2015. április 28. 22:30 - Csibussz

Lakat Alatt

>> Bezárt <<

lakatalatt_idomod_mod_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-6 fő
Alap ár:
     • 11 000 Ft - 2-6 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek:
    • 6 500 Ft - Esc-Apes kedvezmény - Lakat Alatt kuponkód: APELAK
     • 5 500 Ft - Párosan szép az élet (2 fő)
     • 7 700 Ft - Diákkedvezmény (ha mindenki diák, igazolvánnyal)

Honlapcím: http://www.lakatalatt.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/lakat.alatt

Nézegettem a Szabadulószoba adatbázisomat, és akkor fedeztem fel, hogy a Lakat Alattnak van diákkedvezménye, és ha rá tudom venni a többieket, még ki is tudnánk fizetni. Rögtön küldtem egy körüzenetet mindazoknak, akik rendelkeznek diákigazolvánnyal, és hamarosan jöttek is a jelentkező kezek. Nem telt bele egy napba, és már készen is állt a csapat: KristófMusic-icon.png, Tojcsirss-icon.png, Angyalangel-icon.png, Vikiviki.png és persze jómagamchicken-icon.png. Az időpontot is egészen könnyen kiválasztottuk, és már csak küldetésünk teljesítése maradt hátra: kijutni a Lakat Alól.

Mielőtt elérkezett volna az ominózus időpont, a videójukra is rátaláltunk, alább ti is megnézhetitek:


A bejárat előtti utolsó energiaital kortyok és cigislukkok közben felmerült, hogy megkérdezhetnénk a rekordot, és márpedig most meg is döntjük, de Kristóf vétózta a felvetést, jobb, ha nem tudjuk, majd a végén úgyis kiderül, és addig se leszünk nyomás alatt, hogy sikerül-e vagy sem. 

Mikor lementünk a pincébe, egészen ledöbbentünk. Jártunk már pár pincéből kialakított szobában, és csak kevés olyat találtunk, ami hasonlítana ehhez. 04.jpgA legtöbb pincénél lerí, hogy kellett egy hely, a szoba lehet, hogy jól van megcsinálva, de az előtérre általában nem fordítanak nagy gondot. Viszont a Lakat Alattnál eszméletlen gyönyörűen volt felújítva az egész helyiség. Az ember, ha nem tudja, hogy hova megy, és nem tűnik fel neki a normális ablakok hiánya, észre se venné, hogy az egy pince. A padló szépen lecsempézve, kanapék, kis asztal, bárpult, akasztó, és a mosdóhelyiség is olyan, mintha egy szálloda mosdójában volnék. Írták már a honlapjukon is, hogy nagy gondot fordítottak az egészre, pontosan idézve:

Egy igényesen kialakított pincehelyiségben várunk titeket, frissítővel, rágcsával, mosdóval. Számunkra fontos, hogy vendégül is lássunk benneteket. :)

...de ennyire komolyan kialakított helyre nem számítottunk. Mikor megérkeztünk, a mosdó megmutatása mellett az első 01.JPGdolga az volt operátorunknak, hogy frissítővel és hellyel kínált minket. Majd egy kis beszélgetés és az általános, illetve szobaspecifikus dolgok tisztázása után be is engedett minket a játékba.

Pörögtünk, forogtunk, rohantunk, nyitogattunk, majd végül kinyílt az utolsó ajtó, a játékmester kint várt minket, és gratulált, hogy kijutottunk. Kristóf óvatosan megkérdezte, hogy ki tartja a rekordot és mennyi, mire az úriember kis időhúzás után mosolyogva közölte, hogy mi, és 22 perc 52 másodperc. A reakció hatalmas tombolás és visítás volt részünkről, megcsináltuk!

Értékeljünk:

Játékmester

chicken-icon.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

viki.png

5   

5    

5   

5   

5   

Az úriember nagyon kedves, jó kisugárzású, előzékeny, és látszott rajta, hogy ő tényleg szeretné vendégül is látni a látogatókat, és mindent elkövet a jó szórakozásukért. Kellemesen el is beszélgetett velünk a játék előtt és után is, nagyon szimpatikusnak találtuk. 

Flow

chicken-icon.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

viki.png

5   

5    

5   

5   

4,5  

A játék maga tett róla, hogy pörögjünk, és mindig csináljunk valamit. Folyamatosan özönlöttek a feladatok, és mindig akadt dolga majdnem az egész csapatnak. Viki szerint eggyel többen voltunk, mint az optimális, így neki kevesebb feladat jutott kicsit, és annyira nem tudta beleélni magát a dolgokba, de azért ő is érezte, hogy magával ragadja a játék, nem véletlen az a 4,5 pont a részéről. Ezt leszámítva folyamatos volt a pörgés, rohangálás, élveztük a játék mind a 23 percét.

Tematika

chicken-icon.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

viki.png

3   

3    

3   

2   

3   

Sajnos kerettörténet nem járt a szobához, és ami tematika alá megpróbáltuk betuszkolni, az is kicsit talán erőltetettnek hathat, de azt vettük alapul, hogy Lakat Alatt vagyunk. A kiindulási pontunk az volt, hogy valóban rengeteg lakat vett minket körül, így ráhúzható a lakat alatt "tematika". Elvégre a legelső borítóképükön is az a mondat szerepel: "Csak egy dobásotok van, ne maradjatok Lakat Alatt!" Ezt pedig szépen is kivitelezték.

Nehézség

chicken-icon.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

viki.png

4   

4,5   

5   

4,5  

4,5  

Ha az átlagot nézzük, nagyon közel van az optimálishoz. Tojcsi szerint teljesen jól lett belőve a nehézségi szint, vannak gondolkodtatósabb feladatok, és vannak könnyebbek is. Jómagam és a többiek szerint is csak egy kicsit könnyebb, mint a tökéletes. Egy kezdő csapatnak teljesen megfelelő kiindulópont, egy haladóbb csapatnak kiváló szórakozás.

Feladatok kreativitása

chicken-icon.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

viki.png

5   

4    

4,5  

4,5  

4,5  

Igaz, ami igaz, elsőre lakatot lát az ember lakat hátán. De ez ne ijesszen el senkit, aki annyira nem kedveli a lakatokkal telezsúfolt szobákat, játék közben teljesen elveszik az ijesztő mivoltuk. Pár másik hellyel ellentétben itt nem zavaró, hogy sok van belőlük, hiszen csak egy röpke kis átvezetésként funkcionálnak, bőven lefoglal majd a feladatok változatos skálája, hogy ne is gondolj rá, hány lakatod van még zárva. És végre itt is találkoztunk a négy alapelem ( 4-gz-elements.png ) közül többel is.

Látványvilág

chicken-icon.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

viki.png

5   

4    

4   

4   

5   

Csak Viki és én adtunk maximális pontszámot a látványra, bár abban igazat adunk a többieknek, hogy egy Egyiptom vagy lovagkor tematikájú hely mellett ez elbújhat. Viszont: minden szép tiszta, nincs kosz, mocsok, minden fel van újítva, fel van díszítve, és igényes hely hatását kelti (főleg az előtér), még így is, hogy nincs kifejezetten tematika, melyhez illeszkedni tudna, "csak" egy pincehelyiség. De annak nagyon szépen kialakított.

Összesítve tehát:

chicken-icon.png

Music-icon.png

rss-icon.png

angel-icon.png

viki.png

27  

25,5  

26,5 

25  

26,5 


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

87 %


Be kell vallanom, hogy amikor először megnéztem a kedvcsináló videót és képeket, egy átlagos, középkategóriás szobára számítottam, melyet csak egyszerűen kipipálunk a táblázatban, aztán egy hét múlva a nagy részét el is felejtjük. És mekkorát tévedtem! A pörgős játékmenet és az érdekfeszítő feladatok még sokáig elfoglalják majd a memóriánk egy részét, és azt is egy életre megtanultuk, hogy ne skatulyázz be semmit, míg ténylegesen ki nem próbáltad! Sose tudhatod, milyen élmény vár rád!

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

lakatalatt_idomod_mod_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr237415268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása