárosi régi pince helyiség, ahová könnyen odataláltunk Csibével és három külsős társunkkal. A megérkezés utáni ronda ügyek befejeztével (lásd piszkos anyagiak, telefonálás a nagy fehér kagylónak és hasonló rondaságok) elkezdődött a tényleges program. Mint mindenhol, itt is természetesen a szokásos felvezetéssel, tudnivalókkal kezdtünk. Ez viszont, miután nemleges válaszok érkeztek a „Van-e kezdő a csoportban?” kérdésre, hamar 15 másodpercesre rövidült, és már bent is voltunk a szobában.

Bent nem volt igazán kivehető se story, se tematika. Vagy ha igen, akkor tényleg én kérek elnézést, de akkor jól sikerült elbújtatni. De nem is ez tűnik a szoba fő vonalának, inkább feladatcentrikusan lett berendezve, ami nem is feltétlen volt gond. Csak egy-két tárgy volt fura egymás mellett, mintha Puffin lekvár lenne egy fénykard mellett, de spoilerezés miatt maradjunk is ennyiben. Mindezeket konstatálva haladgattunk szépen a feladatokkal, míg pár kisebb segítséggel ki nem végeztük a rejtvényeket. És pont annyi is volt, amennyit a hely neve is sugall. Kijutottunk a szobából. Se több, se kevesebb.

És íme a pontjaink:

Játékmester

gabor.png chicken-icon.png

2    

2    

A felvezetésnél egy kicsit talán nem is tudom… több… mondjuk kommunikációra, vagy netán lelkesedésre számítottunk. Bár azt mindenféleképpen hozzá kell tenni, hogy 20:30-as időpont volt. Ha úgy látta, kérés nélkül segített. Viszont konkrétan a megoldással, nem rávezetéssel, ami fura volt.

Flow

gabor.png chicken-icon.png

3    

3    

Nem igazán izgultunk azon, hogy… igazándiból semmin. Haladgattunk a feladatokkal, ökörködtünk, de nem volt meg az az érzés, hogy „nem érdekel, hogy itt mászkál meztelenül Olivia Wilde, most ezt akkor is kitalálom!”

Story

gabor.png chicken-icon.png

1    

0    

Hacsak nem a takarítók voltunk, akkor nem igazán volt. De ez nem is lételeme ennek a műfajnak, csak az a bizonyos plusz.

Nehézség

gabor.png chicken-icon.png

2    

3    

Két-három fejtörősebb feladat volt, a többit a rutinszerű/keresgélős kategóriába sorolnám. Kevésbé tapasztaltabbaknak ideális. Ami viszont igencsak tetszett, hogy a feladatok összeállítása nem a sok helyen megszokott teljes linearitás elvét követte, így volt, hogy külön-külön mind gondolkodhattunk máson.

Feladatok kreativitása

gabor.png chicken-icon.png

2    

3    

Ha valaki játszott már gépes játékokkal, avagy megfordult már pár szobában, akkor a többségükkel már találkozhatott.

Látványvilág

gabor.png chicken-icon.png

2    

1    

Maga a pince állapota és a bútorozottság hiánya nem teszi családiassá, de egy lebukott, üldözött CIA ügynök megbújna itt.

Összesítve tehát:

gabor.png chicken-icon.png

12    

12    


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:  

40 %


Szóval bezártak, oszt kijöttünk. Mindent összevetve kezdőknek érdemes lehet kipróbálni, itt mindennel találkozhatnak, ami alap. De ha valaki különlegesebb élményekre vágyik, a klasszikust idézve, "Kérem a következőt!"

exittheroom_mod_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr766911571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása