2015. március 09. 22:30 - Csibussz

Logikamra - Team Börtön

Értékelés: 61 %

foto_sajat_szin_vignette_kicsi.jpg

Játékidő: 80 perc
Kapacitás: 2-5 fő
Alap ár:
     • 6 400 Ft - 2 fős csapat esetén
     • 7 200 Ft - 3 fős csapat esetén
     • 8 000 Ft - 4 fős csapat esetén

     • 9 000 Ft - 5 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek:
     • 6 500 Ft - Esc-Apes kedvezmény >>szórólap<< felmutatásával
Honlapcím: http://www.logikamra.hu/hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Logikamra

Már a legutóbbi alkalommal, amikor a Logikamra WonderGround pályájáról jöttünk ki, megfogadtuk, hogy 01.pnghozzájuk visszajövünk, és kipróbáljuk magunkat a rettegett Team Börtön pályán is. Kicsit enyhült a félelemérzetünk, köszönhetően a dicsőségfalukon a WonderGround pályán elért harmadik helyezésünknek, úgyhogy ezúttal valamivel lazábban vágtunk neki a dolognak. Tény, ami tény, azért így is eléggé ijesztően hatott (főleg rám) az a 23%-os kijutási arány, de mivel a többiek pozitívan álltak a dologhoz, így én is bizakodóbb lettem. 

Odaértünkkor egy kedves úriember fogadott bennünket, újra végigpróbálgattuk a kirakott lakatok közül az emberpróbálóbbakat, majd ismertette velünk a szabályokat és célunkat, végül beléptünk az ajtón...

... 3... 2... 1...
- Szeretnétek befejezni? Épp nincs foglalás utánatok. Vagy inkább kijönnétek?
- Akkor befejeznénk.
És a 80 perces szintidő után 6 perccel kisétáltak a szabadságot jelentő ajtón. Én elszórakozgattam kedvenc titkosírásom fejtegetésével.

Akkor lássuk az értékelést!

Játékmester

chicken-icon.png

sasy.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

3   

2   

4,5   

4   

4,5  

Az úriember nagyon pozitív kisugárzású volt, viszont az elején egy leheletnyivel talán hosszabbra nyújtotta a bevezetőt, mint az az előzőleg kipuhatolt tapasztalatunk alapján - érzésünk szerint - indokolt lett volna. Valamint egy alkalommal furán jött ki, hogy az egyik szerkezetet próbálgattuk már vagy 15 perce, és bár a megfejtésig még nem jutottunk el, többször is sikerült használnunk, aminek szerintünk a kamerákon is látszódnia kellett. Mégis, mikor segítséget kértünk, ahelyett, hogy valamilyen apró támpontot adott volna a továbbjutáshoz, a szerkezet alapvető működését kezdte el magyarázni nekünk.
Abszolút pozitívumként említhetem viszont, hogy mivel nem volt foglalás utánunk, nem zavart ki minket a szobából, hogy "Hé, srácok, lejárt az idő!" Ellenkezőleg: felajánlotta, hogy ugyan időn túl, de befejezhetjük a szobát, ha úgy érezzük. Örömmel éltünk is a lehetőséggel.

Flow

chicken-icon.png

sasy.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

3   

2   

3,5   

3,5  

3   

A szoba a leírásoknak megfelelően nehéz, és sajnos pont ez a nehézségi szint akasztott meg minket rendkívül sokszor. Az elején lévő "csöppnyi kézügyességet" igénylő játék olyannyira lekötött... két embert, hogy a másik három jó ideig csak támasztotta a falat, és nézett ki a fejéből. A játék későbbi szakaszában is akadtak feladatok, melyek csak egy-két embert kötöttek le, Sasy meg is jegyezte: "éreztem, hogy ' túl sok a szabadidőm ', jobb híján centiről centire néztem át a szobát, ami persze két alkalommal jó ötletnek bizonyult." Én néha csak mentem jobbra, mentem balra, valami tennivalót keresve, de nem mindig sikerrel.

Story

chicken-icon.png

sasy.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

0   

0   

1    

0,5  

0   

Kristóf és Tojcsi szerint érezhető volt valamennyire a Tim Burton életérzés, szerintünk kevésbé, és mivel se börtönhangulat, se egyéb tematika nem járt a szobához, ráadásul még konkrét történet se, így sajnos eléggé alacsonyra sikerültek ezek a pontszámok.

Nehézség

chicken-icon.png

sasy.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

3   

3   

3    

3,5  

4   

Azt kell, hogy mondjam, kifejezetten nehéz szoba. Sok helyen nagyon ötletes, ugyanakkor igencsak emberpróbáló. Tojcsi szerint "Tipikusan a nehézségre épül." Nem mondom, ki lehet jutni, de szabadulónak kell lennie a talpán annak, aki tényleg képes időn belül teljesíteni. Hogy Sasy-t idézzem: "Voltam már nehéz szobában, de ez rendesen megizzasztott, pedig eléggé top-notch csapattal mentünk." 
Viszont ennek a nehézségnek köszönhető a szoba egy hibája is, melyre Kristóf világított rá: "Nagyon izmosra akarták, csak közben elveszett a ' fun ' élmény." Tojcsi pedig nevetve hozzátette, hogy mintha csak azt tűzték volna a zászlajukra: "Szívassuk meg a nagyképű szabadulószoba bloggereket!"
A számok nem hazudnak, 23% az 23%. Melyben mi most sajnos nem voltunk benne.

Feladatok kreativitása

chicken-icon.png

sasy.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

5   

5   

5    

5   

5   

Ebben mindenki tökéletesen egyetért. Zseniális feladatokkal találkoztunk újfent, és nekem kifejezetten örömet okozott, hogy a négy alapelemből (tűz, víz, föld, levegő) nemcsak a jól megszokott levegővel találkoztunk, hanem még egy másikkal is. Sasy-nak akadt egy apróbb javaslata, ezt idézném is tőle: "Amit mindenképpen változtatnék, az a több apróbb segítség elrejtése, a nyomok logikusabb elrendezése, és talán a kevésbé egyértelmű eszközök feliratozása. Ezzel a szoba nem lenne jelentősen könnyebb, viszont kizárhatnánk a szerencse-faktort a játékból, mely abból fakad, hogy ott és akkor éppen valaki látott-e már olyant, vagy épp akkor jól nyúl-e valamihez. ... Nem kell feltétlenül szájba rágni a megoldást, de a vakszerencsére sem szabadna bízni valamit, mert akkor csak rossz szájízzel jön el az ember."

Látványvilág

chicken-icon.png

sasy.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

4   

4   

3    

2,5  

2,5  

A szoba maga nagyon hangulatos volt, eltekintve a konkrét történet hiányától. Bár tény, hogy pont emiatt a történethiány miatt nem adta meg azt a kis pluszt, amikor az ember belép, és a szoba minden várakozását felülmúlja. Kristóf mondta már az utcán, hogy: "Jól nézett ki, csak így nem értettem." Volt egy-két látványelem, mely kifejezetten tetszett a csapatnak, és a mai napig emlegetjük, de ami engem illet, nekem a WonderGround egy fokkal jobban tetszett.

Összesítve tehát:

chicken-icon.png

sasy.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

18  

16  

20   

19  

19  


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

61 %


Hát, szabadulók, aki megérettnek véli az időt egy alapos erőpróbára, az nem értem, miért is nem foglalta még le az időpontját, de aki még kezdőbbnek tartja magát, annak azt javasolnám, hogy várjon még egy kicsit ezzel, nézzen inkább másik, könnyebb szobák után, majd ha már felkészült, mindenképpen gyürkőzzön neki ennek is, mert kreativitás és feladatminőség szempontjából mindenképpen abszolút megéri!

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

foto_sajat_szin_vignette_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr57270179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása