2015. június 26. 22:30 - Csibussz

Esc

Értékelés: 90,4 %

esc_mod_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-6 fő
Alap ár:
     • 8 000 Ft - 2 fős csapat esetén
     • 9 000 Ft - 3 fős csapat esetén
     • 10 000 Ft - 4 fős csapat esetén
     • 11 000 Ft - 5 fős csapat esetén
     • 12 000 Ft - 6 fős csapat esetén

Kedvezménylehetőségek:
     • Hamarosan...
Honlapcím: http://escgame.hu/
Facebook oldal: https://www.facebook.com/escexitgame

Viki, ahogy nézelődött a mindenki kedvence interneten, rátalált, hogy létezik egy olyan szabadulószoba, ahol a szabadulás után a csapat jutalma nem csak a tudat, hogy "Hurrá, kijutottunk!", hanem egy pohár limonádé vagy egy csésze kávé. Persze fejenként. Azonnal össze is jött a csapat (Csibecsibe.png, Gáborgabor.png, Angyalangyal.png, Vikiviki.png), az ajándék limonádé nagy úr! Mivel az utóbbi időkben sajnos kezdünk már öten is sokan lenni a szabadulások alkalmával, ezért most csak négyen jelentkeztünk. Igaz, így drágább, cserébe többnyire mindenki talál magának elfoglaltságot.

A címre való megérkezésünkkor döbbenten láttuk, hogy nincs kitáblázva sehova, hogy hova és hogyan is kellene mennünk, így Viki, aki rendelkezett a modern technológia egy kimagasló csodájával - alias mobilnettel -, megnézte, hogy mit is rontottunk el. Akkor láttuk, hogy nem egy lakásba van ezúttal meghívónk, hanem egy vendéglátóipari egység pincéjébe, közvetlen a szomszédba. 

Mikor beléptünk, kérdezősködésünket hallva a pult melletti asztalnál ülő operátor rögtön magára terelte a figyelmünket. Ahogy látta a pólóinkat és a kitűzőinket, rögtön megkérdezte, hogy utóbbiakon a szám a szabadulások számát jelenti? Amióta megvannak a kitűzőink, az első ember, aki erre rájött! Wow! Jó helyen vagyunk!

Miután akinek kellett, elintézte folyóügyeit, lekísért minket a pincébe, ahol a mulatság kezdődik. Gyors alapszabály-ismertetés után bekapcsolt nekünk egy hangfelvételt, mely ismertette velünk a küldetésünket:

A nukleáris fegyverek tömeges felrobbantásának következtében százmilliók vesztették életüket egy pillanat alatt, de ez pusztán a kezdete volt az igazi katasztrófának. Az óriási robbanások következtében nagy mennyiségű füst és korom került a légkörbe. A világot radioaktív pernye fedte be. A vastag, fekete felhők hosszú-hosszú időre eltakarták a napot és beköszöntött a nukleáris tél: a sötétség és a pusztító hideg korszaka.
A homály, a fagy és a nagymértékű sugárzás kombinációja súlyos károkat okozott az élővilágban, valamint az ipari, az egészségügyi és a szállítási infrastruktúra megsemmisüléséhez, éhínséghez és járványokhoz vezetett, amelyek a népesség tömeges pusztulását okozták. Az emberi civilizáció lassan eltűnt a föld színéről.
De maradtak túlélők. A kicsiny csoportokba szerveződő emberek napjainkban az életben maradáshoz szükséges dolgok után kutatnak a városok füstölgő romjai között. A túlélők fosztogatásaik során egy napon érdekes helyre akadnak: egy viszonylag jó állapotban lévő menedékhelyre, felszerelve tiszta vízzel, ággyal, élelemmel és különös tárgyakkal.
Úgy néz ki, ma nagyon szerencsés napot fogtak ki és megütötték a főnyereményt!
Vagy talán mégsem...?

Tyűha! Ez aztán a hosszú bevezető, de a helyszínen a nagy gonddal előkészített hangfelvétel igencsak érdekfeszítővé tette. Akkor ezzel készen is álltunk, kezdődhet a küzdelem!


Az Escaper elsöprő sikere után be kell vallanom, tartottam tőle, hogy mit lehet még kihozni a poszt-apokaliptikus tematikából, de ez a hely minden félelmemet az első 20 percben elűzte. Az én értékelésemben is csak 2 ponttal maradt le a fentebb említett szobától, és ezzel (és persze a többiek értékelésével) felkerült a TOP10-es listánk 8. helyére. Szép teljesítmény!

Akkor lássuk is azokat a pontokat!

Játékmester

csibe.png

gabor.png

angyal.png

viki.png

4,5

4

4

4,5

Az operátorunk, Gergő nagyon kedves volt, kommunikatív, mindenre igyekezett felkészíteni minket, de néhányunknak úgy tűnt, hogy ugyanakkor mintha kicsit félénken közelített volna felénk. Valamint volt egy alkalom, amikor úgy kaptunk segítséget, hogy az enyhén szólva leterelt minket a jó vágányról. Sebaj, visszaküzdöttük magunkat, és így is csak 39 percünkbe tellett a kijutás, igaz, ha minden klappolt volna, akkor akár meg is dönthettük volna a 32 perces rekordjukat. Mindenesetre így is szép időt futottunk, és ehhez Gergő is megtett minden tőle telhetőt.

Flow

csibe.png

gabor.png

angyal.png

viki.png

4,5

4

4,5

4

Az elején és a közepén csak úgy száguldottunk, egészen addig a pontig, míg egy kis technikai dologba nem ütköztünk. Ott elég erősen visszaesett a tempónk, utána pedig már csak a véső ajtó volt hátra, de így is a játék háromnegyedét teljesen jól végig szaladgáltuk. A játék nagyon jól lett összerakva, visz előre, hajt, hogy csináljad, és nem enged szinte egy percet sem unatkozni. 

Story

csibe.png

gabor.png

angyal.png

viki.png

5

5

5

5

A történet nagyon korrekt volt. Az értékelésnél Viki tökéletesen leírta a gondolatainkat, így idézném is tőle a többit szó szerint: "Nem az a fajta volt, mely azt mondta, hogy egy sztorit vitt végig, és megtudod, hogy ki volt a főgonosz, vagy tudom is én, hanem a helyzetet érzékeltette végig nagyon jól az eszközökkel, a látvánnyal és a hanggal. Az tetszett benne, hogy nem kellett feltétlen tudni a sztorit, hogy átérezd a helyzetet."

Nehézség

csibe.png

gabor.png

angyal.png

viki.png

4

3

4

3,5

Mi rendkívül gyorsan végigszaladtunk az elején egészen a technikai gondig, de ebbe az is beletartozik, hogy mi egy tapasztaltabb, összeszokottabb csapat vagyunk. Egy kezdőbb csapat több időt elszöszmötölhet azzal, hogy a rengeteg dolog közül kiválogassa, hogy mi az, amire tényleg szüksége van, és mi az, amire egyáltalán nincs. Maguk a feladatok nem kívánnak meg eget rengető intelligenciát, de azért nem árt, ha tudod használni a fejed, persze a kézügyességed mellett. Szóval ez egy relatíve egyszerű, de annál ötletesebb szoba.

Feladatok kreativitása

csibe.png

gabor.png

angyal.png

viki.png

5

5

5

5

Nem volt kifejezetten sok feladat, de azok egytől egyig nagyon jól lettek kitalálva. A feladatok milyensége is csak hajtott minket, hogy csináljuk, csináljuk, és rengeteg egyedileg készített eszközzel büszkélkedhetnek. Mindenképpen megérdemlik a maximális pontszámot. 

Látványvilág

csibe.png

gabor.png

angyal.png

viki.png

5

5

5

5

Minden egyes helyiségen teljesen jól felismerhető volt, hogy miként funkcionál. Kellemesen hátborzongatóan oldottak meg mindent, teljesen jól átadta a díszlet a hely hangulatát, és érzékeltette velünk végig, hogy épp hol járunk. Külön dicséret jár a kisszobáért, azon elámultunk, amikor beléptünk oda. Egyszerűen zseniális volt. 

Összesítve tehát:

csibe.png

gabor.png

angyal.png

viki.png

28

26

27,5

27


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

90,4 %


Ez a szoba felüdülés volt számunkra egy-két nemrégiben megjárt szoba után. Visszaadta a hitem a szabadulósokban.

A játék egy teljesen tökéletes helyen található, egy kávézó alatt, így az élményeket egyből meg is lehet vitatni játék után egy kávé vagy limonádé mellett. Nagyon kedves mindenki, a játék nagyon jó lett, mindenképpen érdemes ellátogatni hozzájuk!

Ezúton szeretnénk megköszönni a nagylelkű kedvezményt is, aki a mi általunk készített szórólappal látogat el hozzájuk, annak csak 7000 forintot kell fizetnie a játékért! Használjátok ki minél többen, abszolút megéri, remek kikapcsolódás! 

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

esc_mod_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr357591194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása