2016. október 29. 23:00 - Csibussz

Időzár - Lélekvesztő

Értékelés: 77,1 %

idozar_lelekzar_mod_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-6 fő
Alap ár:
     • 11.000 Ft - 2-6 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek:
     • 8.500 Ft - Kedvezményes időszakban (H-P 9-15)
     • 9.500 Ft - Diák / Nyugdíjas kedvezmény (min. diákigazolvány / mindenki nyugdíjas)
     • 8.500 Ft - Ajándékutalvány rendelésekor
Honlapcím: http://idozar.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/Időzár-Szabadulószoba

Miután sikeresen megakadályoztuk, hogy az idő a jelenleginél is jobban borsot törjön az emberkék orra alá (az Időzár nevű szobájukban), a Szabadulószobák Éjszakáján belüli rohamunkat folytattuk, és meg is céloztuk a boszorkány tanyáját, aki szövetséget kötött magával az Ördöggel - a Lélekvesztőt.

Mivel a két lefoglalt időpontunk között akadt egy csöppnyi szabadidőnk, kihasználtuk a hely nyújtotta lehetőségeket. Viki bekéredzkedett az operátor hölgyemény mellé, hogy életében először megtapasztalhassa, milyen a kamerák másik oldaláról szemlélni az eseményeket, addig mi Tojcsival és Gerifielddel leültünk egy asztal köré, és kölcsönvettünk egy felkínált kártyacsomagot: elkezdtünk Solo-zni.

Miután jól kijátszottuk magunkat, de ami még fontosabb, a másik csapat, akiknek előttünk volt foglalása, szintén kijátszotta magát (csak ők a Lélekvesztőn belül), történt egy gyors játékmestercsere, újból felvilágosítottak minket röviden a kötelező dolgokról, majd elragadták egyikünket, végül kicsit később minket is betereltek a kapun, ami szinte azonnal ránk is zárult.

Történetünket már a játék keretein belül hallgathattuk meg egy igencsak leleményes hangfelvételen. Ennek zanzásított verzióját olvashatjátok alább:

Kattan a zár, az ajtó bezárul, és egy gonosz, túlvilági kacajt hallotok. A boszorkány lélekvesztőjébe kerültetek. Ördögi lakatok és furcsábbnál furcsább zárak vesznek körül. A boszorkány kacag, ti pedig csapdába estetek. Tudjátok, miért vagytok itt? Mert a boszorkány lepaktált az ördöggel. A lelketek kell neki! Csak akkor juthat újabb varázslatok birtokába, ha lelkeket ad az ördögnek. Minden újabb varázslat ára egy újabb lélek. Az ördög pedig nem válogat. De ne féljetek! Még van remény! Figyeljetek az érzékszerveitekre! A szobában elszórt jelek mutatják, hogyan juthattok ki. Minden megoldással közelebb juthattok a szabadsághoz. Fejtsétek meg a rejtvényeket, és nyissátok ki a zárakat és a lakatokat! Az óra ketyeg. Ha összefogtok, kijuthattok. Ha nem juttok ki, a lelketek elveszett.

8 és fél percen múlt, hogy az Ördög nem marta el a lelkünk, de végül sikeresen kiszabadultunk, a boszorkány pedig hoppon maradt. Elkészítettük az elmaradhatatlan fotót, beszélgettünk még hangyányit, majd felfele véve utunkat, távoztunk a  pincéből.

Lássuk akkor az értékelést!

Játékmester

csibe.png

tojcsi.png

viki.png

paper-mario-icon48.png

4   

4,5  

4,5  

4   

Mivel új játékmestert kaptunk, a pontok is változtak némiképp. Az új játékmester hölgyeményt Viki és Tojcsi szimpatikusabbnak találta elődjénél. Hagyta, hogy az utolsó pillanatig próbálkozzunk, míg el nem szakad a cérnánk, és csak kérésre adott nekünk egy csöppnyi segítséget. Ezt volt, aki jobbnak, volt, aki rosszabbnak találta.

Flow

csibe.png

tojcsi.png

viki.png

paper-mario-icon48.png

3   

4   

3,5  

3,5  

Tojcsi gördülékenyebbnek érezte ezt a játékot, Gerifielddel egyetértve úgy nyilatkoztak, hogy ennek a szobának jobb volt a feladatvezetése. Vikivel mi ehhez a véleményhez annyira nem tudtunk csatlakozni, ő ugyanolyannak találta, néhol akadozósnak, én pedig gyengébbnek éltem meg, és sokkal akadozósabbnak. Nem igazán éreztük azt a lendületet, sok volt az üresjárat.

Story

csibe.png

tojcsi.png

viki.png

paper-mario-icon48.png

4   

3,5  

3,5  

3,5  

A történetet szebben kidolgozták, jól volt előadva. Az még mindig problémánk, hogy belépésünk után hallgathattuk meg, aminek az lett a következménye, hogy a szoba első 10 percében elfelejtettük, mert már az elején sem arra figyeltünk, hanem a környezetünkkel, hogy mit tudunk csinálni, így csak "valami boszorkányos, meg veszejtsük el a lelkünket izé" lett a végkifejlet, amire emlékezni voltunk képesek.

Nehézség

csibe.png

tojcsi.png

viki.png

paper-mario-icon48.png

4   

4   

3,5  

3,5  

Ha mindent megtalálsz, és rájössz egy perc alatt, végig tudsz rohanni egy pillanat alatt a helyen. Ha kicsit figyelmetlen vagy, beletelik majd némi időbe. Úgy vettük észre, itt kevesebb volt a feladat, és az elrejtések is "gonoszabbra" sikerültek helyenként, bár tény, belefutottunk néhány olyanba is, ami előtt megemeljük a kalapunkat.

Feladatok kreativitása

csibe.png

tojcsi.png

viki.png

paper-mario-icon48.png

4   

4,5  

4   

4   

Akadtak nagyon jó ötletek, ezt be kell vallani, viszont a kivitelezés, illetve a megoldásra való utalás sajnos nem minden esetben volt jó. Némelyik alkalommal csak álltunk, és néztük, hogy ezzel most mit kellene kezdenünk, másik pillanatban meg azonnal megvolt a megfejtés. Sokféle feladattal találkoztunk, bár a csapat véleménye szerint inkább a keresgélés dominált.

Látványvilág

csibe.png

tojcsi.png

viki.png

paper-mario-icon48.png

4   

3,5  

4   

4   

Geri szerint egyszerűbb, nincs túlcsicsázva. Nem találni használt bútorokat, nagyiszekrényeket, sokkal igényesebb, mint elődje, viszont Gerifield szavaival élve: "Nem vitték túlzásba". Tojcsi jegyezte meg, hogy igencsak zavaró volt, hogy az egyik fal túloldalán hallottuk a másik csapatot játék közben.

Összesítve tehát:

csibe.png

tojcsi.png

viki.png

paper-mario-icon48.png

23  

24  

23  

22,5 


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

77,1 %


Hogy a lezárást Gerifield szavaival indítsam: "Alapvetően ez egyáltalán nem egy rossz szoba, ha választanom kellene a kettő közül, inkább ezt választanám. Sokkal jobban ki van dolgozva, látszik, hogy erre valahogy nagyobb figyelmet fordítottak. Tehát a másik az már ott van egy ideje, azzal már nem foglalkoznak, ez pedig egy új szoba". Ez már kevésbé az a klasszikus első generációs szoba, sokkal inkább próbáltak változatosabbak lenni, több-kevesebb sikerrel.

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

idozar_lelekzar_mod_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr9811938637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása