2014. október 23. 22:30 - Csibussz

MindCrime - Az emléktolvaj

Értékelés: 88 %

 

mindcrime_kep_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-5 fő
Alap ár:
     • 7 990 Ft - 2 fő esetén
     • 11 990 Ft - 3-5 fő esetén
     • 11 990 Ft - 3-7 fő esetén, gyerekeknek

Honlapcím: http://mindcrime.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/mindcrimebudapest


Újfent sikerült belenyúlni egy határozottan érdekes és figyelemre méltó szabadulószobába. No de ne haladjunk ennyire előre, kezdjük az elejéről!

Amikor megérkeztünk az előre megadott cím környékére, már előjöttek legbelső félelmeink. A visszaigazoló e-mailben előrébb szereplő, figyelmünket mc1.jpginkább megragadó cím egy határozottan csak szórt világítással rendelkező kis utcában volt. Viki, aki korábban érkezett, és egyedül várt ránk a kapuban, a sötétben, egy délelőtt megnézett horrorfilmtől kísértve, már a találkozóra megbeszélt időpont előtt 10 perccel hívott, hogy mikor érünk már oda, mert úgy amellett, hogy az utca eléggé ijesztően hat rá így este háromnegyed hétkor, a helyet se látja kiírva sehol. Megszaporáztuk hát lépteinket, és odaérve nem ért meglepetés, mi se találtuk a helyet kitáblázva vagy kiírva. Ekkor döntöttünk úgy, hogy mobilnetünk nem lévén, telefonos segítséget kérünk Viki párjától, aki készségesen felkutatta az internet legmélyebb bugyraiból a MindCrime telefonszámát. A hívás alatt kapott útbaigazítás tökéletesen megegyezett az utólag visszanézett visszaigazoló levél elsődleges cím utáni sorával, miszerint: (Bejárat a Hegedűs Gyula utca 12. mellett). Ez valahogy elsőre elkerülte a figyelmünket.

A sorjában befutó teljes kis csapattal, tehát Vikivel viki.png, Angyallal angel-icon.png, Mazsival mazsi.png, és Sasy-val sasy.png lementünk a gyönyörűen, korszerűen berendezett és felújított pincehelyiségbe. Ha az ember nem tudná, hogy egy pincében van, fel se tűnne. A operátor, Gergő barátságosan üdvözölt bennünket (Sasy-val minket később, mert akad, aki pár percet késő), és némi kezdeti beszélgetés és a jártasságunk utáni puhatolózás után tapasztaltságunkhoz mérten igazított el minket, hogy mit kellene csinálnunk, mik a céljaink, valamint a kerettörténetet is ismertette azokkal, akik még nem néztek addig utána. Ezt itt le is írnám, mert személy szerint nekem nagyon tetszett, valamint a szöveg publikus, megtalálható a MindCrime oldalán is. Tehát a Story:

" Tolvajokká kell válnotok! Méghozzá olyan különleges tolvajokká, akik a kiszemeltek elméjébe férkőzve szerzikmc2.jpg meg azok gondosan elrejtett jelszavait, hogy így férhessenek hozzá vagyonukhoz. Tehát a játék során egy ember elméjébe léptek, és az emlékei között kutakodva fogjátok megtalálni azt a jelszót, ami végül gazdaggá tesz titeket! Az egyre régebbi emlékek egyre mélyebbre vezetnek térben is: meg fogtok lepődni, milyen nagy is tud lenni ez a Szoba! "

Ami ebben a szobában különösen tetszett, és ide kapcsolható, hogy ez nem egy tipikusan "Menj be és lopd el!", vagy "Úristen, bezártak, szökj meg!" kategóriás szoba, hanem (azt hiszem, ezzel túl sok poént nem lövök le) itt az alany bankszámlájáról kell a számlaszám és jelszó ismeretében egy szemérmetlenül nagy összeget elutalni... hmm... magunknak.

Tapasztaltságunkat hallva Gergő rögtön az elején megemlítette nekünk a szoba mc3.jpgaktuális rekordját, mely 25 perc teljesítési idő körül mozog, ezzel máris megteremtve az alap "Győzzük le, jussunk ki gyorsabban!" hangulatot. Ezt már csak tetézte a szabályismertetések mellé elmesélt egy-két apró gyöngyszem korábbi játékosok leleményességeiről avagy az egyértelműbb szabályok miértjéről. Amint mindenre felkészített bennünket, nyitotta  is az ajtót, és mi beléptünk...

...majd, röpke 27 percnyi pörgés és rejtvényfejtés, majd egy sikeres utalás után ugyanazon az ajtón ki is léptünk nevetgélve és konstatálva, hogy talán ez volt az eddigi leggyorsabb szoba-teljesítésünk. Hogy egészen pontos legyek, 32 perc és 50 másodpercünk maradt hátra a 60 perces játékidőből.

Nézzük hát a pontszámokat, ki hogyan értékelte a mai mulatságot:

Játékmester:

chicken-icon.png viki.png angel-icon.png mazsi.png sasy.png

Különösebb dolga nem volt Gergőnek a játék alatt, hiszen segítség nélkül, mint valami hurrikán végigsöpörtünk a szobán, viszont a játék elején is pozitívan hatott ránk a kedvességével és a humorával, valamint, miután kijöttünk, még elbeszélgettünk vele több mint fél órát a szobákról, jövőbeli terveikről, sztorizgattunk, szó volt mindenről, ami eszünkbe jutott. 

 Flow élmény:

chicken-icon.png viki.png angel-icon.png mazsi.png sasy.png

A "háttérzene" teljesen jól passzolt a játékhoz, bár be kell vallanom, a feladatok sokszor annyira lekötöttek, hogy én személy szerint nem is hallottam. A játékmenet teljesen jó volt, semmi zavaró tényező nem volt, semmi olyan, ami kizökkentett volna. Viki esetében fordult elő egyszer-kétszer, hogy olyan dolog történt, amire nem számított, ezért lemaradt egy kicsit, de aztán láttam, hogy ugyanúgy visszazárkózott, és követni tudott mindent teljes mértékben.

Story:

chicken-icon.png viki.png angel-icon.png mazsi.png sasy.png

Nekem, személy szerint, az ötlet, hogy mások agyából az emlékeket összerakva és azokban bogarászva szerezzünk meg információkat, nagyon tetszett. A pálya alatt is láttunk nem egy a sztorira utaló elemet, feladatot, díszletet, így nekünk hármunknak, akik 5 pontot adtunk erre, nekünk átjött, de mondjuk tény, hogy a téma egyedisége is hozzátett pár plusz pontot. Viki és Sasy, akik kevesebbet adtak, ők kevésbé találtak olyan elemeket a pályán, melyek kifejezetten arra utaltak volna számukra, hogy egy illető ember emlékeiben kutatunk. Viki a még tapasztalatlanságára hivatkozott, Sasy-t pedig idézném szó szerint: "a sztori ötlete jó volt, de maga a szoba nem nagyon mutatta meg magát a történetet, ennyi erővel bármi más is lehetett volna."

Nehézség:

chicken-icon.png viki.png angel-icon.png mazsi.png sasy.png

Azért adtunk sokan 3-at, mert amilyen jól néz ki a szoba, olyan könnyen kijutottunk. Lehet ez már a mi tapasztaltabbságunk "hibája" (na, ezt jól megaszontam), de ettől függetlenül úgy végig söpörtünk rajta, mint egy három hete éhező ember egy terített svéd asztalon. Igaz, alá kell írni, egy kevésbé összeszokott csapatnak talán nehezebben menne, és Gergő is említette, hogy az átlag kijutási arány olyan 45 és 55 perc között mozog, ha jól emlékszem, ettől függetlenül mi elég gyorsan végigszántottuk.

Feladatok kreativitása:

chicken-icon.png viki.png angel-icon.png mazsi.png sasy.png

Jó pár feladattal találkoztunk, mely nagyon jól volt megoldva, nagyon egyedi volt. A szobák közti közlekedés is nagyon jól lett megcsinálva, amikor beléptünk, nem találtuk szembe magunkat 36 lakattal, ami kifejezetten pozitívum, és az utolsó terem engem abszolút lenyűgözött (jó, abban egy fokkal többet nyomott a látvány, de ssssssh). 

Látványvilág:

chicken-icon.png viki.png angel-icon.png mazsi.png sasy.png

Ez volt az, amiben majdnem tökéletesen egyet értettünk. Látvány tekintetében fenomenális volt a pálya. Amikor lehetett, a fényekkel úgy machináltak, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az adott helyből, a kis helyet optikailag teljesen jól felnagyították, a berendezés szuper jó volt, ami modern, az modern, ami régi, az régi, és az egész szobából árad a törődés. Ezzel a pályával foglalkoztak, ebből a pályából mindent megpróbáltak kihozni, amit csak lehetett, ezt a pályát modernre tervezték. És mint azt már korábban is említettem, az utolsó szoba teljesen magával ragadott, egyszerűen imádtam.

Összesítve tehát:

 

chicken-icon.png viki.png angel-icon.png mazsi.png sasy.png

28 

25 

30 

25 

24 


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve: 

88 %


Summa summarum: Aki még nem volt, ha megteheti, mindenképpen menjen el, ha tapasztalt, azért, mert ezt egyszer látni kell, ha nem tapasztalt, azért, mert bitang jól néz ki, nem épp "hagyományos", és jó móka, valamint egy jó tanács: Olvasd el az e-mailt az elejétől a végéig, nehogy úgy járj a címmel és odatalálással, mint mi! :)

Végül búcsúznék a MindCrime ránk vonatkozó kritikájával:
" Mindenki vigyázzon az "Esc Apes" csapattal, brutálisan gyorsan oldják meg a rejtvényeket. Beállították minden idők második leggyorsabb MindCrime tolvajkodását (27:10). Gratulálunk és gratulálunk! "

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

mindcrime_kep_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr546827579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása