2014. december 08. 22:30 - Csibussz

LG Időkapu

>> Időszakos <<

lg_idokapu_mod_kicsi.jpg

Játékidő: 30 perc
Kapacitás: 2-4 fő
Alap ár: 
     • 0 Ft - Ha végigjátszod a honlapjukon lévő Online Játékot

Honlapcím: http://idokapu.lg.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/LGMagyarorszag

terkep.JPG

 

Vikinek köszönhetően már egy ideje figyeltem az LG egyik aloldalán egy visszaszámlálást valami ingyenes 7ak6tezyq1jnlakesvgp244.jpgmobil szabadulós játékhoz, végül letelt az ott feltüntetett hátralévő idő, és igaz, hogy a visszaszámláláshoz képest kis késéssel, de csak megérkeztek a további információk. Egy online szabadulós játékot kell végigjátszani ahhoz, hogy foglalhassunk időpontot annak az élő folytatására. Az online játék nem kifejezetten nehéz, de érdekes; az élő játékról ugyanezt tudom elmondani.

Az volt a legviccesebb az egészben, hogy ugyanannyit kóvályogtunk a hely keresése közben, mint amennyi a játékidő maga. 30 percen keresztül módszeresen átvizsgáltuk az összes utcát a nyugati Tesco Express-től a image50.jpgWest End bal oldaláig, mire végre megtaláltuk a kamiont, melyet kerestünk, egy forralt bor árus közbenjárásával.

Vikivel, Sasy-val és Tojcsival a fogadó sátorba belépvén örömmel tapasztaltuk, hogy egy fűtő berendezés van elhelyezve a hely közepén, úgyhogy az első dolgunk az volt, hogy amennyire csak lehetett, közelebb férkőztünk a hívogatóan piros fényhez, hogy megpróbáljuk eltörölni a kinti hideg és a szitáló eső emlékeit. Miután mindenki letette a kabátját, táskáját, hideglelését, bemutatkoztunk, kaptunk egy kis nyakba akasztós, időutazós, logós azonosítót, majd röpke történet és szabályismertetés után beléphettünk abba a bizonyos kamionba, akarom mondani a tudós barátunk titkos szobájába. De ne rohanjunk ennyire előre, én is ismertetném akkor a történetet, mert szerintem nagyon jó lett:

Íme néhány részlet Smart professzor naplójából:

2054. november 11. A visszatérő megérzéseim túlságosan valóságosak ahhoz, hogy kételkedni tudjak bennük. A biztonsági pajzs befejezéséhez még kell néhány nap, de sajnos az idő ellenem dolgozik. A jelek alapján az idegenek tudják, min munkálkodok és biztos vagyok benne, hogy már keresik a rejtekhelyemet is. Felkészültem a legrosszabbra. Az eredeti terveket biztonságba helyeztem. Kedves Megtaláló! Teljesítsd a küldetést. A naplóm a segítségedre lesz.

A professzort az idegenek sajnos elrabolták. Már nem volt elég ideje arra, hogy befejezze művét, és megmentse a Földet. Sorsunk most a Te kezedben van. Teljesítsd a küldetést!

Az online játékhoz:

2054. november 10. Remélem, nincs ellenedre az időutazás, mert a biztonsági pajzs eredeti terveihez vissza kell utaznod a múltba. Az időgép beindításához szükséged lesz a szerkezet indítókódjaira. Itt rejtettem el a lakásban. A naplóm és a high-tech LG eszközök a segítségedre lesznek. Bízom benned! Smart Professzor

Az élő játékhoz:

2054. november 10. Ma befejeztem a biztonsági pajzs terveit, de még nem dőlhetek hátra. Ezeket a terveket el kell rejtenem egy biztonságos helyre. Nem kerülhet az idegenek kezébe. Azzal viszont tisztában vagyok, itt túl kockázatos lenne. Az egyedüli megoldás a múlt…

Smart Professzor visszautazott az időben, hogy ott rejtse el a biztonsági pajzs tervrajzait. Egy high-tech eszközökkel felszerelt LG titkos szobát választott rejtekhelynek, ahol wemioehpqk4wejmxj7nq242.jpgszemélyesen kell megtalálnod a terveket. Az idő sürget, hiszen a tervek egy idő után önmaguktól megsemmisülnek, az időgép pedig több utazásra már sajnos nem használható.

Hála nekünk, a Föld ezúttal megmenekült, bár a helyzet komolyságához képest mi eléggé vidáman és hangosan kacarászva ejtettük meg a mentőakciót. Mint utólag kiderült, aznap mi zártunk a legjobb eredménnyel kijövetelünk időpontjáig, azaz 6 perc 57 másodperc visszamaradó idővel.

Nézzük hát a pontozást, kinek hogy tetszett:

Játékmester

chicken-icon.png sasy.png rss-icon.png viki.png

4  

5  

4  

5  

A játékmester srác nagyon kedves volt, érdekesen ismertette a történetet azokkal, akik nem tudták, milyen alapokra épül a játék, és bent is jókor küldött nekünk apróbb segítségeket, amikor épp szükségünk volt rá.

Flow

chicken-icon.png sasy.png rss-icon.png viki.png

5  

4  

4  

5  

Nagyon fura volt elsőre, hogy minden LG dolgokra épül, így időbe telt, mire ráéreztünk, hogy igazából mit is kell keresni, mit is kell csinálni. Többen is említették pont erre hivatkozva, hogy az eleje kicsit döcögősen ment, de onnantól, hogy belerázódtunk, mentek a dolgok, mint a karikacsapás.

Story

chicken-icon.png sasy.png rss-icon.png viki.png

5  

5  

5  

4  

A játék köré fűzött történet egyszerűen nagyszerű volt, jópofán meg volt alapozva, hogy miért ilyen high-tech a játék.

Nehézség

chicken-icon.png sasy.png rss-icon.png viki.png

4  

2  

3  

3  

Viki szavait idézve: "Itt jön ki az, hogy ki ért a technológiához, és ki nem." Valóban, az egész szoba technikai kütyükből állt, és egyikkel-másikkal mi is elszenvedtünk, mire megtaláltuk, hogy hogyan hozzuk működésbe. Valamint az egész pálya egy szálon futott, nem kellett mellékágakon vergődni (30 perces játéknál mondjuk jó, hogy nem csinálnak eleve 6 szálon futó játékot), és a feladatok nehézsége sem volt nagyon kiemelkedő, amint megvolt egy nyom, szinte azonnal tudtuk hova és hogyan használjuk fel, többen egész könnyűnek jellemezték.

Feladatok kreativitása

chicken-icon.png sasy.png rss-icon.png viki.png

5  

2  

5  

5  

Én úgy vagyok vele, hogy amit ki lehetett hozni ezekből az eszközökből, azt nagy mértékben ki is hozták. Volt közülünk, aki sokallta a kütyüket, volt, aki kevesellte, volt, aki azt mondta, hogy lehet jobb lett volna, ha több kütyüt egyszerre kellett volna használni, de úgy gondolom, 30 perces játékidőnél kellőképp limitáltak a szobakészítők lehetőségei, és amit lehetett, szerintem egész jól ki tudták hozni belőle.

Látványvilág

chicken-icon.png sasy.png rss-icon.png viki.png

4  

3  

4  

4  

A berendezés egész jól összeillett a történettel, és külön pluszpont, hogy mindezt egy kamion belsejében sikerült kivitelezni. Ennél a résznél is érkezett olyan felvetés, hogy jobb lett volna több elektronikai eszköz, más szerint inkább kevesebb kellett volna, és voltak olyan dolgok, amikre számított már egyik másik csapattagunk, hogy majd kell használni, de aztán mégse kellett. Viszont amit kellett, az teljesen szuperül beleillett az előre ismertetett történetbe.

Összesítve tehát:

chicken-icon.png sasy.png rss-icon.png viki.png

27 

21 

25 

26 

 

Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:  

83 %


Összesítve ez egy nagyon jópofán összepakolt szabadulás, bár Sasy szerint inkább egy tech-bemutató volt, egy-két szabadulós elemmel, de ennek ellenére mi nagyon jól szórakoztunk odabent, miközben épp megtámadni készültek minket az űrlények. Pluszpontnak számít az is, hogy nem volt bent egyetlen egy lakat sem. December 14-ig lehet időpontot foglalni, én azt ajánlom, hogy aki teheti, menjen el, nagyon jó szórakozás körülbelül fél órára két forralt bor között!

selfi_mod_kicsi.jpg

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

lg_idokapu_mod_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr966971353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása