2015. június 17. 22:30 - Angyal.

Záróra - Az ügynök

>> bezárt <<

zarora_mod_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-6 fő
Alap ár:
     • 5 490 Ft - 2-3 fős csapat esetén
     • 9 990 Ft - 4-6 fős csapat esetén
Kedvezménylehetőségek:
     • 4 940 Ft - 2-3 fős csapat esetén diákkedvezmény
     • 8 990 Ft - 4-6 fős csapat esetén diákkedvezmény
Honlapcím: http://closingtime.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/zaroraszabadulos

Csapatunk öt tagja befizetett egy dupla játékra a nemrégiben nyílt Záróránál, így egy este járhattuk végig Az ügynök és az Elemek Harca című szobájukat is. A lelkes brigádot Csibe chicken-icon.png, Sasy sasy.png, Mazsi mazsi.png, Tojcsi rss-icon.png és jómagam, Angyal alkottuk angel-icon.png. Alább Az ügynök című játékban szerzett élményeinket olvashatod, az Elemek Harcáról külön kritika készült.

Az ügynök volt számunkra az első a két szoba közül, melyben - nem túl meglepő módon - egy csapat ügynököt alakíthattunk. A helyre érkezve két játékmester fogadott minket - egy hölgyemény és egy úriember -, akik egy rövid beszélgetés és némi instrukciók átadása után tömören ismertették a honlapon is olvasható történetet:

Mr. Closing a segítségeteket kéri!

Csak ti lehettek képesek arra, hogy bejussatok Thomas Time titkosügynök lakhelyére és megtaláljátok a titkos aktatáskát, amit ellopott a megbízótoktól!

Time ügynök azonban nem bízta el magát. Lesz egy külső segítőtök, aki kívülről figyeli Time visszatértét és segítséget ad, ha kell! Ő segít bejutni a lakásba, de a további nehézségekkel már nektek kell boldogulni! Hosszas megfigyelés után megtudtuk, hogy Time minden nap 1 órára elmegy a mosodába, így tehát 60 percetek lesz, hogy megszerezzétek a táskát és nyomtalanul elhagyjátok a lakását! Ám ehhez zárakon és fejtörőkön át vezet az út, valamint Time csapdát is állított a játék során!

A szükséges ismertetőket követően pedig be is engedtek minket a szobába, és mi hozzáláttunk, hogy Mr. Closing kérésének megfelelően megszerezzük azt a bizonyos aktatáskát...

... ami sikerült is, 23 percet és 23 másodpercet hagyva meg a 60 perces játékidőből.

Játékmester

angyal.png

csibe.png

sasy.png

mazsi.png

rss-icon.png

3,5

4

3

3,5

4

A két operátor közül a hölgy mondta el a játék előtti instrukciókat és a történetet, míg a játékot igazság szerint nem tudjuk, pontosan melyikük is vezette, mivel a segítséget nem hangszórón vagy telefonon keresztül kaptuk, hanem egy képernyőn jelent meg (egy figyelemfelhívó hangot követően) a rövid begépelt tipp.
Az ismertetőnél némi bizonytalanságot és Sasy szavával élve rutintalanságot éreztünk, melynek oka talán az, hogy csak nem sokkal korábban nyílt meg a hely. Igaz, végül minden lényegi információ elhangzott, viszont hiányzott az a magabiztos, lelkesítő felvezetés, mely igazán meg tudja teremteni a kezdeti hangulatot, és lendületet ad a játékra.
A segítség ezen formájával pedig egyikünk sem volt igazán elégedett. Bár egy történetbe nem illő, a semmiből megszólaló "égi hang" is furcsa tud lenni néha, ezt az egyébként máshol is bevett képernyős módszert (pláne, ha nem előre elkészített képeket mutatnak, hanem csak egy szövegszerkesztőbe gyorsan begépelt részletet, mint itt is) kissé esetlennek találtuk.

Flow

 

angyal.png

csibe.png

sasy.png

mazsi.png

rss-icon.png

3

4,5

4,5

3,5

4

A csapatból a pontok tanúsága szerint engem sikerült legkevésbé magával rántania a szobának, de én sem tudnék egyértelmű, kézzel fogható kifogassál élni. Leszámítva persze egyetlen komolyabb elakadásunkat, mely bár igencsak megakasztotta a lendületet, és így komoly kihatással volt a játékélményünkre, egy szobát mégsem lehet egy ilyen eset alapján megítélni.
A történetbe és a szoba világába sajnos egyikünk sem tudott igazán belehelyezkedni, ezért a flow élményt egyedül a feladatok megoldásának izgalma és érdekessége adta, kinek jobban, kinek kevésbé; itt már meglehetősen szubjektív ez az értékelési szempontunk. Nekem, azt hiszem, valami kis plusz hiányzott a szobából a feladatmegoldás szokásos rutinja mellé, mely önmagában korrekt és az elvárásoknak megfelelő volt.

Story

angyal.png

csibe.png

sasy.png

mazsi.png

rss-icon.png

1

3

1

2,5

2

A történet sokat ígért, de sajnos keveset adott, legalábbis szerintünk. Sasy fogalmazta meg, hogy már-már olyan érzése támadt, mintha az elkészült szobához tették volna hozzá utólag a sztorit, mivel a játék során egyáltalán nem tapasztalhattuk a történet "jelenlétét". Nem sikerült meggyőzően belevinniük sem a feladatokba, sem a díszletbe, így valóban olyan érzésünk lehetett, mintha egy szabadulószobában lettünk volna - sem több, sem kevesebb. Holott a szobához írt történet önmagában komoly reményekkel kecsegtetett, így sajnáljuk, hogy a szobának ezeket nem sikerült teljesítenie.

Nehézség

 

angyal.png

csibe.png

sasy.png

mazsi.png

rss-icon.png

3,5

4

4

3,5

4

Egyértelműen kezdő szobának sorolható be, nem volt alapvetően sok feladat, de azok változatos nehézségűek és stílusúak, jól lefedték a szobát. Bár többségünk néhány nehezebb feladványt még el tudott volna képzelni ráadásként, viszont tapasztalt csapat lévén ezt az érzésünket nem biztos, hogy egy első szobás társaság is osztaná. Egy feladatnál tapasztaltunk egyértelműen problémát, mivel hiába raktuk össze azt, amit kellett, valahogy nem volt kellően érthető és átlátható, hogy miként is kellene kiolvasni az eredményből a keresett választ. Csak sokadik próbálkozásra és többszöri segítségkérés árán sikerült továbbjutnunk ezen a ponton, és ahogy már korábban is említettem, ez sok szempontból meghatározta a játékélményünket, még ha utólag igyekeztünk is javarészt elvonatkoztatni ettől.

Feladatok kreativitása

angyal.png

csibe.png

sasy.png

mazsi.png

rss-icon.png

2,5

4

2,5

4

3

Ismét csak a többször emlegetett, minket jelentősen megakasztó feladatot kell emlegetnem, ám ezúttal pozitív példaként, mivel az alapkoncepciója kreatív és érdekes volt, végigvitt minket az egész szobán, és még az ügynökös tematikába is jól illett. Emellett is akadt néhány eredeti ötlet, főleg egy a pálya vége felé, mely igencsak felrázta a társaságot az utolsó percekre, ám ezzel együtt is sajnos túlsúlyban maradtak a megszokott, egy tapasztalt csapat számára szinte rutinszerű feladatok.
De persze újszülöttnek minden vicc új, az ismétlés pedig a tudás anyja, apja és nagyanyja, így hát kezdő és kevésbé kezdő csapatok is meglelhetik a szobában a maguk szórakozását, de aki Mr. Closing segítségére siet, számítson rá, hogy akárcsak egy vérbeli profi ügynök, ő sem sok meglepetéssel fogja szembetalálni magát... Az a néhány viszont annál nagyobbat üt majd!

Látványvilág

angyal.png

csibe.png

sasy.png

mazsi.png

rss-icon.png

2

3

3

3

3

Hogy szerénytelenül magamat idézzem: igényesen semmilyen - így jellemeztem a szabadulás utáni beszélgetésben a szoba látványvilágát, és valahogy így tudnám most is. Sasy is megfogalmazta, hogy a történettel kapcsolatos problémák miatt azon helyek közé sorolja, melyek nem a sztori vagy egy tematika köré épülnek, és ebben a tekintetben értékeli a látványt 3-asra, mivel nem nyújtott semmi különöset. Önmagában letisztult és korrekt, de átlagos és kicsit üres.

Összesítve tehát:

angyal.png

csibe.png

sasy.png

mazsi.png

rss-icon.png

15,5

22,5

19

20

20


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

64,7 %


Ez a hely egy szabadulószoba - e kijelentés prózaiságával tudnám leginkább jellemezni élményünket. Helyenként érdekes és kreatív, de sajnos valahogy nem eléggé hangsúlyt kapó feladatokra leltünk, egyébiránt pedig nyújtotta mindazt, amit kell, s amit más szobákban már megszokhattunk, de nem sokkal többet.

A helyszínre odajutni egyszerű, rögtön a Boráros téren van, így aki arra jár, és egy szabad órájában valami könnyed kikapcsolódást keres, nézzen be hozzájuk! Nehézségét tekintve egyértelműen kezdő szoba, így ez senkinek ne okozzon akadályt.

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

zarora_mod_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr247591172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása