2015. február 28. 22:30 - Csibussz

Under-Pressure - Magyarország

>> bezárt <<

csapatkep_mod_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: (4-)5-6(-7) fő
Alap ár:
     • 11 000 Ft - 5-6 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek:
     • Hamarosan...
Honlapcím: http://www.under-pressure.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/und.pressure

Már korábban is említettem, hogy van egy listám Facebookon, melyen keresztül figyelek (jelenleg) 69 01_2.jpgszabadulószobát és frissítéseiket. Így találtam az Under-Pressure akciójára. Valentin nap alkalmából 5 db páros jegyet hirdettek egy megosztós nyereményjáték keretében, melyet én meg is osztottam a Szabadulószoba akciós csoportunkban, tény, hogy nem kifejezetten nyerési szándékkal. Az igazság az, hogy mivel több helyen is említik a honlapjukon és FB oldalukon, hogy tárgyi tudás kell hozzá, tartottam tőle annyira, hogy a megosztásom szándéka mindössze a csoportban lévő tagok értesítése legyen. De mit hoz a sors? Benne lettem a kisorsolt 5 emberben. Ráadásként Vikivel együtt. Vikinek sajnos nem lettek jók a felajánlott időpontok, így úgy döntött, hogy átadja a lehetőséget egy másik tagunknak, név szerint Rizinek rizi.png, aki a párját, Gergőt választotta kísérőnek. Jómagam úgy döntöttem, hogy legyen a társam mondjuk Angyal angel-icon.png (hiszen nem volt megkötve, hogy csak és kizárólag a párom vihetem), ő analízisből már eredményesen felkészített egy-két írásbeli megmérettetésre, hátha Magyarország témakö02_2.jpgrben is otthon van. Aztán felvilágosított... nincs. Sebaj, gondoltam, azért nincs minden veszve, hátha okosak vagyunk, és megoldjuk.

Végül a 10 helyett csak 8-an jelentünk meg az előre egyeztetett időpontban. Egy jóízű beszélgetés után arra is fény derült, hogy ugyanaz a szoba van berendezve 2 egymással szemben lévő helyiségben, így versenyezhetünk is. Beengedtek minket, és elkezdődött...

Itt jegyezném meg kedvenc mondásom: Murphy mindig ott van a lábaidnál, és sohasem alszik. Köszönjük 03_2.jpgszépen, most is találkoztunk vele... nem vártuk. Angyal odafele megjegyezte, hogy pont 13 kiszabaduláson van túl, és hogy a tizenharmadik sem volt balszerencsés, akkor lehet, hogy ez lesz az? Na, ezt nem kellett volna mondania. Murphynek jó füle van. Az egyik szerkezet persze csak nekünk nem volt hajlandó kiadni a titkát a játék alatt. Miután kijöttünk, játékmesterünk vagy tízszer állította vissza alaphelyzetbe, és aktiválta, mindannyiszor tökéletesen működött. Sebaj, tény, hogy a 60 perc után fél perccel, de azért vigyorogva sétáltunk ki az ajtón. 

Játékmester

chicken-icon.png

rizi.png

angel-icon.png

5   

5   

4,5  

A hölgyemény nagyon kedves, mosolygós, kommunikatív és nyílt, ami ebben a szakmában nagyon jó. Hogy játékvezetés ügyében Angyalt idézzem: "Kifejezetten jó volt, elakadásaink és a szoba apróbb hibái ellenére is végig jól tudott segíteni. Hiába kellett párhuzamosan két szobára figyelnie (ami azért fokozott nehezítés), szerintem messze nem mindegyik játékmester van annyira képben a helyzettel, mint ő volt."

Flow

chicken-icon.png

rizi.png

angel-icon.png

4   

4   

3,5  

Nagyon érdekes szoba, melyet főleg a feladatai tesznek azzá. Ennek köszönhető leginkább, hogy igencsak magával ragadott minket a játék, főleg az elején. Tény, hogy tapasztaltabbak vagyunk, de ettől függetlenül azért akadt, ami megakasztott minket a vége felé, plusz kedvenc Murphynk is bedugta az orrát a nem létező ablakon, szóval a vége már döcögősebb volt kicsit, ettől függetlenül nagyon élveztük a játékot.

Tematika

chicken-icon.png

rizi.png

angel-icon.png

2,5  

2,5  

2   

Angyal szerint a szoba kicsit tantermesre sikerült, így mondhatjuk, hogy az egész egy földrajz óra. Szerintem volt egy kis irodaházas beütése is, de az, hogy Magyarország a fő téma, ez mindenkinek átjött. A feladatok is erre vonatkoztak, voltak kifejezetten szép megoldások és belecsempészések is, ügyes!

Nehézség

chicken-icon.png

rizi.png

angel-icon.png

4   

3,5  

4,5  

Sem nem könnyű, sem nem megoldhatatlan, egy egészen szépen felépített, könnyebb-nehezebb feladatokkal megspékelt pálya. Az a tény, hogy ez egy 2 az 1-ben játék (a 2 különböző szobájuk, Magyarország és Kémia egy adott helyen van, csak a feladatok mások bennünk, átalakítás kérdése), hordozott magában zavaróbb elemeket, de ezek elenyészőek voltak. Valamint a már említett hozott tudásbeli követelmény sem olyan hatalmas, mint az ember első ránézésre gondolná. Minden, amire szükség van a szoba teljesítéséhez, az általános műveltség része.

Feladatok kreativitása

chicken-icon.png

rizi.png

angel-icon.png

4,5  

4   

5   

Nagyon sokféle feladattal találkozhat itt az ember. A bevezetőben is mondták, hogy inkább a logikai feladványokra fektették a hangsúlyt, de ez nem is gond, mert nagyon szépen variálták a feladatokat, egyáltalán nem volt unalmas. A bent lévő egyedi szerkezeteik nagyon jópofák, és sajnos spoiler veszélye nélkül nem tudok többet mondani, menjetek el hozzájuk, meg fogtok lepődni valamin, ami teljesen egyedülálló (legalábbis mi eddig a 46-ból még egy helyen se találkoztunk ilyennel).

Látványvilág

chicken-icon.png

rizi.png

angel-icon.png

3   

2,5  

3,5  

Mint már fentebb is írtam, egy tanteremhez vagy szerintem inkább valami irodaféléhez hasonlítható, mindenesetre véleményünk szerint egy icipici díszletet még elbírna, mondjuk egy-két csipkét, vagy híresség-makettet, vagy plafonról lelógó Pick szalámikat, vagy egy életnagyságú szürke marhát... Vagy egy ilyet:

packtehen_he.jpg

Összesítve tehát:

chicken-icon.png

rizi.png

angel-icon.png

23  

21,5 

23  


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

75 %



Nagyon jópofa szabadulós szoba, csöppnyi tudáselvárással, rendkívül sok egyediséggel, és nagyon jó hangulattal. Ami a megközelítését illeti, nagyon egyszerű, az ember felszáll a mindenki kedvence hármas metróra, és szinte a bejárat előtt tesz le. Mindenképpen ajánlott elmenni hozzájuk, ha másért nem is, az egyedi pályaelemeikért, és ami plusz, hogy ha több ember menne egyszerre, mint 6, akkor még versenyt is tudnak csinálni könnyen, 2 teljesen egyforma pályával. 

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

csapatkep_mod_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr677231009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása