2015. január 10. 22:30 - Csibussz

Kirobban - A Sládek Titka

>> Bezárt <<

sladek_mod_sor.png

Játékidő: 60 (+10) perc
Kapacitás: 4-8 fő
Alap ár:
     • 13 000 Ft
Kedvezménylehetőségek:
     • Néha kuponoznak
     • 9 490 Ft - ExitGames Kupon

Honlapcím: http://kirobban.hu/index.php/hu/sladek-fooldal/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/kirobban

1.jpgAhhoz képest, hogy 7+1-en estünk neki a feladatnak, egész gyorsan odatalált mindenki a gyülekező helyre. Igaz, volt akinek GPS kellett volna a pontos koordinátákkal, mert pár méterrel arrébb állt meg, és nem vett észre minket, de a végére persze sikeresen összegyűltünk. Az odatalálás egész könnyen ment, és egész a bejáratig húzta a döntést a +1 fő, Viki párja, hogy velünk tart-e, vagy inkább külső szemlélődőként üli végig a szabadulásra szánt 60 percet. Mikor odaértünk, az előttünk lévő csapat még bent volt, így várnunk kellett kicsit. Ugyan Viki azt kérte, hogy ha mehetünk, akkor a Játékmester6.jpg hölgy jöjjön ki elénk, mivel ez huzamosabb idő után se történt meg, fogtuk magunkat, és becsörtettünk, mint később kiderült, pont jókor. Leérkeztünk után - ugyanis a hely a Ferdinand Monarchia étterem és cseh sörház pincéjében van - meghallgattuk a szokásos bevezető kicsit bővítettebb verzióját, majd beengedtek minket. Azt hiszem, nem árulok vele túl sokat, ha elmondom, amit a hölgy már a játék kezdete előtt is említ, hogy a csapat kettébontva 2 külön helyiségben kezd, majd ha mindenki megoldotta a maga dolgát, összeeresztődnek, és folytatódhat a móka tovább. Az elején még nem is volt gondunk, mindenki csinálta a maga feladatát, de 8.jpgmikor kinyílt a többiektől elválasztó ajtó... káosz...

Végül persze nagy nehezen megszereztük a kijutás kulcsát, 1 perc 28 másodperccel a vége előtt. A játékmester még csinált egy-két fotót rólunk, majd többen érezték úgy, hogy egyszerűen ott felejtett minket, már el is tűnt, és mi tessékeltük ki saját magunkat.

Akkor nézzük is az értékelést!

Játékmester

chicken-icon.png twunk.png sasy.png rizi.png gabor.png angel-icon.png viki.png -qbi.png

3  

2  

1  

2  

4  

2  

1  

3  

A pontokon is látszik, hogy itt voltak gondok. Sasy jegyezte meg, hogy a belső segítségrendszer túl lett magyarázva, és kicsit néha már úgy tűnt, mintha egy óvodás csoport lennénk, akiknek meg kell magyarázni, hogy a piros ötszög és a piros hatszög között van egy olyan különbség, hogy a hatszögnek eggyel több szöge van. Többen is úgy gondoltuk, hogy a stílusával is volt egy kis gond. Valaki "leszarom"-nak, valaki unottnak, valaki pedig ridegnek titulálta, véleményem szerint nem is alaptalanul. Volt, amikor pozitívumként írtuk a számlájára a jó időben érkező mentőövet, volt viszont, amikor néhányan úgy érezték, hogy mintha direkt csak az utolsó utáni pillanatban szólt volna, hogy azért na, jó, csináljuk végig. A távozásunk meg egyenesen megdöbbentette jó néhányunkat. Megcsinálta a fotókat, egyet az ő gépével, egyet az enyémmel, majd mintha köddé vált volna, semmi "elnézést, össze kell pakolnom", egyszerűen szublimált.

Flow

chicken-icon.png twunk.png sasy.png rizi.png gabor.png angel-icon.png viki.png -qbi.png

2  

3  

1  

4  

3  

2  

3  

2  

Abban mindannyian egyet értettünk, hogy a játék első 10 perce teljesen szuper volt. Mikor még külön voltunk... Persze akkor is voltak - főleg kommunikációs - problémáink, de ezeket áthidalva sikerült továbblépnünk. A minket különválasztó ajtókkal sikeresen leromboltuk azt a gátat is, mely a tömény káoszt tőlünk elzárta. És ezzel részeseivé váltunk egy közel 50 percen át tartó fejvesztett rohangálásnak. Volt, aki egy idő után egyszerűen csak leült egy kanapéra, és nézte a többiek száguldozását, volt, aki fogta a fejét, és egyik szobából a másikba ment nézni, hogy épp min szenvednek a többiek, és volt, aki csak csendben egy helyben állt, és mosolyogva nézte a kialakuló, vagy éppenséggel már adott tömör gyönyör káoszt. Mindennek az lehetett az oka, részben, hogy a 8 ember nagyon, de nagyon sok erre a feladatra. A 6 talán optimális, ott külön csapatként is tudnak boldogulni, de sajnos megint meg kell kérdőjeleznem, hogy tud-e a szoba elegendő tennivalót adni 6 embernek. Nem vagyok benne biztos. Ezen felül pedig akadtak technikai problémáink is, de ez akkorra már csak a hab volt a tortán.

Tematika

chicken-icon.png twunk.png sasy.png rizi.png gabor.png angel-icon.png viki.png -qbi.png

2  

3  

3  

3  

3  

1  

2  

3  

Sasy szavaival élve: Mégiscsak SÖR! No de ettől eltekintve. A helynek kifejezett története nem volt, azt se tudtuk, kik vagyunk, vagy hol vagyunk, és valami okból kifolyólag el akarjuk lopni a sört. Bent a történetvezetés egész jól passzolt, de sokan vagyunk vele úgy, hogy annyira sok potenciált hordoz magában a hely is, a tematika is, ennek ellenére annyira nem lett kiaknázva. Bent a feladatoknál is volt olyan, amelyik egész szépen kapcsolódott a tematikához / bent megismert "story-line"-hoz, de volt olyan is, ami meg annyira kirítt, hogy egyszerűen nem értettük, milyen alapon kapott az létjogosultságot. Körülbelül azzal tudnám összehasonlítani, mintha egy víz alatti, óceános tematikájú szobában találkoznál egy űrruhába bújt újságíróval, aki épp a JAVA programozási nyelv rejtelmeit ecseteli neked egy iskolai táblánál óegyiptomiul.

Nehézség

chicken-icon.png twunk.png sasy.png rizi.png gabor.png angel-icon.png viki.png -qbi.png

3  

3  

3  

3  

3  

3  

3  

3  

Ebben a pontban tökéletes volt az egyetértés. Maga a szoba nem mondható kifejezetten túl könnyűnek vagy túl nehéznek, de tökéletesnek sem. Itt figyelembe vettük a kialakult tébolydát, a technikai bakikat és a feladatok közé beszúrt extra stresszfaktort is, aminek ottlétét sokunk nem értette, valamint a rászánt idővel és a hozzá kapcsolt feladattal se voltunk kibékülve.

Feladatok kreativitása

chicken-icon.png twunk.png sasy.png rizi.png gabor.png angel-icon.png viki.png -qbi.png

4  

3  

5  

5  

5  

5  

5  

5  

Sokunk max pontot adott rá, ami belegondolva nagyrészt indokolt is, mivel kifejezetten lakatokkal nem sokkal találkoztunk, és a zárak kinyitásához vezető út se volt az a "jól megszokott". A kezdeti 2 csapatra bontást is ehhez vettük, ez is dobott a pontszámon, mert ez egy nagyon tetszetős ötlet volt, de én azért még mindig bánom azt a víz alatt rekedt szkafanderes JAVA-zseni újságírót.

Látványvilág

chicken-icon.png twunk.png sasy.png rizi.png gabor.png angel-icon.png viki.png -qbi.png

2  

2  

3  

3  

2  

3  

3  

2  

Hogy őszinték legyünk, inkább egy étteremraktár volt egy két jól eltalált plakáttal. Egyes szobáknál látszott, hogy igyekeztek nagyon, de a végeredmény sajnos nem jött át mindenkinek. Elég gyakori jelenségek vagyunk kocsmákban, én, személy szerint jártam már sörgyárban is, de nem sok hasonlóságot véltünk felfedezni. Lehetett volna benne kicsit több sörpad (ala Sasy), vagy lehettek volna bent csövek, melyekben sör folyik (ala Én). Lényeg, ami lényeg, elég szegényesnek találtuk sajnos.

Összesítve tehát:

chicken-icon.png twunk.png sasy.png rizi.png gabor.png angel-icon.png viki.png -qbi.png

16 

16  

16  

20  

20  

16  

17  

18  


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

58 %


Végül is, nem volt kifejezetten rossz, de nem hiszem, hogy egyhamar visszatérünk hozzájuk. Bár tény, ami tény, a másik pályájukat még nem próbáltuk, és lehet, megérne egy misét, de ez még a jövő zenéje. Ami ezt a szobát illeti, ha valakinek van kedve, próbálja ki, nekünk nem lett kifejezetten a kedvencünk, annak ellenére, hogy SÖR. A tematika és az ötletek nagyon jók, és a hely elhelyezkedése is szuper, gondolok itt arra, hogy egy söröző raktárában lett kialakítva, de ettől eltekintve sajnos túl sok benne az, ami kicsit rossz szájízt hagy az emberben.

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá (vagy elvettük tőle)!

sladek_mod_sor.png

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr927079279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása