2017. december 14. 22:30 - Csibussz

Magic Rooms - Karib Tenger Kalózai

Értékelés: 96 %

geri_karib_mod_kicsi.jpgkarib_mod_kicsi.jpgsasy_karib_mod_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-8 fő
Alap ár:
     • 8 000 Ft - 2 fős csapat esetén
     • 10 000 Ft - 3-4 fős csapat esetén
     • 12 800 Ft - 5-6 fős csapat esetén
     • 14 000 Ft - 7-8 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek:
     • 8 000 Ft - Esc-Apes kedvezmény (Szórólap)
Honlapcím: http://magicrooms.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/magicrooms3

Lejárat a Sobieski János utca felől, egy fekete pincelejárónál.

A Magic Rooms, azt hiszem, bátran állíthatom, hogy mindannyiunk szívében különleges helyet foglal el. Az eddigi szobáik mindig tudtak újat mutatni, így bőrünkből kiugorva vártuk már, hogy megnyíljon a kalóz tematikájú, Karib Tenger Kalózai nevet viselő szobájuk. 

Első alkalommal Gerifieldnek paper-mario-icon48.png volt szerencséje meglátogatni őket hatodmagával, és virtuális mosolyát olvasva nekünk is kedvünk támadt hozzá, így néhány hét múlva meg is ejtettük lefoglalt játékunk Vikivel viki.png és Twunkkal twunk.png. Ezen felbuzdulva Sasy sasy.png barátunk is követte példánkat, így három csapat véleményét olvashatjátok ebben az értékelésben egymás alatt, ikonjaikkal jelölve.

A történetünk, röviden:

Fiatal, zöldfülű kalózként juttok el Tortugára, a rettegett kalóz kikötőbe. A kocsmába érve megpillantjátok a legendás Jack Sparrow kapitányt, aki elmeséli nektek, hogy a kraken elől menekült Tortugára, amit egy rosszul elsült alku keretében maga Davy Jones szabadított rá. A baj az, hogy a kapitány kabinjában maradt valami, ami megfékezhetné Jones-t, de Jack nem mehet vissza érte, ezért alkut ajánl nektek: ha feljuttok a hajóra mielőtt azt a kraken egy óra múlva a tenger mélyére rántja, és elhozzátok neki a kabinjából a tárgyat, egy elátkozott érmét ad cserébe, amit egy hajóra válthattok. A Kapitány látva, hogy milyen vakmerőek vagytok, utánatok szól: Ha elém hozzátok Jolly Rogert az érmén kívül, mesés kincs is üti a markotokat.

És most lássuk az értékeléseket:

Játékmester

paper-mario-icon48.png

4,5  

csibe.png

twunk.png

viki.png

5   

5   

5   

sasy.png

4   

paper-mario-icon48.pngA játékmesterünk rendes volt és kedves, de nem állt teljesen a helyzet magaslatán még, picit zavarban volt. Ettől függetlenül a történetet jól előadta, és fölöslegesen nem segített, amikor nem kellett.

csibe.pngA mi csapatunkat maga a tulajdonos fogadta, és irányította. Kedvesen, mosolyogva, teljes mértékben fejből előadta nekünk a történetünket, bevezetett a szabályokba, és a játék alatt is figyelt arra, hogy csak akkor adjon támpontokat, amikor nagyon el vagyunk akadva.

sasy.pngJátékmesterünk sajnos a szobához kicsit rutintalan volt, mondta is, hogy csak két hete van ennél a játéknál, de korábban már dolgozott más szobákban. Egy feladat volt, aminél elakadtunk, és sajnos ő sem tudott segíteni, de ez összességében nem sokat vont le az értékéből, mert ezen kívül mindig kéznél volt.

Flow

paper-mario-icon48.png

5   

csibe.png

twunk.png

viki.png

4,5  

5   

4,5  

sasy.png

3   

paper-mario-icon48.pngA flow nekem tökéletes volt, picit sokan voltunk, ezért 1-2 feladat teljesen kimaradt, viszont mivel
a szoba nem teljesen lineáris, így mindig akadt ami lekössön. Egyedül csak a végén akadtunk el, de akkor is mindannyian odagyűltünk, és próbálkoztunk, hátha valamelyikünknek sikere lesz.

csibe.pngA kezdeti nehézségeket leszámítva (úgy uszkve negyed órányi fejvakarás rögtön az első feladat előtt... szép volt srácok, ügyesek voltunk...) mindvégig magával ragadott bennünket a játék szinte maradéktalanul. Kifejezetten örültünk a gyönyörű díszletnek, ami az első pillanatban beszippantott, a hangulatzenének, ami benn tartott, és a tematikus feladatoknak, ami nem eresztett, így mi csak suhantunk, amerre csak láttunk, mindvégig kalóznak képzelve magunkat.

sasy.pngKicsit hektikus volt a játékmenet, mert az elején úgy átmentünk, mint forró kés a vajon, viszont a játékmesternél említett feladat körülbelül egy jó tíz percre megakasztott minket. Sajnos a szoba előző visszarendezésénél is akadt egy kisebb baki: az egyik feladat majdnem teljesen megoldva maradt, mi meg nem értettük emiatt, hogy mit kell vele csinálni. Ha eltekintünk ettől a két kisebb malőrtől, egész gördülékenyen meg lehet oldani a feladatokat, viszont az élményen nagyot rontottak sajnos.

Story

paper-mario-icon48.png

5   

csibe.png

twunk.png

viki.png

5   

5   

4,5  

sasy.png

5   

paper-mario-icon48.pngA történetben nem találok túl sok kivetni valót, kerek volt és egész, úgy jó, ahogy van. Pont.

csibe.pngA történet nekünk nagyon tetszett. Nem kell ismerni a filmet hozzá, hogy az ember értse, ami nagyon nagy pozitívum, az egész egy teljesen új mellékszálként jelenik meg. Ezenfelül a szobában is tökéletesen nyomon lehetett követni, hogy merre tartunk éppen, és plusz öröm volt, hogy a történet részeként egy mellékküldetést is kaptunk. Viki csőrét piszkálta csak egy minimális logikai bukfenc, de bevallom, nekem fel se tűnt, és még most is vitába tudnék szállni vele. Ezt talán meg is ejtjük egyszer egy pohár finom bor mellett.

sasy.pngMivel az egész szoba nagyon specifikusan tematikus volt, lévén a Karib tenger kalózai ismert helyszínére kalauzol (höhöhö kalózol höhöhö...) el minket, ezért az elvárásaink is magasabbak voltak az átlagosnál. Persze reálisak maradtunk, nem vártuk, hogy élőszereplős szerepjátékot kapjunk, de a filmek, illetve Tortuga hangulatát a lehetőségekhez képest sikerült megteremteni: a feladatok és a kellékek pont annyira idézték fel a filmek "trükkjeit", amennyire az szükséges volt.

Nehézség

paper-mario-icon48.png

4,5  

csibe.png

twunk.png

viki.png

5   

5   

5   

sasy.png

4,5  

paper-mario-icon48.pngPillanatok alatt a végére jutottunk szinte, ezért én fél pontot levontam, de lehet inkább az okozta a gondot, hogy sokan voltunk bent, így kevésnek tűnt a feladat. De ez a mennyiség is nagyon jó szintre lett belőve.

csibe.pngA nehézsége szerintünk pont ideálisra lett állítva. Vannak nehezebb, gondolkodtatósabb, vannak könnyebb feladatok, amik segítenek a haladásban. Néhányszor igencsak hasznos az összedolgozás, semmi sincs túlbonyolítva, és mindig pont annyi utalás van bent, ami hozzájárul ahhoz, hogy a feladatot még magad oldd meg, de ne legyen teljesen elengedve a kezed megoldás közben. Viki hozzátette, hogy ide nyugodt szívvel engedne be akár harmadikosokat is, én nem csak emlegettem, de meg is tettem, a tanítványaimmal. Igaz, ők már felsősök, és volt köztük két gimnazista is, de nekik is körülbelül elég volt az egy óra, és boldogan vigyorgó fejjel jöttek ki.

sasy.pngNem mondanám kifejezetten nehéznek a szobát, viszont mindenképpen javasolt hozzá némi szabadulós rutin. Ha valaki első szobának választja, talán meg fog lepődni a feladatokon, mert nem mindig kézenfekvő a megoldás, és emiatt talán a kelleténél több időt kell eltölteni velük. Pár szoba végigjárása után már sokkal könnyebben megadják magukat az ajtók, és a kapott instrukciókat is egyszerűbb értelmezni, mint zöldfülűként. Nincs olyan feladat, amivel túl sok időt kellene eltölteni, 3-5 fővel a legélvezetesebb a szoba, mindenkinek lesz min agyalni, és vannak feladatok, amiknél ketten-hárman is nyugodtan elszöszmötölhetnek, mert mindig kelleni fog a friss szem, az új ötlet.

Feladatok kreativitása

paper-mario-icon48.png

5   

csibe.png

twunk.png

viki.png

5   

5   

5   

sasy.png

5   

paper-mario-icon48.pngA kreativitása tökéletes volt a feladatoknak, elég változatosak, nincsenek tele lakattal. Tetszett ez a változatosság, de az egyik picit "nehéz" volt talán. Tudtuk a megoldást, viszont a végeredmény kinyerése meglehetősen nehezen ment. De összességében ez nem rontott az élményen.

csibe.pngEgyszerűen képtelenek voltunk olyan feladatot mondani, mely kilógott volna a tematikából/történetből. Nagyon ügyesen használtak minden rendelkezésükre álló dolgot, és igyekeztek a lehető legváltozatosabban megválasztani a feladatok összetételét, valljuk be, sikerrel. Nekem külön örömet okozott egy feladat, mely gyerekkorom legérdekesebb pillanatait idézte vissza, így olyan lélekmelengető volt az egész, és ha lehet, még boldogabban jöttem ki a játék végeztével. A feladatokat kreatívságuk ellenére nem bonyolították túl, ami kifejezetten előny, és a kivitelezésük is nagyon szép, igényes.

sasy.pngEbben (és persze a látványban) a legerősebb ez a szoba. A feladatok ötletesek, nagyon szépen illeszkednek a tematikába, egyikről sem lehet azt mondani, hogy kiejtene az élményből. Nagyon figyeltek a feladatok szövegezésénél és összerakásánál. Külön tetszett, hogy lakat szinte egyáltalán nincs, mindent megoldottak valami más mechanikával. Persze vannak már "régi jó ismerős" mechanikák, de ez majdnem 80 szabadulás után majdnem természetes, illetve szintén külön jó volt, hogy mindennek ellenére volt bőven jó és új ötlet, ami le tudott mindenkit foglalni.

Látványvilág

paper-mario-icon48.png

5   

csibe.png

twunk.png

viki.png

5   

5   

5   

sasy.png

5   

paper-mario-icon48.pngA látvány elég jól idézte a filmek hangulatát, szép volt, nem túl sok, sem túl kevés. Tetszett, hogy több helyszínt is be lehetett járni, nem csak egy sima szobában álltunk végig.

csibe.pngA hangulat mindvégig magával ragadó volt. Minden egyes külön helyszín egy-egy új meglepetést és áll-leejtést tartogatott, így mindig akadt bőven mire rácsodálkozni. A különböző tárgyak, berendezési elemek megalkotása mindig lenyűgöz bennünket, és bátran merjük állítani, hogy ők az egyik legszebb látvánnyal rendelkező cég, akikkel összehozott bennünket a sors. 

sasy.pngRöviden: amit ki lehetett hozni egy dohos pincéből, azt a srácok megtették. Mindent lehetne tovább tökéletesíteni, a végtelenségig csiszolni, ide-oda betenni egy új kacatot, felpattintani egy új festést a falra, de szerencsére megtalálták a "kevesebb néha több" elv alapján a megfelelő egyensúlyt a feladatokhoz szükséges kellékek és a szemrevaló dekorációk aránya között. Nagyon hangulatosan tudták összehozni az egész történet folyamát: kocsmából indulva egy hajóig jutunk el, és kis túlzással egy percig sem kételkedünk benne, hogy csak a tenger sós illata hiányzik ahhoz, hogy elhiggyük: tényleg Tortugán járunk.

Összesítve tehát:

paper-mario-icon48.png

29  

csibe.png

twunk.png

viki.png

29,5 

30  

29  

sasy.png

26,5 


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

96 %


Azt hiszem, ez a szoba méltán érdemelte ki a toplistánk negyedik helyezését. Végtelenül hangulatos egy játék, rengeteg ötletes feladattal, és ez az, ami miatt egy játék megéri a pénzét. Amikor nem csak végigfutsz egy szobán, hanem az utolsó percéig élvezed, amit csinálsz.

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

geri_karib_mod_kicsi.jpg

karib_mod_kicsi.jpg

sasy_karib_mod_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr5013590471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása