2015. szeptember 29. 22:30 - Csibussz

Jusski - Szalmalovag

Értékelés: 88,7 %

szalma03_jo.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-6 fő
Alap ár:
     • 8 000 Ft - 2 fős csapat esetén

     • 12 000 Ft - 3-6 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek:
     • 5 000 Ft - 2 fő esetén online foglalásnál
     • 8 000 Ft - 3-6 fő esetén online foglalásnál
     • 6 500 Ft - csapatlétszámtól függetlenül, ha már az egyik szobát próbáltátok
Honlapcím: http://jusski.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/jusski

Kihíváskedvelő csapat lévén amint megláttuk, hogy az egyik szoba versenyt hirdet egyetemisták körében, 03.bmpráadásul egy Trófeás vacsi a főnyeremény, azonnal lecsaptunk a lehetőségre. Amilyen gyorsan csak tudtuk, összeszedtük a csapatot (Kristófkristof.png, Tojcsitojcsi.png, Mazsimazsi.png, Angyalangyal.png, valamint jómagamcsibe.png), és már rá is repültünk az első alkalmas időpontra, mely mindenkinek megfelelt.

A dátum közeledtével kiderült szépen lassan, hogy az első 3 helyezettnek járó díjak közül nem mindenki az ingyen vacsit tartaná kitűzendő célnak. Mazsi nagyon szemezett a gokart lehetőségével, néhányan a harmadik helyezettnek járó bowlingozást is csábítónak tartották, de a végére azért mégiscsak az All you can eat vacsora tűnt a legszimpatikusabbnak, úgyhogy elhatároztuk, hogy szélvész sebességgel fogunk kiszabadulni, és 02.bmplehetőséget sem hagyunk a többieknek, hogy elorozzák hőn áhított lakománkat.

Elérkezett végre valahára a 29-e, és "kis" kóválygás után oda is találtunk a helyszínre. Megérkezésünkkor egy hölgyemény és egy fiatalember fogadott bennünket. Elmondták nekünk a tudnivalókat, majd bevezettek minket egy videószobába, ahol megtekinthettük a szabályzat videósított és viccesített változatát, valamint az előtörténetünkről alkotott kisfilmet. Röviden és tömören:

Mentsétek ki a Szalmalovagot a vár tömlöcéből, és vele együtt – kijátszva a vár őreit – meneküljetek ki a Fekete Lovag karmai közül!

Miután mindenkiben kialakult a küldetéstudat, és már alig vártuk, hogy kiszabadíthassuk szerencsétlen lovagot, nyílt az ajtó, és beléphettünk a tömlöcbe...

...majd 32 percnyi fejtörés és rohangálás után sikerült kimenekítenünk a mi hős Szalmalovagunkat 01.bmpa gonosz Fekete Lovag karmai közül.

Reménykedünk benne, hogy ez a teljesítmény elég lesz ahhoz, hogy mentőakciónkat egy lakoma keretein belül ünnepelhessük meg. Szurkoljatok értünk Ti is! 

Lássuk akkor a játék értékelését!

Játékmester

csibe.png

kristof.png

tojcsi.png

mazsi.png

angyal.png

4   

4    

4   

4   

4   

Az úriember már az elején felhívta rá a figyelmünket, hogy a hölgyemény, akinek a gondjaira lettünk bízva, még tanuló fázisban van. Kicsit látszott is rajta az alapvető rutintalanság, de ez olyan dolog, amibe bele lehet jönni. Nagyon kedves volt, és segítőkész, bár amikor segítséget kértünk egyszer, a csapat nem igazán értette meg elsőre, hogy mit is szeretett volna átadni nekünk. Utólag, mikor már kint voltunk, jöttünk rá, hogy mivel és mire is akart utalni.
A videós kalauz viszont egyenesen zseniális volt. A szokásos tételeket dolgozta fel, miszerint nem kell semmilyen fegyver, szerszám, fizikai erő vagy tudatmódosító szer a szoba teljesítéséhez. Az úriember, akit még kint láttunk, ő játszotta el határozottan mulatságos közegben a dolgokat, így garantáltan mindenkiben nyomot hagyott, hogy mit NEM szabad. Ügyes húzás!

Flow

csibe.png

kristof.png

tojcsi.png

mazsi.png

angyal.png

5   

4    

4,5  

4   

4   

Ennél a pontnál többeknek is akadt egy aprócska gondjuk. A nehézségnél is fogjuk még taglalni, de itt is muszáj megemlíteni. Ez a szoba 5 emberre, véleményünk szerint, kevés feladatot tartalmaz. Kezdők, középhaladók esetén 4, haladók esetén szerintünk maximum 3 főt bír el. Ezért eshetett meg, hogy többen is kevesebb pontot adtak, mert néhányan csináltuk a feladatokat, a többiek meg mire észbe kaptak, már a játék utolsó feladatánál jártunk, és ők alig csináltak valamit, csak nézték az össze-vissza rohangáló elmosódott foltokat. Ennek ellenére őket is beszippantotta azért a szoba hangulata, és ők is igyekeztek kivenni a részüket a dolgokból, csak egyszerűen mire kellőképpen beleélték volna magukat, már vége is lett a játéknak.

Story

csibe.png

kristof.png

tojcsi.png

mazsi.png

angyal.png

5   

5    

5   

5   

5   

A történet minden kétséget kizárólag a helyén volt. A korábban már említett videós bevezetés meg egyenesen fantasztikusra sikerült. Mindannyian nagyon élveztük, miközben néztük. Igen részletesen sikerült kidolgozniuk, és ezt a videóban megfelelő képi eszközökkel és a szobában készült felvételekkel is megspékelték. A játéktér hangulata is teljesen passzolt a történethez, egy szó, mint száz, tökéletes!

Nehézség

csibe.png

kristof.png

tojcsi.png

mazsi.png

angyal.png

3   

4    

4   

3,5  

2,5  

Igen! Itt jön ki megint csak, hogy sajnos a szoba nem tartalmaz elég feladatot nemhogy 6, de még 5 emberre sem. Bár tény, ami tény, a feladatok eloszlása, hogy melyik mikor jön elő, nagyon szépen volt kialakítva. Körülbelül még három vagy négy feladat ha lenne bent, akkor szerintünk még jobban ki tudná tölteni a játékra szánt 60 percet. Így viszont, ha nem akadtunk volna meg a végén (persze, hogy túlbonyolítjuk a dolgokat az utolsó feladatnál, mert miért ne?), 20-25 perc alatt kint lehettünk volna a lovaggal a karjaink közt.

Feladatok kreativitása

csibe.png

kristof.png

tojcsi.png

mazsi.png

angyal.png

5   

5    

5   

5   

5   

Ami zseniális, az zseniális! Meg kell hagyni, kevés helyen találkoztunk eddig olyan szép, környezethez hangolt, változatosan logikai és ügyességi játékokkal kombinált, érdekes és egyedi feladat-együttessel, mint itt. A megoldandó feladatok igen nagy száma mondhatni teljesen egyedi, és nekem különösen tetszett, ahogy az alapjáraton nem túl nagy térből hatalmas játszóteret varázsoltak rendkívül szép és szintén egyedi technikai megoldásokkal.

Látványvilág

csibe.png

kristof.png

tojcsi.png

mazsi.png

angyal.png

5   

5    

4,5  

5   

5   

Nekem személy szerint, mikor beléptem, a szó szoros értelmében leesett az állam. Mazsival beszélgettük a játék után, hogy ez a szoba, már ami a hangulatot és a díszletet illeti, már-már szinte vetekszik azzal a szabadulószobával, melyet a mai napig, azok közül, akik már végigjátszották, majdnem mindannyian a non plus ultraként emlegetünk. A berendezés, a világítás, a szalmabálák, mind meggyőztek. Egyedül Tojcsinak volt egy olyan halovány megérzése, hogy neki mintha hiányozna valami, de ő se tudta megmondani igazából, hogy mi. 

Összesítve tehát:

csibe.png

kristof.png

tojcsi.png

mazsi.png

angyal.png

27  

27   

27  

26,5 

25,5 


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

88,7 %


Hát szabadulók! Ez a szoba 3-4 fővel egy élmény tud lenni. Egyedül az elhelyezkedése kicsit szerencsétlen, hiszen kint van a Savoya Parkban, de ha azt nézzük, a közlekedés elég közvetlen, odatalálni nem kifejezetten nehéz (bár nekünk külön érdemünk, hogy sikerült eltévednünk, nem baj), és ha már ott vagy,  visszacsöppenhetsz a középkor varázslatos rejtelmeibe egy izgalmas játék erejéig

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

szalma03_jo.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr87870162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása