2016. december 08. 22:30 - Csibussz

Magic Rooms - Másnaposok

Értékelés: 89,2 %

masnaposok_kicsi.jpg

Játékidő: 60 perc
Kapacitás: 2-8 fő
Alap ár:
     • 8 000 Ft - 2 fős csapat esetén
     • 10 000 Ft - 3-4 fős csapat esetén
     • 12 800 Ft - 5-6 fős csapat esetén
     • 15 500 Ft - 7-8 fős csapat esetén
Honlapcím: http://magicrooms.hu/masnaposok
Facebook oldal: https://www.facebook.com/magicrooms3

Lejárat a Sobieski János utca felől, egy fekete pincelejárónál.

Úgy döntöttünk, hogy a 2016-os évet - szilveszter másnapjára való készülés jegyében - a Másnaposok című szobával zárjuk. Gyorsan le is szerveztük magunk között az időpontot, hogy még éppen kiélvezhessük a nyitási kedvezmény nyújtotta lehetőségeket.

Már nyár óta vártuk ezt a játékot, hiszen a készítők rendkívül szimpatikusak a lelkesedésükkel és kreativitásukkal, és nagyon szívesen beszélgetnek velünk a játékok után, ami alatt előszeretettel keltik fel az érdeklődésünk az újabb szobáik iránt, meglehetősen nagy sikerrel. Még el sem készült a szóban forgó Másnaposok szoba, mi Vikivel már a harmadikat kezdtük el várni személyes rajongásunkból kifolyólag.

Erre a játékra az előző csapatból Viki anyagi gondok miatt, Kristóf pedig időhiány miatt nem tudott sajnos velünk tartani, így lelkesen csatlakozott Sasy-hoz sasy.png és hozzám csibe.png az Alkoholok-Nagy-Barátja Tojcsi tojcsi.png és Minden-Szabadulásra-Szívesen-Jelentkezem Gerifield paper-mario-icon48.png.

A nagy napon Gerifielddel korábban összefutottam egy gyorséttermi egységben történő "tankolás" megejtése céljából, így együtt érkeztünk a helyszínre éppen időben, míg Tojcsi és Sasy kisebb bonyodalmak után késve bár, de törve nem, csatlakozott hozzánk. A játékmesteri pult mögött egy fiatalabb srác fogadott minket kicsit félénk ábrázattal. Míg a többiek be nem futottak, kölcsönösen szóval tartottuk egymást, majd a megérkezésük és átvedlésük után kezdetét vehette a bevezető. A szabályok elmondása relatíve könnyen ment, a történetünket pedig egy papíron adta át nekünk, majd miután sorra passzolgattuk egymásnak, hogy "Nem, inkább te olvasd fel!", "De nem, inkább te!", felajánlotta, hogy majd felolvassa ő. Sasy mosolyogva egy "Do your job!" (Végezd a munkád!) felszólítással a kezébe is adta a laminált lapot, és kezdődhetett a mesedélután:

Egy fergeteges buli reményében utaztatok Las Vegasba, a Bűn városába, de úgy látszik, túllőttetek a célon... Miután reggel felébredtetek az esti buli nyomait viselő lakosztályotokban, nem emlékeztek semmire, mi történt az éjszaka. Csörög a telefon, hogy azonnal menjetek le a recepcióra, ahol újabb meglepetés fogad titeket. A recepciós közli veletek, hogy az imént ment el a Bajnok, aki szerint az éjjel elloptátok a cicáját, és egy órátok van, amíg visszajön. Ha nem lesz nálatok a cica, hogy visszaadjátok, nagy bajba kerültök, hisz tudjátok, a Bajnokkal nem lehet cicázni.

Miután mindennel tisztába kerültünk, kezdetét vehette a küldetésünk. Izgalmakkal megfűszerezett bő háromnegyed óra után, 6 perccel és 44 másodperccel az idő letelte előtt sikerült visszaszereznünk a cicuskát, így megúsztuk a Bajnok rettenetes bosszúját. Újabb negyed óra - húsz percnyi jókedvű beszélgetés és sztorizgatás után nagy nehezen kiszabadultunk a tervezők társaságából is (pedig én még szívesen maradtam volna), majd beültünk Gerifield autójába a pince előtt, és kezdődhetett a kritizálás.

Játékmester

csibe.png

sasy.png

tojcsi.png

paper-mario-icon48.png

4   

3   

4   

4   

Minden jel arra utalt, hogy egy kezdőbb játékmesterrel akadt dolgunk. Feltűnően csöndes volt az elején, kicsit félénk hatását keltette. A bevezetőnél nehezményeztük, hogy a történetet nem ő akarta felolvasni, hanem megpróbálta "átpasszolni" a dolgot nekünk, végül azért hála a kulcsok őrének, csak felolvasta. Ami az egyéb játékmesteri teendőit illeti, azzal maximálisan meg voltunk elégedve. Ugyan segítségnyújtása kicsit még esetlen, beépített feladatát teljes átéléssel teljesítette.

Flow

csibe.png

sasy.png

tojcsi.png

paper-mario-icon48.png

4,5  

3,5  

4,5  

4   

A játék alapvetően szinte döccenőmentesen folyt. Persze voltak apróbb megakadásaink, hiszen ez nem egy kifejezetten könnyű szoba, de alapvetően egész jól magával ragadott bennünket (mint a pontokból is látszik, Sasyt sajnos kevésbé, de azért olyan sokat ő sem panaszkodott). Az egyetlen egy probléma a végén merült fel. Az utolsó tárgy elrejtése rendkívül kizökkentett minket a folyamatok sodrásából. Csak álltunk fejvakarva, már felforgattuk a hely nagy részt, de csak nem sikerült megtalálnunk a hőn áhított tárgyat. Végül némi segítséggel csak megleltük, de ez a kvázi 10-15 perc, míg fejünket fogva álltunk, és nem tudtuk, merre nem kerestük még (legalább hatszor), elég csúnyán kirántott minket a szoba varázsából. Ettől függetlenül a többi rész teljes mértékben rendben volt, nagyon élveztük, végre kellett csöppet az agyunkat is használni, és még meg is tréfáltak bennünket.

Story

csibe.png

sasy.png

tojcsi.png

paper-mario-icon48.png

5   

5   

5   

5   

A csapat egyöntetűen kiáltott fel a játék után: "Végre egy filmes játék, ami tényleg filmes!". Feljött újra  az értékelés alatt egy régi filmadaptációs szoba esetében is felmerült hasonlat, mely Tojcsi száját hagyta el, hogy ilyen erővel ő is tudna filmadaptációt csinálni, mégpedig úgy, hogy Vasemberes tematikát választana, majd venne egy pincét, telerakná boroshordókkal, és a sarokba kifüggesztene egy Vasembert ábrázoló plakátot, a történet pedig úgy hangzana, hogy Tony Stark bezárt minket a borospincéjébe, és jussunk ki. Na ez erre a szobára egyáltalán nem volt jellemző. Tény, hogy nem is igazán igényelt speciális körülményeket a Másnaposok története, viszont magát a hangulatot gyönyörűen visszaadta, a történetet pedig a filmből vették ki, így átélhettük a filmes eseményeket egy az egyben, csak a saját főszereplésünkkel. Ezen felül ide jár a plusz pont azért a zseniális húzásért, hogy a játékmestert szerves részévé tették a játéknak, valamint a történetnek egyaránt. Itt nem akarunk túl sokat spoilerezni, így ezt fedje jótékony köd, és menj el, próbáld ki, hogy megtudd, miről beszélünk! 

Nehézség

csibe.png

sasy.png

tojcsi.png

paper-mario-icon48.png

4,5  

4,5  

5   

5   

A mi jártasságunkkal azt mondanánk erre a szobára, hogy egy erős középhaladó szoba. Nem az a típus, amit mindenkinek feltétlenül jó szívvel ajánlanánk, hiszen a tulajok bevallása szerint sem volt még olyan csapat december elején, aki 50 perc alatt kijött volna, sőt, az sem ment ritkaságszámba, hogy valaki bent ragadt, viszont a feladatok mennyisége véleményünk szerint optimális, elhelyezkedésük remek, nehézségüket inkább az teszi, hogy kevesebb ráutalás van a játékon belül, és a jelzések sem teljesen egyértelműek minden esetben, valamint akad egy-két igen furmányos elrejtés is, mely nem kis fejtörést okozott nekünk. Viszont tény, ami tény, egy legalább 10 játékot megjárt csapatnak közel optimálisan kitölti az idejét.

Feladatok kreativitása

csibe.png

sasy.png

tojcsi.png

paper-mario-icon48.png

4,5  

4   

4,5  

5   

Abban mindannyian egyetértettünk, hogy a feladatok rendkívül változatosak voltak, akadt bennük néhány igen nagyszerű darab is, tetszettek nekünk a technikai megoldásaik is, hogy nem csak és kizárólag lakatokra támaszkodtak, és a rávezetések majdnem minden helyen megközelítőleg a helyükön voltak. Sasy hiányolt néhány tematikába jobban illő feladatot, szerinte a szoba és a téma önmagában véve nem lett teljesen kiaknázva, de túl sok pontot ő sem tudott levonni, hiszen be kell vallani, volt néhány olyan pillanat, amikor megemeltük képzeletbeli kalapunk.

Látványvilág

csibe.png

sasy.png

tojcsi.png

paper-mario-icon48.png

5   

4,5  

4,5  

4,5  

Egyszerűen zseniális... majdnem. A fő játéktér lélegzetelállító, csodálatosan van kivitelezve minden, egy szavunk sem lehet. A többi viszont hagyott némi kívánnivalót maga után. Többek szerint kicsit több luxust is sugározhatott volna, ha már ilyen igényesre alakították ki a fő játékteret. Hozzá képest igencsak szegényes volt, de ez volt az egyetlen dolog, amit fel tudtunk hozni ellenük. Minden egyéb egyszerűen nagyszerű!

Összesítve tehát:

csibe.png

sasy.png

tojcsi.png

paper-mario-icon48.png

27,5 

24,5 

27,5 

27,5 


Ez, átlagolva és százalékos arányt nézve:

89,2 %


Ez a játék fantasztikus! Igaz, néhány elrejtés esetében megkérnénk a tervezőket, hogy gondolják újra, mert az utolsó 10-15 perc nekünk az aktív kutatással ment el, és csak a segítségkérés után nagy nehezen találtuk meg a hőn áhított tárgyat, de ezt leszámítva minden szépen a helyén volt, és rendkívül jól éreztük magunkat játék közben.

Mint már fentebb is említettük, kezdő játékosoknak igencsak nagy kihívást tudna okozni, ezért kevésbé ajánljuk, ha valaki mégis úgy gondolja, hogy szuperagyakból álló csapattal megy, nyugodtan essen neki, az élmény garantált.

Ha bármi kérdés vagy hozzáfűznivaló akad, kommentben szívesen látjuk!

Köszönjük, hogy végigolvastad, reméljük, meghoztuk a kedved hozzá!

masnaposok_kicsi.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://esc-apes.blog.hu/api/trackback/id/tr9612104083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása