2015. február 03. 22:30 - Csibussz

Logikamra - WonderGround

Értékelés: 89 %

foto_mod2_kicsi.jpg

Játékidő: 80 perc
Kapacitás: 2-5 fő
Alap ár:
     • 10 000 Ft - 5 fős csapat esetén
     •   9 000 Ft - 4 fős csapat esetén
     •   7 800 Ft - 3 fős csapat esetén
     •   6 400 Ft - 2 fős csapat esetén

Kedvezménylehetőségek:
     • 6 500 Ft - Esc-Apes kedvezmény >>szórólap<< felmutatásával
Honlapcím: http://www.logikamra.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Logikamra

Nézegettem a szabadulós Repertoár táblázatunkat, hogy ki kivel nem volt még szabadulni, és akkor találtam rá erre a csapatbontásra. Sasy sasy.png, Kristóf Music-icon.png, Tojcsi rss-icon.png és Angyal angel-icon.png. Mindig valamelyikük hiányzott, mikor a másik hárommal mentem valahova, így gondoltam egyet, és megkérdeztem, volna-e kedvük egy közöshöz, hogy ezt is kipróbáljuk. Volt. Tanakodtunk, hogy hova is menjünk, végül úgy döntöttünk, hogy kemények vagyunk, foglaljunk időpontot a Logikamrába, majd mi megmutatjuk, hogy kell szabadulni! Önbizalomban nem volt hiány.

Én már hónapok óta szemeztem a Logikamrával, de valahogy eddig még nem mertem felhozni a körülötte keringő kijutási arányok miatt. Több helyen is feltüntetik, hogy a WonderGround pályán 45%, a Team Börtön pályán pedig 23% a kijutási arány. Ez első ránézésre elég ijesztően hangzott, pláne azok után, hogy a BezárLak Vegas pályáról elsőre nem jutottunk ki.

No de akkor majd most innen! Fel is tettem a kérdést, hogy akkor melyik legyen, csatoltam mellé a Logikamra saját készítésű értékelését is, miszerint:

WonderGround

Team Börtön

Meglepetés: 10/9 Meglepetés: 10/6
Reszketés: 10/1 Reszketés: 10/3
IQ-próba: 10/8 IQ-próba: 10/10
Ügyesség-próba: 10/8 Ügyesség-próba: 10/7


Engem a WonderGround javára úgy igazán az befolyásolt, hogy a reszketés faktor mindössze 1-es. Emellett persze sokat nyomott a latban az is, hogy a meglepetés és az ügyesség faktor magasabb, mint a másik pályán. A csapat összejött, a megállapodás megszületett, irány a hely!

Mikor odaértünk, egy mosolygós hölgy fogadott minket, majd később előkerült egy úriember is, aki rögtön üdvözlésünk után azzal kezdte, hogy: ugye nekünk van az a blogunk, látta, hogy jövünk, és érkezésünk előtt gyorsan felporszívózta a szobát, nehogy aztán emiatt írjunk rosszat róluk.
Jót nevettünk ezen az érdekesen vicces fogadtatáson.

padlock.pngKi voltak téve az előtérben mindenféle-fajta lakatok, hogy az emberek tudják gyakorolni a játék előtt a kinyitásukat, megláttam a kedvencünket is, amelyik miatt az egyik esetben bent ragadtunk. Gyorsan megkértem pár csapattársam, hogy nézzék meg, és tanulmányozzák, mert nem szeretnék amiatt bent ragadni újra.

Ezenközben még eseményünk is volt ma, Sasy elérkezett a csapaton belüli huszadik szabadulásához. Ezen alkalomra készülődve csináltattam kitűzőket, melyeket a pólónkra tűzhetünk, 10, 20, 30 stb. kategóriában. Ebből mindenki, aki már elhagyta a tízet, kapott egy 10-est, Sasy pedig kiegészíthette a saját gyűjteményét egy 20-assal is. A 30-as küszöbön egyelőre még csak én vagyok túl, de ha ilyen iramban gyűjtjük a kijutásokat, hamarosan több harmincas kitűzőre is szükség lesz.

Egy rövidke bevezető és szerszámkiosztás után kezdetét vette a játék. Ők izgultak a csapatunkért, mi izgultunk a szobájukért. Én, kicsit pesszimistább lévén, annak szurkoltam, csak jussunk ki, mások rekordokat akartak döntögetni. Végül kiegyeztünk egy döntetlenben, a Logikamra dicsőségfalán a harmadik helyben, 46 perc teljesítési idővel. 

Értékeljünk!

Játékmester

chicken-icon.png

sasy.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

5  

5  

4  

4  

4  

Egyik játékmesternek se volt túl sok dolga velünk játék közben, és a játékunk előtt is, után is nagyon kedvesen és kommunikatívan fogadtak bennünket. Egyetlen egy visszarendezési baki esett meg, de az is eltörpült a pálya milyensége mellett, plusz annyi mindent nem befolyásolt. 

Flow

chicken-icon.png

sasy.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

5  

5  

5  

5  

5  

Kristóf szavaival élve: "Fú, az hibátlan!" Amint beléptünk az ajtón, egyből szembetaláltuk magunkat valamilyen feladattal, majd a játék közepén sem unatkozott senki, a végén pedig pláne nem. Mindig mindenkinek volt valami tennivalója, gondolkodnivalója, az idő meg úgy szállt, mintha kergetnék, észre se vettük.

Tematika

chicken-icon.png

sasy.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

3  

2  

3  

3  

3  

Legnagyobb sajnálatunkra itt se találkoztunk kerettörténettel, konkrét tematikát se tudtunk köré építeni, így abból indultunk ki, amit a név sugall, így már sikerült valamit találnunk. CsodaTerület. Tény, ami tény, tele volt kisebb csodákkal az egész pálya, így nyugodt szívvel adtuk legtöbben a Tematikára adható max 3 pontot. Kristóf úgy fogalmazott: "Tényleg eléggé el voltam varázsolva."
Egyedül Sasy adott csak kettőt, neki annyira nem tükrözte a szoba a címet, ő szeretett volna másikat adni inkább neki. Mikor nem tudott példát mondani, benyögtem, hogy DungeonGround. Na ez már tetszett neki. 

Nehézség

chicken-icon.png

sasy.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

5  

4  

5  

5  

5  

Újfent Sasy adott kicsit kevesebbet, de az összhatáson nem tudott sokat változtatni. Tény, hogy a kijutási arány nem a legnagyobb, de úgy gondoljuk, hogy ez a pálya bőven teljesíthető, és az időt is kihasználja egy közepes tapasztaltságú csapat esetén. Ezen felül még elég változatos is, akad szép számmal logikai és ügyességi játék is, aminek következtében mindenki könnyen megtalálhatja a szívének, vágyának megfelelőt.

Feladatok kreativitása

chicken-icon.png

sasy.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

5  

5  

5  

5  

5  

Egyöntetű ötös pontzápor. Változatosabbnál változatosabb feladatokkal találkoztunk, nem spóroltak az ötletekkel, és találtunk egy-két olyan elemet is, mellyel álmomban se gondoltam volna, hogy fogok találkozni. Szájtátva néztem egyik-másik helyen.

Látványvilág

chicken-icon.png

sasy.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

5  

5  

5  

4  

5  

Be kell vallani, az elején nem nagy szám. De ahogy halad az ember egyre beljebb és beljebb, na az már valami! A legbelső rész már tényleg felért egy csodával. Nagyon szép kialakítás és fantasztikus ötletek.

Összesítve tehát:

chicken-icon.png

sasy.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

28 

26 

27  

26 

27 


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

89 %


Ha jól látom, át kell írni a TOP 10-es listánkat is, mert ez a szoba ezzel a százalékkal bizony kiszorított egy másikat a legjobb tízből. Nekünk fantasztikus élmény volt, csak ajánlani tudjuk mindenkinek, aki csak kedvet kapott hozzá! Megközelítést tekintve nincs eldugott helyen, de ha azon lenne, akkor is megérné felkutatni. 
Márciusban kipróbáljuk magunkat a másik szobájukon is, ahol csak 23% a kijutási arány. Szurkoljatok értünk!

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

foto_mod2_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr877138529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása